Merre tart a társadalom és meddig bírja ezt egy nő?
Címlap / Psziché / Merre tart a társadalom és meddig bírja ezt egy nő?

Merre tart a társadalom és meddig bírja ezt egy nő?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A családi élet melegsége, a gyermeknevelés felelőssége, bármennyire is kétszülős családmodell az ideális, mégis be kell vallani a nők privilégiuma. Úgy tűnik, több nagy táborra szakad a női társadalom. Értékek váláságáról beszélünk, de mit lehet tenni és kinek a felelőssége tenni valamit? Változások az agybajig. 


Rendezvénynaptár

Együtt vagy külön?
Egyrészt a generációktól is függ mi a nézetük a családról, a párválasztásról, a gyermekről, az emancipációról. Másrészt a családi értékek áthagyományozása által is más-más a nézet, a fenti tézisek tekintetében. Azon fiatal lányok, akiknek szülei elváltak, azt a modellt látják egyedül is lehet élni, nem kell a „papír”.Sokan a karrierük után tervezik csak egyáltalán a párválasztást, a gyermeket, ha egyáltalán tervezik. Sőt olyan, mint terv a családdal kapcsolatban nem is téma a gondolkodásukban. Ez sokszor, a „majd ahogy jön, vagy nem, majd lesz valahogy” effekt.
 

piqs.de - A síneken veszélyes

Kinek a fő feladata a családi életre nevelés, a párválasztással kapcsolatban, ki világosítson szexuálisan, és főleg hol? Az iskolában, a családban, a kortársak által, az interneten keresztül, esetleg civil szervezeti programként? Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a tapasztalat, mely a család működése által égeti be programját a fiatalok modellkövető magatartásába, mindent felülír! Még akkor is ha nem történik tudatos„nevelés”ezzel kapcsolatban. A tapasztalat pedig nem más, mint a szülök egymással kapcsolatos mindent átfogó kommunikációja. A családban tanul a fiatal a másik nemmel kapcsolatban minden fontos értéket, mely a szülők által válik hitelessé, még akkor is, ha hagy kívánni valót maga után.
A munkanélküliség során a férfiak nagytöbbsége kerül utcára és a nő marad munkahelyén. Megfordulna a munkamegosztás, évszázados tradícióija. A mondat feltételes, mert a férfiak, tisztelet a kivételnek, nem ismerik, a házimunka fortélyait, így a nőkre még több munka hárul. A család, a gyermek nevelése, a férj lelkének ápolása, a háztartás. Ó, és persze, maradjon nő, anya, feleség és a férjének kívánatos társa.

piqs.de - Még nő?

Csoda hát, hogy nem valami vonzó a családi lét?
Egyre több pár nem tud mit kezdeni a kialakult helyzettel. Nem kell már a „családi életciklus válság” tudományos megnevezése ahhoz, hogy a család vagy kibírja, vagy nem, a családi válságokat. Ennél sokkal nagyobb kihívások előtt áll a család intézménye, mely a társadalom alapja lenne. A legtöbb probléma, mellyel családterápiában keresnek, az italozás, a félrelépés, a féltékenység, a nem édes gyermek nevelésével kapcsolatos gondok. A családi működésben nem működnek fizikai törvények, a racionalitás is legtöbbször csődöt mond. Itt érzelmek harca, válsága, érzelmi érdekek ütközése zajlik. Mi hát a teendő? Van egyáltalán megoldás?
Igen van!

El kell csendesedni és a család intézményének Létrehozójához kell fordulni. Ő ismeri legjobban a megoldást. Hagyni kell, hogy működjön az életünkben, és felismerni, hogy Nélküle nincs boldogság.
Mi kell ehhez?
Egészséges alázat és kérni, hogy segítsen! Ha nem tudjuk, hogyan kell Őt keresni, akkor pedig segít a Biblia, vagy egy Keresztény Családterapeuta,vagy egy Lelkész.

Czakóné Molnár Ágnes
 

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6893 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x