Mindenből csak a második legjobb?
Címlap / Psziché / Mindenből csak a második legjobb?

Mindenből csak a második legjobb?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-23

Az ár egy igen erős válogató eszköz, ami ha épp nem dúskálunk anyagi javakban, jelentősen lecsökkentheti a választási lehetőségeinket. Itt jön be a képbe a kompromisszum. Megelégszünk-e a második legjobbal? Netán még lejjebb adjuk?  

Vegyünk egy konkrét példát: Elromlott a mosógép vagy szimplán csak szívesen lecserélnéd a 20 éves öreg harcost egy újra, ami például már csendesen és moderáltan centrifugál, nem hiszi azt a fél ház nagymosáskor, hogy földrengés van.

Tehát körülnézel, mik a lehetőségek. Először is mekkora tér van elhelyezni a fürdőszobádban? Elöl- vagy felültöltőset szeretnél? Milyen funkciókat tudjon és mikre nincs szükséged? Esetleg figyelembe veszed a centrifuga hatékonyságát, a gép áramfogyasztását, talán még a színét is. És természetesen az árát.

Meddig mész el a kompromisszumokban?

Az ár egy igen erős válogató eszköz, ami ha épp nem dúskálunk anyagi javakban, jelentősen lecsökkentheti a választási lehetőségeinket. Itt jön be a képbe a kompromisszum. Megelégszünk-e a második legjobbal? Netán még lejjebb adjuk?

Bár a pénztárcánkban egy adott mennyiségű pénz van (hagyjuk a hiteleket), és gyűlnek a ruhák a szennyestartóban, mégis talán megérni várni egy kicsit és a számunkra legjobbat választani. Mert hosszú távon nagyobb lehet az elégedettségünk. Itt apróbb dolgokról beszélek, amiknek az árkülönbsége általában 5-10.000 Ft. Tehát nem a trabant és a ferrari színvonal között vacillálunk.


Például mondhatod, hogy inkább kerüljön kevesebbe, mert nincs szükséged led-es kijelzőre, hogy kiírja, mennyi idő van még hátra a mosásból. Puff. Második legjobb. Fél év múlva különféle okokból kifolyólag ott toporoghatsz az ajtóban, hogy mikor jár már le a gép, mert rég elfelejtetted hánykor indítottad el és most milyen jól jönne az a kijelző.

És igaz ez sok más termékre is. Távirányítóval vagy anélkül? Extra szervizszolgáltatással vagy anélkül? Pont jó vagy inkább lógjon rajtad/legyen szűk? Nem baj, jó lesz kékben is?

A legjobb nem feltétlenül a legdrágább!

A számodra legjobb nem azt jelenti, hogy a legdrágábbat veszed mindenből. Azt jelenti, hogy nem adod alább az elképzeléseidet és a kínálatból a neked leghasznosabbat választod ki.

Ez lehet „szerelem első látásra” vásárlás is. Ha megtetszett és nagyon megtetszett, menj és vedd meg.

Én fél évig jártam vissza egy cipőért a boltba. Beleszerettem, minden alkalommal felpróbáltam, minden alkalommal visszatettem a polcra, hogy ez nem is kell nekem. Azóta is sajnálom, hogy otthagytam és azóta sem találok olyat, pedig mindig lesem.

A spórolás valóban hasznos, azonban ismerd magad annyira, hogy tudd, mikor nem az a pár ezer forint számít. Mikor éri meg inkább boldognak, mintsem logikusnak lenned és nem csak a második legjobbat választani.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3172 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x