HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-20
Címlap / Psziché / 12 tipp a boldog hétköznapokért

12 tipp a boldog hétköznapokért

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-20

Zavaró tényező a túlterheltség. A probléma elsősorban, hogy túl sok dolog köti le egyszerre az ember figyelmét. Telefonon, e-mailben, levélben, és személyesen keresik egyszerre egymást az emberek. 

 

Sok olyan téma van a televízióban, az újságban és az interneten, amelyből tanulni lehet. A rádióból, tévéből szűrődő háttérzajok, a gyerekek és a kollégák állandó duruzsolása sokszor zavaró tényezők. Hirdetések ugranak fel a legvalószínűtlenebb helyeken a monitoron. A berendezések fütyülnek, csörögnek, berregnek, zörögnek.

Ez épp elég ahhoz, hogy őrületbe kergessen valakit. Elveszíti az ember a gondolatmenetét, elfelejti, mit is csinált éppen, és bajba kerül a feladatok újrakezdése miatt.

Azonban van megoldás, hogy lecsendesítsük az állandó zajokat az agyban, akár meditáció nélkül is. Ha nyugodtabbnak és koncentráltabbnak érzi magát valaki, akkor hatékonyabb is. Kiderült ugyanis, hogy nem tudnak egyszerre két dologra koncentrálni az emberek. Egy nemrégiben készült felmérés kimutatta, tizenöt percig tart visszarázódni a félbehagyott feladatba, ha e-maileket vagy leveleket kell írni munka közben.


Az imént felsorolt javaslatok meglehetősen drákóinak tűnnek, de észre fogja venni a különbséget mindenki a saját hétköznapjaiban. Sokan valóban úgy vélik ugyanis, hogy képes az ember nekivágni a hétnek vagy a hétvégének az imént említett zavaró tényezők nélkül is.

 1. Ha bekapcsolva hagyja a tévét, például reggeli készülődés közben, kapcsolja ki.
 2. Tegyen így a rádióval is, még az autóban is.
 3. Ne vigyen magával iPodot.
 4. Legyen egy cetli a szobában azzal a felirattal, hogy „Nyugodt elme”. Valahányszor ránéz majd, leereszt egy picit, és elsimítja a gondolatait. Ez valóban működik.
 5. A családdal töltött idő közben ossza el a gyerekeket a felnőttek között. Ha lehetséges minden felnőttre egy gyerek jusson.
 6. Ne végezzen egyszerre több feladatot. Ne beszéljen telefonon főzés közben, ne nézze meg az e-mailjeit konferenciahívás közben, és ne rendezgesse a leveleit, míg a gyerek a házi feladatát magyarázza.
 7. Némítsa le a telefonját. Ha hallja, hogy csörög, esetleg azt képzeli, az is idegességhez vezethet.
 8. Pihenjen az elintéznivalók között. Készítsen egy listát a teendőkről, de ha nem tudja, ne próbálja meg bezsúfolni őket egy napra.
 9. Ne nézzen tükörbe egy hétig.
 10. Csak információszerzés céljából használja az internetet. Ha kész, ne nézelődjön tovább. Így nem ugrál majd linkről linkre.
 11. Twyla Tharpnak van egy érdekes megközelítése: alkalmanként, egy hétig nem nézi a számokat. Nem néz rá az órára, a szerződésekre, a banki kimutatásokra, a fürdőszobai mérlegre, vagy bármi olyanra, aminek köze van a számokhoz. Mindezt azért, hogy az agyának a másik részét is használja egy kicsit.
 12. Ne essen kísértésbe. Ha otthonában dolgozik, a család, a telefon, az e-mail és az internet elcsábíthatják a munkától. Ilyenkor menjen egy csendes helyre, például egy könyvtárba, ahol nincs kitéve az efféle csábításoknak és csend van.

Fontos, hogy legyen egy olyan hely, ahol tud gondolkodni. Kevés jobb dolog van annál, mint kibámulni az autó ablakán a semmibe. Ilyenkor elgondolhat az ember az életéről. Nagyon jó erre a célra a takarítás is, ez is hatékony módja az energia növelésének, az elme megnyugtatásának és persze a rendetlenség felszámolásának is, a szobában és az elmében egyaránt.

Medipress

Kép:
piqs.de: Andrew Magill - Transparent screen 4

 
 
[ 4088 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x