Légy boldog egyik percről a másikra! 3 gyors tipp
Címlap / Psziché / Légy boldog egyik percről a másikra! 3 gyors tipp

Légy boldog egyik percről a másikra! 3 gyors tipp

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Vajon hányszor kívántuk, bárcsak egyik pillanatról a másikra felszabadultan mosolyoghatnánk? Van rá mód, hogy percek alatt jókedvre derítsük magunkat, most a három leghatékonyabbat mutatjuk be.  

Egy kis fekete csokoládé elfogyasztása vagy egy kacagós, csajos este már jól ismert módja annak, hogy jobb hangulatba kerüljünk. Néhány egyszerű, de hatékony módszer azonban meglepetés lehet számunkra. Talán nem hisszük, hogy a kedvenc viseletünk is jókedvre deríthet. Pedig így van.

Vegyük fel kedvenc ruhánkat!
Ha a megszokott farmerunk tűnik – minden nap másik felsővel - a leggyorsabb és legkényelmesebb választásnak a mindennapokban, nincs semmi probléma: ha valóban jól érezzük benne magunkat, már kedvenc holmink viselése is feldobja hangulatunkat – mondja Karen J. Pine PhD, az angliai Hertfordshire egyetem fejlődéslélektannal foglalkozó munkatársa. Közelmúltban készített tanulmányában Pine arra a következtetésre jutott, hogy a nők képesek megváltoztatni hangulatukat csupán a ruháik cseréjével.

„Ha csinos, pozitív, attraktív ruhákat viselünk, ennek megfelelően is viselkedünk és javul a közérzetünk. Tehát, még mielőtt rossz kedvünk támadna, ez egy jó módszer a távoltartására”
– mutat rá Karen J. Pine.


Nézzünk meg egy szomorú filmet!

Ez nem vicc. Egy új tanulmány kimutatta, hogy akik szomorú filmet néznek, utána boldogabbnak érzik magukat. A tanulmány során a résztvevőknek tragikus történetet vetítettek. Ők azonban közben és utána is elégedettek voltak – elégedettebbek a saját életükkel. Mindez ellentmondásosnak hangzik, de a könnyfakasztó filmek arra késztetnek bennünket, hogy máshogy tekintsünk saját sorsunkra, és felfedezzük, mennyi jó dolog van az életünkben – magyarázta Silvia Knobloch-Westerwick PhD, az Ohio-i állami egyetem kommunikációs iskolájának munkatársa. 
Természetesen a komédia is hatásos, azzal, hogy elszórakoztat.


Csókolózzunk!
A csókolózás az oxytocin neurotranszmitter felszabadulásához vezet, melynek nyugtató hatása van. Csökkenti a kortizol stresszhormon szintjét is – mondta el Helen Fisher PhD, könyvszerző, aki a szerelem kémiájáról írt kötetet. Nincs is jobb természetes nyugtató egy érzéki csóknál!


Búcsú Adrienn

Forrás >>


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4356 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x