Alkotás, kreativitás, művészet: A férfi és női erő házassága...
Címlap / Psziché / Alkotás, kreativitás, művészet: A férfi és női erő házassága

Alkotás, kreativitás, művészet: A férfi és női erő házassága

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-05

Mindannyiunknak van férfias és nőies aspektusa, azaz mindkét nem képviselőiben találhatóak férfi és női energiák. Alapvető feladatunk lényünk mindkét jellegének fölismerése és fejlesztése, a két energia közötti egyensúly megteremtése. Függőség vagy párkapcsolat? A minőségek alkotó házassága. Carla Galli cikke. 

 

A férfi és női energiák fogalma nem újkeletű. A keleti filozófiák is megemlítik a világegyetem jin és jang aspektusát, amely nem csupán bennünk, emberekben található meg:
Az univerzumban minden e két ellentétes energiából épül fel: a cselekvésből, a befogadásból, a pozitívból és negatívból, a világból és sötétből, a maszkulinból és a femininből.
 
Nyugaton Carl Gustav Jung nevéhez fűződik az  ANIMA és ANIMUS fogalma. Elmélete szerint a férfiaknak van egy nőies aspektusuk, ez az anima, a nők férfias aspektusa pedig az animus. A legtöbben ezeket erősen elnyomják, holott meg kellene békélni velük.
Úgy tapasztalom, hogy egyesek eleinte idegenkednek attól, hogy a férfias és nőies aspektusról beszéljenek, mert kultúránkban sok előítélettel viseltetünk e két szójelentésivel kapcsolatban, s jókora adag érzelmi töltés társítunk hozzájuk. Ha visszásnak érezzünk őket, nyugodtan helyettesíthetjük például a janggal vagy jinnel, a cselekvővel és a befogadóval vagy bármilyen más alkalmas kifejezéssel.

A női aspektus: az intuitív

Én úgy tekintek nőies oldalunkra (legyen szó férfiról vagy nőről), mint intuitív részünkre. Ez a bennünk rejlő legmélyebb és legbölcsebb útmutató erő, a kapu befogadó aspektusa, amelyen keresztül belénk áramolhat a világmindenség magasabb rendű energiája. Nőies oldalunk révén fogadjuk be az univerzum teremtő erejét, ezért bizonyos értelemben ez a csatorna befogadó vége.
 
A férfi aspektus: A cselekvés
A férfias aspektus lényege a cselekvés. Ez teszi lehetővé, hogy a fizikai testünkben és a fizikai világban működjünk. Általa tudunk cselekedni, beszélni, mozogni. A csatorna kiáradó végének és nevezhetjük. Az energia a befogadó, nőies aspektusú kapun jut be, és a férfias cselekvő képességben nyilvánul meg.Alkotó együttműködés

E két energia együttműködése teszi lehetővé az alkotást. Akkor hozunk létre valamit, amikor az energiát a nőies részünkön keresztül fogadjuk be, és a férfias részünkön átjelenítjük meg a világban. Például egy festőművész egyik reggel ihletetten ébred, vagyis a nőies rész egy képet vetít elé, mire azonban a tettek mezeire lép, ecsetet ragad, és festeni kezd a férfias része indíttatására. Vagy az édesanyát hirtelen, elfogadja az aggodalom (a benső nő figyelmezteti), rögtön átrohan a másik szobába, és felkapja a gyermeket a forró kályha mellől(a benső férfi késztetésére). Vagy az üzletembernek az a sugallata támad, hogy lépjen kapcsolatba egy bizonyos munkatársával. Erre a női része ösztökéli. Fölhívja, és együtt beindítanak egy új üzletet, amelyhez a lendületet a férfias része adja.

Ahhoz, hogy harmonikus és alkotó életet élhessünk, mindkét energiának tökéletesen és egyensúlyban kell működnie bennünk. A nőies energiát irányító  helyzetbe kell hoznunk. Hiszen ez a természetes feladata. Ez az energia a világegyetem magasabb intelligenciára hangolódik rá. Persze hogy azt szeretnénk, hogy azt vezetne bennünket. A férfias energia dolga az, hogy halhasson erre az intelligens útmutatásra, és megtervezze a megvalósítás folyamatát. Valódi funkciója a világosság, az egyenesség és lendületes erő, amely az univerzum (női oldalunkon keresztül érkező) üzenetén alapul.

