Leszokni a drogfüggésről - egy városi jó fiú vallomása...
Címlap / Psziché / Leszokni a drogfüggésről - egy városi jó fiú vallomása

Leszokni a drogfüggésről - egy városi jó fiú vallomása

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-20

Drogfüggő vagyok, a korom és nevem maradjon anonim. Az anyagozásomat három fázisra tudnám osztani: Buli van - Baj van - Végem van. Az útról beszélek, amin elértem, hogy heréim a beleimmel ne akarjanak helyet cserélni. 

 

Fiú vagyok. 9 éves koromban kezdtem el dohányozni, 10 évesen találkoztam először az itallal, 12 éves koromban szívtam először füvet, 13 éves koromban már rendszeresen füveztem, 14 éves koromban találkoztam a partidrogokkal, 15 éves koromban a heroinnal, ekkor már nem érdekelt, mit veszek be. 16 éves koromtól heroinfüggő vagyok. Most sokakban felmerül a kérdés, egy gyerek miért kezd el ilyeneket csinálni. Sokan a szülőket kezdik el okolni, mások a társadalmi problémákra hivatkoznak.
 
Normális családi körülmények között nevelkedtem, mindenesetre bármire is gondolsz, kedves olvasó, igazad lesz, így utólag nagyon sok mindenre visszavezethető. Az elején buli volt, mert bármily rosszul fest ez most, azért ne feledkezzünk meg az élvezetről. 
 
Az anyagozásomat három fázisra tudnám osztani:
Buli van – Baj van – Végem van. 
 
Az első időszakban sérthetetlennek éreztem magam, különlegesnek, a kémiai szerek segítségével olyan, a valóságtól eltérő torz álomképet tudtam felállítani magamnak, amiben jó volt. Később kezdődtek a problémák: a családban, ismerősökkel, barátokkal, munkahellyel, késések, elkéredzkedések, lebukások. 
 
 
Ez már nem az a film, amit elkezdtem nézni
A vége felé pedig elvesztettem a lakhelyemet, az utcán laktam, vagy ahol éppen befogadtak. Kisebb bűncselekményeket követtem el, a rendőrök ide-oda hurcibáltak. Ekkortájt teljes elmagányosodásban, félelemben éltem meg a mélypontot, amikor már fordítva ültem a lovon teljesen. Az anyag már nem azért kellett, hogy jól legyek, hanem hogy ne legyek rosszul, hogy a heréim a beleimmel ne akarjanak helyet cserélni. Féltem, féltem az emberektől, féltem, hogy belém látnak, hogy tudják, miket tettem, féltem magamtól, nagyon féltem az elvonástól. Amikor be voltam állva, akkor már csak ürességet éreztem, amikor nem, akkor meg leginkább magányt és félelmet. Teljes lelki üresség. Ez már nem az a film, amit elkezdtem nézni.
 
Rehab a gyávának
Ekkor másodszor, de már önként, eljutottam egy rehabilitációs otthonba. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy leállni mentem. Nem volt benne hitem, meg voltam győződve róla, hogy én az anyagtól fogok meghalni, lassan vagy gyorsan, csupán ez volt a kérdés, öngyilkosnak meg gyáva vagyok.
Bementem, mert már nem volt ember körülöttem, bementem, mert emlékszem, tél volt és az utcán már nagyon hideg, és már anyagos filmekhez hasonlító lakásokba sem engedtek be. Ahol tudjuk, hogy csak egy kiégett matrac van. Gondoltam, picit megpihenek, aztán tavasszal kezdődik minden elölről. Ez volt a motivációm, nem az, hogy leálljak.
 
Ma egy 12 lépéses önsegítő közösség tagja vagyok
Négy és fél éve nem kellett semmiféle tudatmódosító szert használom. Mindent megteszek, hogy a társadalomnak elfogadható, felelősségteljes és termékeny tagjává váljak. Dolgozom, visszailleszkedtem a családomba. Találtam embereket, barátokat, akik olyanok mint én és van egy hely, ahova mindig fordulhatok,ha éppen akár csak egy nehéz nap, egy nehéz perc, vagy egy pillanat áll előttem.
 
Ma kórházakat, börtönöket és egyéb intézményeket látogatunk közösen, de már  más titulusban.  Orvosokkal együttműködve visszük a remény üzenetét azoknak, akik még szenvednek ebben a gyógyíthatatlan, de kezelhető betegségben, függőségben.
Ma már érzek, van hitem, van reményem, és újra vannak céljaim. Annak, aki drogfüggőként olvassa ezt a cikket, biztosan mondom, hogy van megoldás. 
 
 

 
 
[ 15890 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x