Hogyan toljuk ki közösen egymás szemét?
Címlap / Psziché / Hogyan toljuk ki közösen egymás szemét?

Hogyan toljuk ki közösen egymás szemét?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-08

A vallások toleranciára, egymás elfogadására és szeretetre intenek. Miért gyilkolják halomra mégis egymást emberek újra meg újra a vallás nevében? 

 

Építeni, de rombolni is hatékonyabban tudunk együtt
Milyen célok vezetnek, amikor felnőtt fejjel bekapcsolódunk egy már kialakult vallás gyakorlatába? Együtt fogunk imádkozni, együtt fogunk énekelni, segítjük egymást, ha valaki építkezik, megmutatjuk a világnak, hogy érdemes közös munkával felépíteni valami értékeset. A legnehezebb munka – például egy katedrális felépítése – is öröm lesz, ha együtt dolgozunk, és folyamatosan látjuk a munkánk eredményét.

„Tetszett Istennek olyan természeti törvényt alkotnia, amelynek következtében szépnek látszik egy kellemes dallam hangjainak összhangzása, mert mindez a jóakaratú szívbéli összhangban édesen egyesült értelmes lények társaságának vagy rendszerének lelki egyezését ábrázolja.” (J. Edwards: Az igaz erény természete – egy diák dolgozatából)Miért harcol az ember?

Ugyanezt a célt valósítja meg évezredek óta a lázadásra, harcra való felhívás is. Együtt sokkal jobban tudunk pusztítani. Leromboljuk Tróját, Jeruzsálemet, Irakot (vagy még különb gondolat az öldöklésre az atombomba ledobása, hány ember munkája kellett Hirosima elpusztításához... tapsolhatunk az összefogáshoz).

Koptok és muszlimok
Napjainkban a koptok és a muszlimok összetűzésein álmélkodhatunk. Együtt élnek évezredek óta, s ha a videón megnézzük a felháborodott koptokat, másfelől a felháborodott muszlimokat, mintha ugyanazt a csoportot látnánk egy másik szempontból. Ordítanak, köveket dobálnak, jogaikra hivatkoznak. Egy muszlim kislányt megerőszakolt egy kopt fiú, ezért három muszlim megöl száz koptot, majd a kopt tömegek szépverik a muzulmán kultúrát az utcákon: házakat, imaházakat, autókat tesznek tönkre, amiként nálunk bizonyos népcsoportok autóban ülő családokat támadnak meg tömegesen – s aztán a rendőrségtől várnának védelmet. Vannak falvak, melyeken már nem lehet keresztül menni, mert husángokkal az ajtóban várják a „vendégeket” – vagy talán az ingyenkonyhát a börtönben.

Holott nincs miért harcolni. Mindig valaki más, harmadik provokálhatja ki, hogy öljék egymást ez emberek. Ez nem vallási harc, nem nemzetiségi harc, hanem ősemberek harca. Trója királya hazaküldhette volna a férjéhez Helénát. De nem küldte. Odüsszeusz viszont húsz évre elhagyta a családját, és halálba vitte útközben minden katonáját. Ezek emberek, akiknek a közösség nem alkotást, hanem pusztítást jelent. Mit tudunk az amerikai elnökről, Bush-ról, mi szépet adott nyolc év alatt a világnak, mit alkotott mérhetetlen hatalommal a kezében? Semmi pozitívat nem tudott felmutatni. Egy katedrálist, egy operát, egy festményt, amitől világhíres lehetne!? Semmit.

Vallások vs. szokásjog
Minden vallás és minden vallási vezető békét hirdet. A világháború óta nincs pap, aki megáldaná a fegyvereket, ez csak az elkötelezett ateisták rágalma. A Korán ugyanúgy tiltja a más vallások elleni harcot, mint az Újszövetség. Jézus sehol se mondja azt, hogy fogat fogért, ez a Krisztus előtti kor védekezése a teljes pusztulás ellen. Minden vallás a békés egymás mellett élést hirdeti. Állok elébe, írjon valaki 20-21. századi vallásról, amely harcra serkent. Igaz ugyan, hogy harcra serkent saját magunk bűnei ellen, de nem az élőlények gyilkolására. A pápa még saját merénylőjének is nyilvánosan megbocsátott. Egyiptom elnöke is a kiegyezésre, a békére buzdít beszédében.Kislányok a célpontban

„Eridj ki, lányom, fuss az autó elé, aztán ugorj el, mi pedig lesben állunk a furkókkal és agyonverjük azt, aki a kocsiban utazik.”

Dína, Jákob lánya (Kr.e. 16. század) Sikhem városában a király fiával szerelmeskedett, ezért az egész város minden férfia halálnak halálával lakolt (I. Mózes 34) a városba betelepült Jákob fiai által.

Egy muszlim kislány hetyegett egy kopt fiúval, ezért a koptok százait kell meggyilkolni a muszlim szokásrend (nem a vallás!) szerint. Lehet, hogy a lányt a rokonai utólag lefejezték. Ez már nem fontos a történet tanúsága szerint. Heléna utóéletéről se tudunk sokat, de annál többet a hazatérő Agamemnónról. A férfinép számára jó csalinak látszik a lányok ártatlansága, ennek érdekében egymást lelövik, baltával fejbeverik... se szeri, se száma a provokációknak. Csak egy szó kell, s egymásnak esnek azok, akik unalmukban nem tudják mivel eltölteni az időt.

Kár lenne a csodálatos arab kultúrát megsemmisíteni egy kis hetyegés miatt, aki harcra vágyik, menjen ki a harcmezőre, ott romboljon, ne a város védettségében készítsen barikádokat, s tegye tönkre a megépített kultúrát.

Dobosy Ildikó

Képek:
piqs.de: Swordfish-yang - Jesus
piqs.de: Steve Evans - efatima & ziko: flickr friends in dubai

 
 
[ 2781 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x