6 biztos jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz
Címlap / Psziché / 6 biztos jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

6 biztos jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy minden rendben a kapcsolatunkkal, fussuk át azokat a jeleket, melyek a tökéletes "együttműködésre" utalnak!  

Egy egészséges párkapcsolatban a dolgok gördülékenyen működnek - a páros tagjai jó eséllyel oldják meg közösen a problémáikat. Ha megvan az egyenlőség, a kölcsönös tisztelet és a harmónia, semmi sem tűnik annyira bonyolultnak.

De vajon mi mennyire számítunk egészséges párosnak?


1. Problémamegoldás: létezik jól bevált sémánk minden konfliktus megoldására? Egy harmonikus párkapcsolat építésénél fontos, hogy a különféle szituációkat tudjuk kezelni. Legyen inkább egy stratégia minden problémára, ahelyett, hogy besöpörnénk azokat a szőnyeg alá! Ha már legalább egy módját megtaláltuk a konfliktuskezelésnek, 100 százalékban egészségesnek mondhatjuk kapcsolatunkat.

2. A másik privát szférájának tiszteletben tartása: azoknak a pároknak, akik kapcsolata  a bizalmon alapul, nincs gondja egymás privát szférájának tiszteletben tartásával. Ne kutakodjunk a párunk Facebook-adatlapján, telefonjában vagy naplójában, ha szeretnénk megtartani a szerelmét. A harmonikus kapcsolatban élőket nem foglalkoztatja a megcsalás gondolata és az őszintétlenség…


3. A véleményünket nem erőltetjük a másikra:
az egészséges párkapcsolat titka, hogy ne erőltessük egymásra saját véleményünket. Becsüljük a másik értékeit, véleményét, hogy mi is elnyerjük az ő megbecsülését. Ne bíráljuk minden apróságért partnerünket, találjuk meg a titkos módját annak, hogy akár szavak nélkül is értsük egymást.

4. Őszintén tudunk beszélgetni és nem várjuk, hogy a másik kitalálja gondolatainkat:
ez egyike a legfontosabb dolgoknak, ha egészséges kapcsolatra vágyunk. Amikor a partnerek tudnak célzások, utalások nélkül, őszintén beszélni, elkerülik a félrevezető kommunikációs eszközöket, az azt jelenti, hogy harmonikus párkapcsolatban élnek.

 
 
5. Spontán szeretet: ha a páros mindkét tagja képes spontán módon kimutatni szeretetét, az annak a jele, hogy harmonikus és egészséges a kapcsolatuk. Azok az emberek boldogok, akiknek nincs problémájuk a szeretet kifejezésével – nem félnek kimutatni érzéseiket.

6. Gondoskodunk egymásról: az egészséges párkapcsolatok a biztonságon is alapulnak – a szerelmesek figyelnek egymásra, gondoskodnak egymásról és megvan az az érzésük, hogy mindig van támaszuk, van kihez fordulniuk. A bizonytalanság és a kétségek tönkretehetik a párkapcsolatot – tehát nézzük meg jól, vajon a mi kedvesünk is biztos támaszt nyújt-e számunkra bármilyen helyzetben.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 27166 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x