8 lépés a boldogtalan élethez
Címlap / Psziché / 8 lépés a boldogtalan élethez

Lukács Tünde

8 lépés a boldogtalan élethez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ha te is hiszel az alábbi néhány sémában, egyenes úton jársz életed tönkretételéhez. Melyek azok a gondolkodási módok, amelyeket jobb, ha még most átalakítasz?  

1. Az élet csupa küzdelem és nehézség
Rengeteg ember kel fel reggel rendszeresen ezzel a gondolattal: az életem csupa küzdelem és nehézség. Ha megkérdezed valakitől, hogy van, elmeséli, milyen nehéz a helyzete. Ez a gondolat, mint valamiféle súly nehezedik ránk, amelyet elsősorban a vállaid és nyakad fájdalmában érzel. De megjelenhet szívtáji nyomásban, a karok, lábak nehézségében stb. Kevés ember van, aki könnyűnek érzi az életét.
Az élet azért nehéz, mert emberek milliói hisznek az élet küzdelmes mivoltában. Már reggel azzal a gondolattal ébredsz fel, mit "kell" ma elvégezned, mit "kell" elérned. A Természetben nem létezik ilyen gondolat. Egy kismacska nem azzal a gondolattal ébred: "Vajon hány kerítésen kell ma átugranom?".
El tudod képzelni azt, hogy könnyű az életed? Próbáld meg! A nehéz életben való hit csak régi beidegződés, mert ezeket a gondolatokat gyakran hallottad már gyerekkorodban is. Hiszen szüleid, nagyszüleid élete is "nehéz és küzdelmes" volt.

2. Az aggódás
Az aggódás az a szokás, amellyel legtöbbet árthatsz egészségednek. Az aggódás állandó feszültségben tart, szinte nincsen olyan perce életednek, amikor nyugodtnak, lazának éreznéd magad. Aggódsz a pénz miatt, a férjed, gyereked miatt, a munkád miatt, a hétvégi családi összejövetel miatt, a kutyád egészsége miatt stb.
Az aggódó ember nem hisz az életben, nem hisz abban, hogy az élet, a sors segíti őt. Az aggodalom nem más, mint félelem. Azt hiszed, hogy szereted a másikat, azért aggódsz érte? Nem. Az aggódás a félelmeidből fakad, és nem csak, hogy nem óvod meg szeretteidet a bajtól, ellenkezőleg: negatív energiákat bocsátasz ki feléjük.
Felejtsd el az aggódást! Az élet úgyis úgy rendezi a dolgokat, ahogy lennie kell. Akkor is, ha aggódsz, és akkor is, ha nem aggódsz emiatt.



3. Mások hibáztatása - a felelősség áthárítása

Ki ne érezte volna már úgy, hogy valaminek vagy valakinek az áldozata?
Ki ne hibáztatta volna már szüleit rossz sorsa miatt, hűtlen férjét magányossága miatt, vagy főnökét szigorúsága miatt? Vagy éppen az életet, igazságtalansága miatt?
Valóban azért olyan az életed amilyen, mert mások rosszul bántak veled? Ha így gondolod, annak tényleg vannak előnyei. Elsősorban az, hogy nem kell változtatnod semmit az életeden, hiszen minden rosszért mások a felelősek. Te mindent jól csináltál. Másodsorban nem kell problémáid megoldásán törnöd a fejed. Mit tehetsz te, ha a másik olyan? Neki kellene másképp viselkednie.
Ha mindig másokat hibáztatsz az elrontott életed miatt, azzal átadod életed irányítását másoknak. Senki nem hibás azért, mert te most éppen ezt az életet éled. Még a gyerekkorod sem, amit sokan pszichoterápiás kezelésekkel próbálnak helyrehozni. Mindenkinek éppen olyan gyerekkora volt, amilyen ahhoz kellett, hogy elvégezze élete feladatát. Sem jobb, sem rosszabb. Az volt az ugródeszka ahhoz, hogy azzá az emberré válj, akinek lenned kell.
A felelősség áthárítása ugyan könnyebb megoldás, de nem visz előbbre egy lépést sem. Vállald fel a felelősséget az életedért!

