Te is kettős életet élsz?
Címlap / Psziché / Te is kettős életet élsz?

Te is kettős életet élsz?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Egyre több olyan emberrel találkozom vagy hallok róla, aki nem csak egyvalamivel foglalkozik, hanem minimum két fő dolgot épít az életében. Általában van egy főfoglalkozás, ami a napi megélhetést biztosítja és emellett akad legalább egy kreatív hobbi. Azonban ez nemcsak pihentető időtöltésként van jelen, hanem idő- és energiaráfordítást, további tanulást igénylő elfoglaltság.  

Hány élet fér egyetlen létidőbe?

Például lehet valaki villamosvezető, de mellette énekes. Marketinges egy multinál, de rendszeres versíró. Ügyfélszolgálatos, ugyanakkor mozgásoktató. Titkárnő és koncertszervező, óvónő és regényíró, burkoló és zenész. Vagy épp villamosmérnök és erdész.
Felgyorsult minden. Egyetlen életidő alatt több élet élményeit, tanulságait, tapasztalatait zsúfoljuk össze. Miért sietünk? Hová tartunk? Mi lehet ennek az oka?

Talán megéreztük, hogy mi a valójában fontos számunkra? Mi az, ami igazán épít bennünket? Mi az, amitől gazdagabbnak érezzük az életünket és nem csak egy mókuskerék-harcban küzdünk céltalanul, számunkra nem is igazán fontos érdekek mentén?


A jövő a tehetségé?

A kissé utópisztikus jövőképem az, hogy az emberek nem a munkahelyük mellett, hanem a kényszeresen választott munkahely helyett azzal foglalkozhatnak, amiben tehetségesek, amiben alkothatnak, amiben kiteljesedhetnek és a körülöttük lévő világot is gazdagabbá, színesebbé teszik.

Első lépés: megbecsülni a magunk és mások munkáját

Ahhoz, hogy ennek legalább a csírája is megvalósulhasson, az általános értékrendnek kéne megváltoznia. Tömegeknek kéne ráébredni arra, hogy kik ők valójában, mi az, amit szívvel-lélekkel tudnak végezni, amiért hajlandóak fejlődni, tanulni. Tömegeknek kéne megbecsülniük önmagukat, a munkát, amit végeznek. Örömet kéne találni az egyszerű tevékenységekben és megbecsülni a másik embert és annak a munkáját is.
Ahol jelen van az egészséges önbizalom, ott megszűnik az irigység, a féltékenység, a harag.

Mi az, amit még mindig nem tanult meg az emberiség?

Az egyszerű örömök és az alapvető emberi értékrendek mindig is itt voltak a Földön, minden kultúrában találunk olyan történeteket, amik ezekre az apró, de annál fontosabb dolgokra tanítanak, emlékeztetnek bennünket. Mint például az alkotás öröme, a közös munka teremtőereje és közösséget összekovácsoló ereje, az összefogás, egymás biztatása, elfogadása.

Miért kell vajon állandóan figyelmeztetni ezekre az emberiséget, miért nem tanultuk meg a sok emberöltő alatt? Vajon miért nem ezeket a képességeket fejlesztettük magunkban leginkább?

 

Talán az, hogy egyre többen keresik a saját hangjukat, mégis egy lépcsőfokot jelent abba az irányba, hogy az egészséges értékrend szerint alakuljon a világ sorsa.

Te már elgondolkodtál azon, hogy mivel tudnád gazdagítani a környezeted? Miben vagy tehetséges, mi a te ajándékod a világ számára?
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3581 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x