Nőnap: egy átalakuló női minőség
Címlap / Psziché / Nőnap: egy átalakuló női minőség

Nőnap: egy átalakuló női minőség

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-01

A világ, amit kialakítottunk, megkeményítette a nőket is. Vajon mi, nők megengedjük-e magunknak a valódi tiszteletet, az elismerést, az igazi hálát és odafigyelést? Vagy a Nőnap is csak a női-férfi kapcsolat színdarabjának része? 

 

2013-at írunk, és ahogy azt a korábbi cikkemben is említettem, a női energia átvette a vezető szerepet. Mit is jelent mindez? Mit jelent egyáltalán nőnek lenni? Nőként megnyilvánulni? Képviselni a női minőséget?

A női energia minőségei: a befogadás, az elfogadás, a gyengédség, a gondoskodás, az odaadás, a vigasztalás, a megértés, az empátia, a szeretet lágy megnyilvánulása.  A női energia egyszerre leány, nő, anya és bölcs matróna. Tudja, hogy mikor és miként kell lágyan átölelnie egy sérült helyzetet, egy megsebzett lelket. Tudja, hogyan gyógyítson szavaival, szeretetteljes, gyengéd érintésével, ölelésével. Nem véletlenül kapcsolódik hozzá a család, a gyermekek és az otthon melegsége.


Nőként, női létet élve sokkal könnyebben tudjuk ezeket a minőségeket megélni. Amikor engedjük, hogy tisztán nyilvánuljon meg bennünk a női energia, csodák történnek az életünkben: kapcsolataink kivirágoznak, harmónia, béke jelenik meg a családban, a munkánkban, szót értünk a főnökkel vagy éppen a beosztottakkal.

Sajnos a mostani rohanó világban mindezek a minőségek nem kapnak elég teret az életünkben, nem értékelik őket. Amikor ezekkel az értékekkel nyilvánul meg egy nő, az esetek többségében túl lágynak, túl érzékenynek tartják vagy akár életképtelennek minősítik vagy csak egyszerűen legyintenek:”Á, nő!” A világ, amit kialakítottunk, megkeményítette a nőket is. Bezártuk a szívünket, ami pedig a kapu önmagunk isteni tudatosságához, a tiszta nőiességhez, a női értékek isteni megéléséhez.

Természetesen nőnek lenni nem egyenlő azzal, hogy csak a női energiát képviseljük, hiszen isteni létezőként az Egység bennünk van. A női és a férfi energiák Egysége.

Nőként sokkal érzékenyebbek vagyunk, sokkal jobban hajlunk arra, hogy az empátia, az érzések, a szív oldaláról közelítsünk meg egy nehéz, vagy éppen problémás élethelyzetet. Mintegy isteni ajándékként hamarabb meghalljuk szívünk hangját, ahol nincs helye a kétségnek, a szívünk soha nem hazudik, mindig tudja a választ, megmutatja a helyes utat,  a megfelelő döntést.

Odafigyelsz rá? Ebben a zajban, a zavaros világban, ami most körbe vesz bennünket, hallod még a szíved hangját? Mered megélni, amit sugall neked?

A női emancipáció harcának gyümölcse március 8-a, a Nőnap. Mára már elvesztette mindazt, amiért annak idején megszavazták, már nem a női egyenjogúságot hirdeti. Átértékelődött, átminősült ez a nap is. Ma már sokkal inkább jelképezi a tiszteletet, az odafigyelést, a köszönetet a női lét felé. De valóban ez van mögötte? Szívből jönnek a jókívánságok, a csokoládé, a virágok vagy virágcsokrok? Vagy csak elvárás és kötelesség van mögötte? Vajon mi, nők, valóban megengedjük magunknak a valódi tiszteletet, az elismerést, a hódolatot, az igazi hálát és odafigyelést? Vagy csak ez is a női-férfi kapcsolat színdarabjának része?


Ha nem teljesülnek elvárásaink, vagy nem olyan formában, ahogy elképzeltük, akkor csalódunk, megsértődünk, hibáztatunk, azaz játsszuk a kis drámáinkat, ami biztosan kibillent bennünket az egyensúlyból, boldogtalanságot okoz, még jobban eltávolít bennünket a szívünktől, az egységtől.

Fantasztikus lehetőségek, igazi isteni csodák rejlenek ebben az évben, a márciusban, a tavaszban. Olyan bolygóállások támogatják ezekben a napokban az emberi kapcsolatok átminősülését, tisztázását, amelyek önmagunk teljes átértékelését teszik lehetővé. Igazi gyógyulást adhatunk önmagunknak, lelkünknek, nőiességünknek.

Miért is nem lépünk ki a már jól ismert drámáinkból, a megszokásainkból, a párkapcsolati konfliktusokból? Miért nem törünk ki a skatulyákból, amibe a régi világ a nőiességet, a nőt, a női energiát bezárta?

Hozhatunk egy döntést, hogy mostantól másképpen nyilvánulunk meg. A nőnap ne az elvárásainkról szóljon most, hanem a női lét, a női energia gyógyulásáról, átminősüléséről. S kedves nőtársaim, ez bizony belőlünk indul ki. Engedjük meg, hogy a férfi energia, a férfiak életünk minden napján tisztelettel, hálával gondoljanak, figyeljenek oda ránk. Lepjük meg magunkat életünk bármelyik napján egy szál virággal, egy kedves szóval, egy hálás öleléssel, egy apró kedveskedéssel, amelyet a szeretett férfi ad meg nekünk. Engedjük meg, hogy a férfi energia őszintén, tisztán értékelje mindazt a csodát, amelyet képviselünk mi - mint nők, anyák, lányok és nagymamák.


Angyal Alenaya
www.angyalgyogyitas.hu

Képek:
graur codrin - FreeDigitalPhotos.net
imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net

 
 
[ 4084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x