Néha csak 1 percen múlik egy kisgyermek élete!
Címlap / Psziché / Néha csak 1 percen múlik egy kisgyermek élete!

Néha csak 1 percen múlik egy kisgyermek élete!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

Tizenegy évvel ezelőtt, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány az Országos Mentőszolgálattal szoros együttműködésben létrehozta a magyarországi gyermekmentést. 

 

A súlyos- életveszélyes állapotú gyermekek speciális ellátást igényelnek a helyszínen és a kórházba szállítás során is. 1999 óta a budapesti Gyermekrohamkocsi húszezernél is több kivonulást hajtott végre, ezzel szakmai bázisává vált a hazai gyermekmentésnek. Az Alapítvány a fővárosi tapasztalatokat 2008-ban, a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi elindításával elsőként ültette át az OMSz vidéki mentésébe is. A tegnapi napon, ünnepélyes keretek között, az észak-alföldi régióban is megkezdte működését egy különleges gyermek-mentőorvosi kocsi.

A gyermek-mentőorvosi kocsi (gyermek-MOK) olyan gyorsbeavatkozó mentőegység, amelyen minden esetben két fő, egy gyermekorvos és egy gépkocsivezető teljesít szolgálatot. Az orvosok nagy része a debreceni Gyermekklinika dolgozója, akik részállást vállaltak a gyermek-mentőorvosi kocsin. Az egységet az OMSz irányító csoportja vetheti be a hét minden napján, 8-tól 20 óráig az egész régió területén. A csapat riasztása általában más, hagyományos mentővel egyszerre történik. A gyermek-mentőorvosi egység különleges felszereltségének és szaktudásának köszönhetően a helyszínen el tudja kezdeni a beteg gyermek magas szintű ellátását. Mivel az egység beteget nem tud szállítani, szükség esetén a kórházba szállítást a hagyományos mentőegységgel közösen végzi úgy, hogy a gyermekorvos átül a mentőbe a felszereléssel. A gyermek-MOK egység felszerelése megegyezik a budapesti gyermekrohamkocsiéval. A világszínvonalú eszközpark tartalmaz számítógép vezérlésű lélegeztetőgépet, defibrillátort, EKG-monitor rendszert, infúziós pumpát, égési kötszert, speciális véna- és légút biztosító eszközöket, sőt még egy mobil inkubátor kapszulát is. Amennyiben a kis beteg állapota nem teszi szükségessé, hogy az orvos elkísérje a kórházba, a gyermek-mentőorvosi egység máris riasztható a következő helyszínre.A debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi alapja egy Ford Ranger típusú terepjáró, amely a legmostohább út- és terepviszonyok ellenére is gyorsan eljuttatja az elhivatott gyermekmentős csapatot a bajbajutott kisgyermekhez.
A gyermek mentőorvosi egység a debreceni mentőállomás kötelékébe tartozik és a debreceni Gyermekklinika biztosította pihenőszobában várja a riasztásokat. Debrecen, Nyíregyháza és a többi észak-alföldi település lakói számára hamarosan megnyugtató, megszokott látvánnyá válik a baj esetén perceken belül megérkező, különleges külsejű gyermekmentőorvosi kocsi, amellyel magas szakmai képzettségű, elhivatott gyermekmentősök érkeznek a kis beteg segítségére.


 
 
[ 2215 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x