A Mikulás-mesterség fortélyai
Címlap / Psziché / A Mikulás-mesterség fortélyai

A Mikulás-mesterség fortélyai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

Lehet, hogy könnyűnek tűnő foglalatosság, de bizony a helyes Mikulás viselkedést is ki kell tanulnia annak, aki erre a "mesterségre"adja a fejét. 


Rendezvénynaptár
Lehet, hogy könnyűnek tűnő foglalatosság, de bizony a helyes Mikulás viselkedést is ki kell tanulnia annak, aki erre a „mesterségre”adja a fejét.

Létezik egy Magyar Mikulás Alapítvány, amit az idealisztikus, tiszta mikuláskép megőrzéséért hoztak létre 1991-ben. Ugyan hivatalos Mikulás-képzés nincs náluk, de a Mikulás jelöltek az Alapítványnál elsajátíthatják a „szakma” alapjait.

Az alapítvány néhány órás képzést biztosít a leendő Mikulásoknak, akik mozgásgyakorlatot, gyermekpszichológiát, színészkedést és beszédtechnikát is tanulnak. A jelölteknek hitelesen bele kell tudniuk élni magukat a szerepükbe. A Mikulásnak a hagyományos, megszokott képet kell közvetítenie a gyerekek felé, tehát egy szeretet, jóságot sugárzó, kedves, megértő, megfontolt, bölcs öregembert. A Mikulás a híres "Nagykönyvéből" elmondja intelmeit, megdicsér, majd megajándékozza a gyerekeket.

A Mikulás Alapítvány jó hírnevének megőrzése miatt ismeretség útján keres Télapókat, és bizony nem akárkik tölthetik be ezt a felelősségteljes „foglalkozást”.

A Mikulások különböző területekre szakosodhatnak, ezek: a reklám-, családi-, céges- és karitatív területek. A legegyszerűbb dolga a reklám Mikulásnak van, aki egy-két kedves szó kíséretében szaloncukrokat osztogat például az áruházakban.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4385 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x