Arcunk árulkodó jelei
Címlap / Psziché / Arcunk árulkodó jelei

Arcunk árulkodó jelei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Életünk során a test és a lélektani alkat szoros egységet alkot. Így egyik meghatározható a másik által, s ez azt jelenti, hogy az emberi test arányait figyelembe véve, egyes testrészek formáját megvizsgálva következtetéseket lehet levonni a lelki alkatról is.  

Első blikkre

A legtöbbször – ha először találkozunk valakivel – már az első pillanatban eldől, hogy vajon hová fejlődhet kapcsolatunk. Rokonszenves az illető, vagy sem? Tetszik nekünk, vagy éppen ellenszenvet vált ki belőlünk? Ilyenkor ösztönösen, s tudattalanul mérjük fel a másik ember testi mivoltát, s egyben felmérjük azt is, hogy saját lelki alkatunkhoz mennyire illeszkedik a másik ember karaktere. A személyiség külső jegyek alapján történő vizsgálatakor talán a legalapvetőbb, s legegyszerűbb a testalkat milyenségét figyelembevevő vizsgálódás.



Ugyan édes komámasszony, miért kend olyan sovány assszony...

Gondoljunk csak arra, hogy a kerek, gömbölyded típusú emberek nagyon szeretnek enni, de általában minden mást is nagyon szeretnek az életben, ami az élet élvezetével áll összefüggésben. Tehát lelki alkatuk szempontjából nagyon fontos nekik, hogy megtalálják az érzéki örömet az életben. Míg a nagyon vékony emberek általában nem motiválhatóak egy jó vacsorával, vagy egyéb finomsággal, hiszen ők a mozgás világában élnek. Nagyon szembetűnő rajtuk csontosságuk, s kissé szögletesek a formáik. Testileg és lelkileg is nagyon szívósak, kitartóak, általában pontosan tudják, hogy mit akarnak, s megvesztegethetetlenek. Nagyon szeretik a szabadságot, függetlenséget, s minden körülmények között megállnak a saját lábukon.

Még egy nagyon fontos csoportot különböztethetünk meg, mégpedig azokat az embereket, akik agyuk segítségét veszik igénybe saját "túlélő technikáik" alkalmazásánál. Testileg jellemző rájuk a háromszögforma, arcuk is sokszor háromszög alakú, az áll irányában keskenyedik el. Legtöbbször azonban nem "tisztán" fordulnak elő ezek testi és lelki jegyek, hanem – különböző arányban ugyan -, de mindhárom személyiségvonás fellelhető egy-egy emberben.

 

Kiegyensúlyozott vagy?

Minél kiegyensúlyozottabban fordul elő mind a három alapvonás egy ember személyiségében, annál inkább megvan rá az esély, hogy életét harmonikusan fogja élni, s megfelelő problémamegoldó képessége lesz. Az alkati típusi besorolásnál azonban jóval bonyolultabb meglátásokat kell tennünk ahhoz, hogy korrekt megállapításokat tehessünk ebben a témában. Hiszen fontos az arc és a test részeinek egymáshoz való aránya is, s ezekből külön-külön nagyon fontos következtetéseket lehet levonni.

A koponya formája adhat okot alaposabb vizsgálatra, hiszen rengeteg információt szolgáltat, kezdve az intellektus minőségétől folytatva egészen a patológiás kórképekre való hajlam gyanújáig. A fenti információk segítséget jelenthetnek minden önismereti rendszerben, kiegészítésképpen.

Kép: Ryan McGuire / Pixabay
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 9422 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x