Hol terem az együttműködő kommunikáció? Szívtől szívig...
hirdetés
Címlap / Psziché / Hol terem az együttműködő kommunikáció? Szívtől szívig

Hol terem az együttműködő kommunikáció? Szívtől szívig

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Mi magunk is jól tudjuk: szinte panasz- és irigységkultúra dívik Magyarországon, ahol illik elégedetlennek lenni. Ez azonban megfojtja a kreativitást, gátat vet a fejlődésnek. Pedig a megoldás közelebb van, mint gondolnánk! 


Rendezvénynaptár
A címben feltett kérdésre a szakemberek és a téma iránt érdeklődők 2011. október 13-án kaphatnak választ az „Empátiával a harmonikus világért” konferencián, ahol a szervezők az emberi együttélés jobbítását szolgáló módszereket kívánják bemutatni.

A konferencia szervezőinek szándéka megmutatni, hogy nem egy módszert kell keresni az emberi együttélés jobbítására, mert többféle módszer is alkalmas lehet a harmónia megteremtésére. A szervezők a szívtől szívig ható párbeszédet szeretnék bemutatni a konferencián, olyan szakemberek segítségével, akik a szakmájukban a harmonikusabb együttműködés érdekében értéket adtak, avagy újat, merészet, alkottak, alkotnak!


Egyfajta beletörődés tapasztalható, hogy itthon panasz és irigységkultúra dívik, ahol elégedetlennek illik lenni. Azonban ez az elégedetlenség kedvetlenség igen rossz hatással van a produktivitásra, kreativitásra, mely a fejlődéshez nélkülözhetetlen.  A konferencia szervezői szeretnék megmutatni, valójában milyen közel van a megoldás, felkérték egy elgondolkodtató előadás megtartására a konferencia fővédnökét Dr. Buda Béla pszichiátert, aki az „Empátia – család – emberi fejlődés” címmel kíván választ adni a szervezők kérdéseire.

A konferencián a gyakorlat bemutatására helyezik a hangsúlyt előadók az óvódás kortól a felnőttek világáig
 • Az óvodás korú gyermekek együtt érző kommunikációjáról Pintér Krisztina, Vasvári Tünde óvónők tartanak előadást.
 • „MÓRA” életre kelt pedagógiai programját mutatja be Dr. Jeszenszkyné Gallai Gabriella intézményvezető.
 • Egy szülő elmeséli autista gyermekével átélt élményeit, azt, hogy az empátia segítségével leomlanak a közénk épült falak.
 • Integráltan szegregálva élnek ma a magyar közoktatási rendszerben a fogyatékos gyermekek? Az ellátás lehetőségeiről beszél Ammerné Nagymihály Emília gyógypedagógiai tanár, közoktatási szakértő.
 • „Párbeszéd szívtől szívig” – az együttműködő kommunikáció, az akkreditált önismereti tréninget Katona Erzsébet gyógypedagógus mutatja be. A program az önismeret segítségével a verbális konfliktusok megelőzéséhez és a már kialakult konfliktus moderálásához nyújt gyakorlati segítséget. Gyógypedagógia modulja segíti az integrált oktatásban tanítókat a sikeres elfogadás, befogadás megvalósításában.
 • A lóról, mint az emberibb kommunikáció segítőjéről Lenner Nóra tréner beszél majd.
 • „Gyermekeink tanítanak szeretni” mondja Farkas Erzsébet spirituális pszichológus előadásában.
 • A „Gyöngyvirág” fogyatékos felnőtt tánccsoport bemutatója mindenki számára láthatóvá teszi a felnőtt fogyatékosok szép és tartalmas életét.
 • A Kék Madár kamarakórus pedig szívhez szóló énekükkel varázsolják el a résztvevőket.
 • A konferenciát egy gyermekrajz kiállítás teszi teljessé. A „Párbeszéd szívtől szívig” tréninget elvégző pedagógusok tanítványai mutatják be képekben azt, hogy számukra mit jelent az empátia.
 • A konferencia záró részében kerekasztal beszélgetés során minden előadónak a résztvevők kérdéseket tehetnek fel, vagy akár elmondhatják véleményüket, érzéseket, benyomásaikat.


A szervezők szeretettel várják a szakembereket, a szülőket és a téma iránt érdeklődőket, hogy közös élménnyel gazdagodva a hétköznapokba visszatérve az empátia adása és kapása elemi szükségletként jelen legyen minél több ember életében.

A II. Országos Szakmai Konferencia helyszíne: Corvin Művelődési Ház, 1165 Budapest; XVI. kerület, Hunyadvár utca 43/B, időpontja: 2011.október 13.-a. A II. Országos Szakmai konferencia megálmodója és létrehozója Börönte Márta evangélikus lelkész, mentálhigiénikus szakember és Katona Erzsébet gyógypedagógus, önismereti tréningvezető. A konferencia fővédnöke Dr. Buda Béla pszichiáter.

A konferenciával kapcsolatos további információ: http://oriasveszely.blogspot.com

Képek: www.morguefile.com 
 
[ 3368 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x