Reagáló kutyák vagyunk?
Címlap / Psziché / Reagáló kutyák vagyunk?

Reagáló kutyák vagyunk?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-19

Mennyire adunk tudatos választ ízekre, illatokra, látványra? Képesek vagyunk-e hasznunkra fordítani a zsigeri ösztöneinket?  

Miért kérdezem ezt? Mert az illatok és a szaglás világába viszlek egy kicsit. Biztosan voltál már úgy, hogy megcsapta az orrod a frissen sült kenyér illata. Szinte láttad magad előtt a friss, ropogós aranybarna kenyeret. Képzeletben hallottad, ahogy roppan a fogad alatt a héja, sőt érezhetted az ízét, esetleg még a lehulló friss morzsákat is összeszedted gondolatban.Pavlovi reflexként működik ez a reagálás mindannyiunkban
. A kérdés az, hogy mennyire vesszük észre a mindennapjainkban? Tudjuk-e a hasznunkra fordítani? Tudunk-e kialakítani az ismeretével egy újfajta önismereti szintet magunkban?

Tényleg erre vágyom?!

Eléri egy étel illata az orrunkat és lehet, hogy megkívánjuk azt, vagy épp felfordul a gyomrunk - emlékezvén korábbi élményeinkre az adott étellel kapcsolatosan. Meglehet, hogy még az illat megérkezésének a ténye sem tudatosul, csak észreveszed, hogy úgy megkívántál egy adag csirkepörköltet tejfölös uborkasalátával és nem is tudod, miért. Az ilyen váratlan ingereknél érdemes feltenni a kérdést: Mitől érzem magam rosszul hirtelen? Valóban éhes vagyok? Tényleg ezt kívánom enni/inni/megcselekedni?

Ugyanis nemcsak az ízlelőbimbóinkra hatnak az illatok, hanem a cselekedeteinkre, hangulatainkra is. Meglehet, hogy pont egy büdös tornacipő szagától érzed azt, hogy futni vágysz az őszi erdőben, mert hej, de jól esne az most. Pedig csak emlékeket idézett benned.

Nátha – menekülés és bezárkózás

Ha eldugul az orrunk, távolságot érzünk a világtól. Bezárkózunk saját várunkba, ahová nem juthatnak be illatok és ízek, lecsökkentjük a külső ingereket. Talán meg akarunk állni egy kicsit megpihenni, nem akarunk az életünk lehetségességei között vándorolni.

Illatok: útjelzők – követed őket?

Misztikus hatása van az illatoknak, szagoknak. Képzeletbeli világokba, más valóságokba vezetnek minket, megváltoztatják a cselekvéseink, érzelmeink irányát. És végső soron egy más realitásban találjuk magunkat a végén, mert ellebbent egy illatfoszlány a szaglószervünk előtt.

Figyelj! Légy jelen önmagad számára! Ha már valóságok között vándorolsz, ismerd fel az útjelző táblákat, és te válassz irányt.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3564 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x