Az emberek női aspektusa, a belső útmutató legyen a kezdeményező  energia, a férfias oldal pedig valósítsa meg, amit legbelül tudunk.
Az egyénben lévő férfias és nőies oldal egyesülésé minden alkotás alapja.
Női megérzés + férfias cselekvés = alkotás.

Minden így jön létre, a bennünk lévő nőies és férfias oldalegyesülésivel: a nőies megindítja a kreativitást, a férfias pedig végre hajtja.
Ez azt jelenti, hogy halhatni kell a saját belső igazságunkra, legbelső tudásunkra, és készen kell állnunk a cselekvésre.
Abban biztos vagyok, hogy amikor egy nő megengedi, hogy egy belső férfi energia felkarolja, amikor bízni kezd benne, akkor magabiztosabban tudja kifejezni a nőiességit, nyitottabba, gyakorta még érzelmesebbé és fogékonyabbá válik. Hiszen tudja, hogy férfias ereje mellette van, és vigyáz rá.
Ugyan amikor a férfiak elfogadják nőies oldaluk erejét, erősödik a férfiasságuk. Energikusabbnak, erősebbnek és hatékonyabbnak érzik magukat.

Berögződések
A férfiak és a nők egyaránt ős hím-női energia felállításban szokták játszani a szerepüket. Férfias felünk hagyományos szerepe szerint nagyon erős, irányit megtagadja az érzelmeit, érzéketlen. mint egy gép, és végeredményben elnyomja a nőket, mert legbelül elnyomja saját nőies oldalát is.


A jól ismert macsó férfi benső, női hangja kétségbeesett és hisztérikus, és reménytelenül próbálja észrevetetni magát. Az ilyen ember általában olyan nőket vonz, akinek kicsi az önbecsülésük, ragaszkodóak és támaszra szorulnak, vagy aki közvetetten, manipuláció révén fejtik ki erejüket: kislányos agyafúrtsággal, szexuális csábítással,ravaszkodással vagy becstelenséggel. .

A nő hagyományos szerepe szerint érzelmes és intuitív de ezt  nem képes cselekvésben kifejezni, ezért manipulációba kezd. Nem tudja közvetlenül gyakorolni a hatalmat, így alattomos utakat keres érvényre juttatására. Gyámoltalannak és férfiaktól függőnek érzi magát.

Ebből a szemszögből minden ember csak fél személyiség, és létezése függ a másik féltől.
Ezen a világon nem élhetünk az egészséges életet a férfias és nőies energiák teljessége nélkül, ezért a két nem egymásra van utálva a túlélésben. Ez az elrendezés bizonyos tekintetben tökéletesen működő képes. A férfiak segítenek a nőkön is fordítva.
Ebben azonban ott lappang egy másik probléma: ha egyébként nem érezzünk magunkat teljesnek, ha úgy érezzünk, hogy az életben maradásunk valaki mástól függ, akkor állandóan attól félünk, hogy elveszítjük őt.
Valahol mélyen azonban tudjuk, hogy akihez vonzódunk, az önmagunk tükörképe. Nem szabad túlságosan függeni a másiktól, hiszen minden, amit a társunkban látunk, önmagunkban is megtalálható.

A termékeny párkapcsolat és célja
Be kell látnunk, hogy azért élünk együtt a párunkkal, hogy megismerhessünk önmagunkat, és elmélyíthessünk kapcsolatunkat a világmindenséggel.
Meggyőződésem, ha önmagunkban megtaláljuk ezt a harmóniát, akkor a teljesség felől, közeledhettünk a másikhoz: „Én tökéletes férfi-női teremtmény vagyok, és te a bennem lévő teljességet tükrözöd vissza” - Így tudunk tanulni egymástól.
 
A dolog nyitja: figyelni legmélyebb érésünkre, bízni bennük, és azok szerint cselekedni.

Carla Galli

Képek:
piqs.de: Zeppelin - Sommer 2008
piqs.de: Andrea1 - By your Side

 
 
[ 8965 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x