Érdemes haragudni? Kezdd újra kapcsolatodat!
Címlap / Psziché / Érdemes haragudni? Kezdd újra kapcsolatodat!

Érdemes haragudni? Kezdd újra kapcsolatodat!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-04

Év eleje van, hó tisztítja meg a várost, hogy aztán latyakos, majd száraz legyen az utca a széltől. Kisöpri az elmúlt év szemetjét, helyet ad a változásoknak. Miért ne tehetnénk meg ezt magunk is: meleg szobában, kenyérrel, kávéval, tejjel - esetleg kaláccsal is - minden rosszat kisöprünk a fejünkből és csak a társaink iránti jóindulatot tartjuk meg: "Örülök, hogy találkozhatok Veled". 

 

De vajon elég bölcs vagy-e ahhoz, hogy az új évet megbocsátással kezd?
  • Még mit nem, hogy aztán újra átverjenek?
  • Nem felejtésről beszélek, hanem arról, hogy elfogadod a másikat úgy ahogy van, az új, számodra eddig ismeretlen tulajdonságával együtt. Úgy szereted a másikat, ahogy van, nem akarod megváltoztatni, és örülsz, hogy vele lehetsz. Ilyen egyszerű az egész.

Lehet-e jogunk tartós haragra?
Hát már hogyne! Bármi lehet az ok. Akkor miért nem vesszük észre? Mert megszoktuk, hogy úgy érzzük jól magunkt, ha nyalogatjuk a sérelmeinket. Sokan elalvás előtt számbaveszik az öszes sérelmet és haragot, mások ezt ritkábban teszik, van, aki pedig csak olyankor, ha unatkozik. Van, aki egy viharszerű helyzetre vár, amikor óriási örjöngő-jelenetben kiöntheti a benne felgyülemlett sértéseket. Van aki takarékosan, apránként adja ki haragját, mások könnyelműen elszórják őket.

Vannak, akik ilyenkor az üveghez fordulnak, kisebb-nagyobb berúgások teszik helyre az indulatokat. Van, akin csak a fejfájás, a betegségek segítenek, mások a házasságtörést tartják a legjobb megoldásnak, de ismerünk elmegyógyintézeti illetve öngyilkossági Próbálkozásokat is. Még az ordítozó családok csillapodnak le leghamarabb, főleg akkor, ha minden családtag képes teli torokból üvölteni. Van, ahol az apa üvöltözéseire a gyerek mosolyog és azt feleli: úgyse félek tőled, csak a külső szemlélő gondolja azt, hogy összeomlott a ház fölöttük.


Betegségek

A begyűjtött érzelmekért esetleg álmatlansággal, magas vérnyomással vagy gyomorpanaszokkal fizethetünk. Vannak, akik rájönnek erre, de tovább játszanak, mivel enélkül értelmetlen lenne az életük. Minthogy kevéssé látják igazolva életmódjukat, pici, jelentéktelen igazolásokat kénytelenek gyűjteni életük pici, jelentéktelen kitöréseihez.

Alkotás
Aki azonban őszinte, egyszerű, nem provokál másokat, nem reagál mások provokálására se, felhasználhatja ezt az energiát arra, hogy hozzátegyen valami szépet a természetes élethez. Kereshet olyan területet, ahol a békés, színes világot még játékosabbá teheti. Gyönyörű mesék keletkeznek szerte a világon, dalok, színes kelmék, hímzett párnák, vagy csodás köztéri szobrok. Hazacipelek egy követ, és pihenő macskát, tigrist, lovat faragok belőle. A bajor kisvárosokban a házak falát máig is cégérek díszítik, mechanikus órák, játékszerek mutatják az arra haladóknak, hogy a mester játékos ember, amellett, hogy fenntartja családját, üzletét, kedve van mestersége legszebb darabjait másoknak is megmutatni. Vendéglátásban is mértéktartóak, nem pazarolnak, de megosztják az ételüket a vendéggel.

A világ minden táján találkozunk egyszerűen boldog emberekkel, ezt még a globalizáció se tudja lerontani. Amikor mást bírálunk, éppen azt bíráljuk benne, amit saját magunkban is hibának találunk.

Örülj annak, hogy van meleg szobád, vannak gyerekeid, barátod, szomszédaid, és üdvözöld őket szeretettel: hello, jó napot, örülök, hogy vagytok!

Temperamentumok
Persze könnyű mondani, de mindenki a maga temperamentuma, vagy „sorsa” szerint kezeli a problémás eseteket.


Sziszifusz egyenletesen halad a csúcs felé, majd az utolsó pillanatban elveszti egyensúlyát, legurul, és minden kezdődik előről. Aki szenvedni „akar”, megtalálja a partnert, aki szenvedteti. Aztán boldogan meséli ismerőseinek, milyen kínokat szenvedett, miközben úgy érzi, képes lesz megváltani társát. (Esetleg valamelyikük halála után.)

Agyondolgozó nem képes saját igényeket teremteni, mindent másokért tesz. De éjszakáiban ott fekszik az ágyán és bámulja a sivár falat. Az még a legjobb, ha leissza magát, egy ideig nem emlékszik semmire.

Van, aki mindig újra próbálkozik, és gyakran sikerül is győznie. Kis győzelmek, de ha valami nem sikerül, más úton próbálkozik. Ha nem az ajtón, akkor az ablakon jut be. De abban is örömét leli.

A gyermek saját szüleinek foglya, az ő kényüknek kiszolgáltatott lény. Mégis valahol ő is azt fogja majd tenni, amit szülei egykor beleprogramoztak 4-6 éves korában. Igen kevesen tudnak önálló személyiséget teremteni a családi múlttal szemben.

Dobosy Ildikó

Képek:
piqs.de: Michael Krämer - Behind the Windows
piqs.de: Pietrek - Himmel mit mir


 
 
[ 3718 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x