4. Érzéseink elfojtása 
Egy gyermek még őszinte érző lénynek születik. Úgy éli meg élete eseményeit, ahogy azok megtörténnek. Ha valami fáj, sír, ha örül, akkor nevet. Később, szüleink és környezetünk nevelésének hatására elfeledjük, hogyan kell érzelmeinket megélni, kimutatni. Sóvárgunk a jó és szép érzések iránt, de míg a félelem, harag, düh, és a hozzájuk hasonló negatív érzések uralják testünket, nem vagyunk képesek átérezni a számunkra kellemes érzéseket. Te mivel nyomod el kellemetlen érzéseidet? Lehet az alkohol, dohányzás, édesség, sport, munka, evés, stb.
Gyermekkorunkban megtanultuk, hogy szeretetet csak bizonyos viselkedések elsajátítása után kapunk. Ha jól tanulunk, szeretnek, ha nem jó tanulók vagyunk, nem szeretnek. Ha sírunk, anya ideges, ha csendben vagyunk, akkor vidám. Megtanultuk kontrollálni és visszafojtani érzelmeinket.
Mire felnövünk, tengernyi visszafojtott érzelemmel élünk együtt. Ezek az érzelmek testünk valamely pontján próbálnak kiutat találni. Ha szerencsénk van, időben rájövünk, hogy betegségünk okozója mi magunk vagyunk. Ismét meg kell tanulnunk szeretni önmagunkat és másokat. Ha dühös vagy, légy dühös. Ha szeretsz valakit, mutasd is ki. Senki nem a fog jobban szeretni vagy tisztelni azért, mert nem adsz szabad utat érzelmeidnek, és tönkreteszed az egészséged. Légy Önmagad!

5. Megszabadulni a zavaró dolgoktól
Életünkben mindig szeretnénk megszabadulni valamitől. A túlsúlyunktól, a megunt párunktól, a hangos szomszédjainktól, a fejfájásunktól, kegyetlen főnökünktől stb. Szeretnénk megszabadulni negatív érzéseinktől, mint a fájdalom, düh, harag. Ha baj van a házasságunkkal, párterápiára megyünk. Ha gyermekünk rosszul viselkedik, pszichológushoz visszük. Ha munkahelyünkön haragszunk a főnökünkre, másik munkahelyet keresünk. Zavaró dolgainkat meg akarjuk javítani, vagy javíttatni.
Ahelyett, hogy rögtön megszabadulnánk e dolgainktól, inkább vizsgáljuk meg, mi az, ami ellen küzdünk, a bennünket zavaró dolog/személy miért jelent meg az életünkben. Mivel környezetünk mindig tükröt tart nekünk, felhívva ezzel figyelmünket az általunk elnyomott dolgokra, érzésekre, érdemes megvizsgálni gondolkodásunkat, hárításainkat. Ha összeveszünk a párunkkal, kilépünk a kapcsolatból, és belépünk egy másikba. Kis idő múlva észrevesszük, hogy megint a régi nótát fújjuk.
Ugyanott tartunk, mint előző kapcsolatunkban. Ha rossz a gyermekünk, nézzük meg, milyenek a saját érzéseink, milyenek saját energiáink.
Lehet, hogy ráébredünk: bennünk van a káosz, gyermekünk csak visszatükrözi ezt számukra. Ha fáj a fejünk, ne kapjunk be rögtön egy pirulát, vizsgáljuk meg, mi az, amivel túlfűtöttük agytekervényeinket. Ha kilépünk munkahelyünkről, mert zavar bennünket főnökünk viselkedése, a következő munkahelyen ismét meg kell majd küzdenünk egy hasonló problémával.
Az okokat keresd meg, ne a tüneteket próbáld eltüntetni!

