A halál misztériuma
Címlap / Psziché / A halál misztériuma

A halál misztériuma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

A halálban ott rejtőzik egy új élet csírája is - a halál nem a vég, sokkal inkább a kezdet. Újjászületés, átváltozás, transzmutáció, esély egy magasabb szintre való lépéshez. A pusztulásból való újjászületést legszebben a Főnix madár sorsa mutatja: 

 

A halálban ott rejtőzik egy új élet csírája is – a halál nem a vég, sokkal inkább a kezdet. Újjászületés, átváltozás, transzmutáció, esély egy magasabb szintre való lépéshez. A pusztulásból való újjászületést legszebben a Főnix madár sorsa mutatja:

„Úgy fekszem itt, mint a főniksz,
ki félve reméli a tüzet,
amelyen el fog majd égni
s amelyből újraszület.”


(Babits Mihály: Mint forró csontok a máglyán)

Ahogy a szerelmeseknek is előbb fel kell adniuk önmagukat, képletesen meg kell halniuk ahhoz, hogy teljesen egymásé lehessenek, hogy egymásban feloldódhassanak, úgy életünk sorsdöntő eseményei, személyiségünk nagy változásai is ezt kívánják meg tőlünk. A fejlődéshez régi önmagunk elhamvasztása szükséges, hiszen az energiát ebből a tűzből meríthetjük a tovább lépéshez.


Sokan félnek a haláltól – de ki, vagy mi az, ami valójában fél bennünk? Hiszen az igazi önvalónk, a lélek, a szellem, lényegünk – nevezzük, ahogy szeretnénk – halhatatlan. A test az, ami múlandó, ez borzad a halál árnyától, nem akarja megismerni. A szellem nap mint nap találkozik a halál misztériumával az álmok régiójában, ez a kis halál, a bardó állapota. Igazi lényünk nem féli a halált, átlát Maya fátylán. Csupán az pusztulhat el, ami nem mi vagyunk, vagy ami soha nem is volt igazán a miénk: testünk, anyagi javaink, gondolataink mind elmúlnak, bármennyire is ragaszkodunk hozzájuk. Oda térünk vissza, ahonnan jöttünk, és csupán azt vihetjük magunkkal, amit hoztunk, semmi mást.

„Ami meghal benned, az sohasem élt, csak tükröződött! Felhőkre, csillagokra, a relatív idő vásznára vetült ki. Te azonban – millió neveden, formádon túl – mindig éltél, és örökké élni fogsz! A halálon át, a halálban és a halál ellenére! E legyőzhetetlen igazság szikrázóan fénylőre fesse át benned a félelem sötéten fullasztó lepleit, és árasszon el titkos, boldog ragyogással! Ettől a mágikus pillanattól kezdve élj a jelen halhatatlan valóságában!” – írja Szepes Mária a Tarot bölcsessége c. könyvében.

Születésünkkor retúrjegyet váltottunk, és a jegyet már visszafelé is kilyukasztották… Jobb elfogadni a halált, mint félni tőle. Ehhez egy, az eddigitől eltérő látásmódot kell önmagunkban kifejlesztenünk. Az önvizsgálatban, gondolkodásban segíthetnek a következő kérdések. Keresd meg a halálban az életet, fedezd fel az örök körforgást, kutasd fel az élet és a halál azonosságait, hogy megismerd őket és ne félj tőlük. Ha segít, idézd fel kedves halottaiddal való álmaidat, mi történt ott, miért láthattad őket ott és akkor, mi volt az üzenetük?

Shine
 
 
[ 3704 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x