Nobel-díjas kvantumfizikusok játsszák az új idők zenéjét...
Címlap / Psziché / Nobel-díjas kvantumfizikusok játsszák az új idők zenéjét

Nobel-díjas kvantumfizikusok játsszák az új idők zenéjét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az idei év Nobel-díjasai kvantumfizikával foglalkoznak. Megint ez a "kvantum izé" - gondolhatja az, aki nem mélyedt el mélyebben abban a tudományos szemléletváltásban, ami az elmúlt egy évszázadban lezajlott. Pedig megéri foglalkozni vele, mert olyan gyakorlati felhasználási lehetőségei vannak, amely bárki számára felhasználhatóak a hétköznapokban mindenféle fizikai előképzettség nélkül. Egyszerűen azért, mert a világ érzékelése és a felfogása terén kínál gyökeresen új lehetőségeket, azt pedig mindenki a saját kísérletező kedve szerint tapasztalhatja meg. 

Az idei év Nobel-díját kvantumfizikai kísérletekért kapták. Ez természetes, hiszen a tudományos világ jelenleg a technikai jellegű felhasználás iránt a legfogékonyabb, ami logikus egy technológiai civilizáció esetében. Azonban egyre több ember érti meg, hogy a kvantumfizika igazi átalakító ereje az emberi tudatosság és önfejlesztés területén fog kibontakozni. S ez ezerszer fontosabb, mint bármilyen gép vagy szerkezet feltalálása. Hiszen az emberi lény fogja azt működtetni. Földi „paradicsom” vagy „pokol” jön létre segítségével, annak mentén, hogy a felhasználó tudatossága mennyire van az elme által uralt állapotban vagy mennyire van egyensúlyban.

A tudomány és az általa létrehozott eszközök semlegesek. A felhasználás módja már azoknak az embereknek a tudatosságán múlik, akik döntéshozatali helyzetben vannak a felhasználást illetően. S ha végignézünk a 20. század történelmén, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy van még mit fejlődni. Elég, ha csak a nukleáris energia megjelenésére gondolunk. Azok a kutatók, akik kezdetekben dolgoztak az atomenergia felhasználásán valóban egy új energiaforrást szerettek volna adni az emberiségnek. Azonban még meg sem voltak az első eredmények mire megjelent a katonai felhasználás lehetősége, és már el is fordította a kutatási irányt egy teljesen más irányba. Jusson eszünkbe, hogy azóta nagyon kevés változást lehet tapasztalni a politikai és katonai döntéshozók tudatosságában.
 
 
Felvetődik a kérdés: Vajon megmentheti-e az embert önmagától a további technológiai fejlődés? Vagy nem lenne-e hasznosabb egy „kvantumugrás” a tudatosságban? Ami azt jelenti, hogy megjelenne egy új értékrendszeren alapuló emberi kapcsolatrendszer. Ahol az együttműködésen és nem versenyen alapulnak az emberi viszonyok. Ahol az élet nem harc és küzdelem a túlélésért, hanem egy közös játék egy dinamikus harmónia megteremtésért és fenntartásáért. Ahol az életminőséget nem az anyagi tárgyak felhalmozása és birtoklása jelenti. Ahol az ember tudja, hogy része a természetnek és nem képzeli, hogy felette áll és jogában áll kizsákmányolni erőforrásait, és más formájú és értelmi képességű lényeit. Ahol az emberi társadalomban nem a félelem az egyik legerősebb összetartó és korlátozó tényező. Ahol az együttérzés természetes és nem pedig az elkülönülés. Ahol nem határozza meg a kollektív értékrendet az anyagi haszon és az általa irányított és kézileg vezérelt politikai, pénzügyi, gazdasági és hírközlési és oktatási rendszer. Sorolhatnánk még mindazon jelenségeket, melyeket minden józanul gondolkozó ember észrevesz, ha kicsit is felébred a „nagy rohanás”-ból, mely a képzelt túlélésért folyik.

Amíg az ember nem lép ki az elme szorításából, addig annak törvényei szerint fogja fel a világot és ennek mentén használja a tudományos eredményeket is. Az elme általa létrehozott társadalmi, politikai, gazdasági rendszerek az állandó és kényszeres növekedés vágya által hajtva állandósítják a konfliktusokat és a szenvedés forrását teremtik meg. Az elmét állandó konfliktus és félelem hajtja a vágyott biztonság felé. Azonban a tudatosság megjelenésével ez az energia átalakulhat egy építő, alakító erővé, melyet már nem a kényszeres biztonságra való törekvés vezet, hanem egy teljesen más minőségű frekvencia. Ez pedig csak az egyének által megvalósítható.
 

A fent leírtak ellenére a jövő nagyon biztató. A tudatváltás már javában zajlik, sőt már eldőlt, hogy a egy teljesen új minőségű tudatosság jelenik meg ebben a dimenzióban. Természetesen a mainstream média fő híreit nézve lehet, hogy mosolyogsz ezen a merész kijelentésen. Azzal nem kell túl sokat foglalkozni, hiszen az csak egy nézőpont, mely egy nagyon kötött és manipulatív rendszeren keresztül közvetíti a világot. Ezer és ezer érdek szűri meg a híreket, mire elérnek a nézőhöz. Helyette vedd észre az érdeklődést önmagadban és a környezetedben a nem anyagi elvek iránt, a tenni akarást és a jobbítás szándékát az emberekben, és azt, hogy mennyien keresik a belső változás és harmónia lehetőségét. Tehát nézz körül a világodban és inkább higgy a saját szemednek.

Megvan a választási lehetőséged. Éppen ez a kvantumfizika legfőbb üzenete. Te, a tudatos megfigyelő döntöd el, hogy a kvantummezőben létező végtelen lehetőségek közül mit is fogsz választani, s ezzel mi lesz valóság számodra. S el is döntheted, mi is igazán fontos számodra, melyek a valódi motivációid és értékeid, és milyen minőségű valóságban találod magad. S mivel a te valóságod nem különülhet el a kollektívtól, így hozod a világba azt a változást, amit látni szeretnél. S egy megváltozott tudatosságú társadalom kezében az olyan zseniális találmányok, mint amelyeket a Nobel-díjas kutatók létrehoznak, nem lesznek többé a katonai felhasználás eszközei, hanem valóban békés, építő és segítő célokra lesznek hasznosítva.

 
Szatmári L. Miklós
író, kvantumszemlélet tréner, Kvantum jóga oktató
www.barakajoga.hu
www.kvantumszemlelet.hu

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3169 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x