6. Nincs időm

Ez az az érzés, amitől emberek milliói szenvednek. Nincs idő a családra, a kikapcsolódásra, magunkra, szeretteinkre. Miért?
Életünk felgyorsult. Gyorsan kell végezni a munkánkat, mert határidők vannak. Egyre gyorsabbak az autóink. Gyorséttermekben étkezünk. Reggel munkába menet csak a rohanó tömeget látjuk.
Valójában fogalmunk sincs, hová rohanunk. Ha nincs időnk semmire, csak a munkára és a folytonos teendőkre, akkor mi értelme az egésznek? Ha nem tudjuk élvezni munkánk gyümölcsét, mert nincs időnk elmenni szabadságra, akkor mi értelme a rengeteg munkának? Ha nincs időnk szeretteinkre, mi értelme a családnak?
Próbálj meg leállni, lassítani. Tudom, most sokan azt mondják: nem lehet. De mit fogsz tenni, ha egy betegség állít le? Mi lesz veled, ha hónapokig ágyhoz leszel kötve, mert nem hallgattál a kis jelekre, és nem álltál meg, addig, amíg lehetett?
Ha elnyomtad a fejfájásod, a hátfájásod, az ízületi fájdalmaid, elfelejtetted azt a kis balesetet, amikor megrándult a bokád.
Néha a kevesebb több. Változtasd meg a gondolataidat, és mától kezdve élj úgy, hogy rengeteg időd van. Amíg csak rohansz, és a megszokott módon teszed a dolgod, nem vagy tudatos. Aki pedig nem tudatos, elvesztegeti az életét, az idejét. A nagy rohanásban hirtelen a halálos ágyadon találod magad, és azt sem tudod majd, hogyan kerültél oda. Ha az életedet tudatosan éled, határtalan időd lesz majd. Válaszd szét az igazán fontos dolgokat azoktól, amelyek csak fontosnak látszanak.

7. A negatív dolgokkal való foglalkozás

Rendszeresen fizetünk azért, hogy rengeteg negatív gondolat, érzés birtokosai lehessünk. Fizetünk a napi újságért, amely címlapján az aktuális katasztrófa a főcím. A tévéműsorért, mely már a reggeli híradóban ontja ránk a tragédiák tömkelegét. A moziért, ahol izgalmas filmeket nézünk. Imádunk negatív dolgokkal foglalkozni!
Elhisszük azt, hogy ötven éves kor után már nem érünk semmit. Hogy a nők csak 20 évesen és 45 kilósan szépek. Állandóan kritizálunk, és hibákat vesszük észre másokban. Pedig a negatív kritika általában nem építő jellegű, viszont remekül rombolhatjuk vele embertársunk önbizalmát. A kritika mindig többet mond el arról, aki kritizál, mint arról, akit kritizálnak. Kritizálás helyett emeld fel a másikat. Ha valaki fél, bátorítsd. Ha nincs önbizalma, támogasd önértékelését.
Mindannyian tettünk olyan dolgokat a múltban, amelyeket ma már nem tennénk meg. Gondolj erre, amikor elítélsz valakit vagy valamit. Aki bántó módon viselkedik, az abban a pillanatban azért viselkedik úgy, mert nem tud másképp viselkedni. Ha képes lenne változtatni, megtenné. Ezért ne kritizálj! Ha azt akarod, hogy elfogadjanak olyannak amilyen vagy, akkor te is fogadj el másokat olyannak, amilyenek.

8. Testünk tönkretétele
Elképesztő az, hogy életünk során testünkben mennyi méreganyag halmozódik fel és tárolódik. Ennek egyik alapvető oka a rengeteg gyógyszer és a nem megfelelő táplálék, amelyet életünk folyamán elfogyasztottunk. Míg nem jelentkeznek komolyabb tünetek, nem sok figyelmet fordítunk testünkre. Aztán ha jön a betegség, és az orvos közli, hogy már nincs hátra túl sok időnk, akkor rohangálunk fűhöz-fához. Mindegy ki, csak valaki gyógyítson meg bennünket. Ekkor életünk feletti hatalmunkat átadjuk orvosainknak, miközben az orvosi diagnózis közlése legtöbbször a beteg lelki összeomlását válthatja ki. Kimutatták, hogy a rákos betegség közlése után a betegség lefolyása felgyorsulhat. Annak, aki eddig lehet, hogy több évtizede él együtt betegségével úgy, hogy nem is tudott róla, a rákos betegség közlése után rohamosan romlani kezd az állapota.
Az emberek nem ismerik fel, hogy a betegségeiket tudat alatt saját maguk idézik elő. Legyen az egy egyszerű nátha, vagy egy súlyosabb krónikus betegség, állapotunkért gondolataink, hitrendszereink, érzelmeink és tetteink a felelősek.
Vizsgáld meg a tested. Ezt a testet egykor egészségesen kaptad.
Jelenlegi állapota, kinézete saját belső életed kivetülése. Egy ránc sincsen véletlenül az arcodon. Véletlenek nincsenek.
Most állj a tükör elé, és kérdezd meg magadtól: ki vagyok én, és mi dolgom itt a világon? Ha türelmes vagy, megkapod a választ.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10663 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x