Hogyan teremtsd meg tudatosan azt az életet, amire vágysz?
hirdetés
Címlap / Psziché / Hogyan teremtsd meg tudatosan azt az életet, amire vágysz?

Hogyan teremtsd meg tudatosan azt az életet, amire vágysz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-22

Népszerű fogalom manapság a tudatosság, de vajon mit is jelent összefüggéseiben, és miért fontos? Mi szükséges ahhoz, hogy olyanná formáld az életedet, ami örömmel tölt el és téged szolgál, ahelyett, hogy elégedetlen és boldogtalan maradnál? 


Rendezvénynaptár
Az ember tudatos lénynek lett teremtve, vagyis képes megérteni, mi zajlik körülötte - és benne. Ennek különleges eszköze az elemző agy, valamint az érzékszervek. Ezek segítségével képes megérteni a világ összefüggéseit és a saját mozgatórugóit, majd egy ponton azt is, hogy ez a kettő valójában egy. 

A kereső elménk próbálja megérteni, mi miért történik az életben, és lehetőség szerint egyre inkább a befolyása alá vonni a látszólag külső történéseket is. Az életünk irányítása a saját céljaink, vágyaink, a lelkünk szavának megfelelően maga a tudatos életvezetés, ám ez a legtöbb esetben egy igencsak komplex folyamat, ami több síkon zajlik: test, lélek és a szellem szintjén.

Mit jelent tudatosnak lenni szellemi – testi – lelki szinten, a hétköznapokban, a gyakorlatban?
Azt, hogy törekszünk megérteni az emberi folyamatainkat, a test, a lélek és a szellem „működését”, hogy ami mindezekből nem szolgálja a javunkat a saját életünkben, azt képessé váljunk megváltoztatni. Megpróbáljuk egészségben tartani a testünket, harmóniában az érzelmeinket, próbáljuk a saját ösvényünket követni és megérteni szellemi szinten is a magasabb összefüggéseket. Ehhez ma már számtalan eszköz, gyógymód és tanítás a rendelkezésünkre áll, így a tudás megszerzése és a gyógyító gyakorlatok elsajátítása (részben) sokkal könnyebbé vált, mint az ezt megelőző korokban.
 
„Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent”
 (Hermész Triszmegisztosz)

Ahogy különböző módszereket kipróbálunk vagy egyszerűen csak tudatosan figyeljük önmagunkat, és keressük az életünk eseményei mögött a rejtett összefüggéseket, rendre egyre beljebb jutunk, mivel fokozatosan ráébredünk, hogy a válaszok belül vannak. A külvilág eseményeit pedig csak úgy tudjuk valamilyen szinten az irányításunk alá vonni, ha önmagunkat irányítjuk. Így végső soron a tudatosabbá válás az egyre mélyebb önismeret lépcsőfokain keresztül vezet egészen odáig, hogy a  külvilág eseményeiben meglátjuk önmagunk rejtett mozgatórugóit.

Ennek a folyamatnak egyik lényeges eleme, hogy a tudattalan mélységeiben zajló folyamatokat tudatos szintre hozzuk, hiszen ezen a szinten a tudatos elménk is tud a korábban megfoghatatlan, érthetetlen s így kontrollálatlan lelki tartalmakkal dolgozni. Például megváltoztatni egy-egy viselkedést, elengedni egy elavult hiedelmet, túllépni egy régi sérelmen, más, pozitív értékekre helyezni a fókuszt.

Ahogy megváltoztatjuk önmagunkat, úgy alakul a külvilág is, és meglepő módon olyan formákat fog felvenni, amelyeket önmagunkon belül is megismertünk. Ha meggyógyítottuk az elhagyatottság-érzésünket, a sebzett szívünket, elengedtük az érzelmi terheinket, és elkezdünk a szeretet megélésére, megengedésére fókuszálni, akkor új emberek, új kapcsolatok, szeretetteljes új ismeretségek érkezhetnek az életünkbe, sőt, a korábbi elmérgesedett kapcsolataink is megjavulnak.

A szellemi megértésünket  így egészíti ki a megtapasztalás semmihez sem fogható, semmivel sem helyettesíthető élménye, amely mindig pontosan azokkal a minőségekkel szembesít, amelyek bennünk vannak, amelyekkel dolgunk van.

Nagyszerű időszakban élünk, hiszen a tudatosságunk emeléséhez rendelkezésünkre álló eszközök és tanítások mellett mindannyian a saját magunk gurui is vagyunk – a saját életünk a beavatásunk. Ma már nincs szükségünk arra, hogy egy egész életet töltsünk el egy asramban, egy kolostorban, vagy egy szellemi vezetőt követve – amellett persze, hogy még mindig rengeteget tanulunk a jelen kor nagy tanítóitól, gyógyítóitól, sőt, egymástól is – az életünk különféle szereplőitől. A leginkább húsbavágó élmények azonban a saját életünk nehéz helyzeteiből származnak, amelyek megteremtése a Lelkünk egyéni szándékainak függvénye.

Szeretnéd magad igazán jól érezni a bőrödben? Örülnél, ha bevált ötletek és útmutatás alapján tudnál haladni?
Iratkozz fel a Hazatérés Hírlevélre, és hetente-kéthetente küldök Neked bevált életmód-javaslatokat, cikkeket és letölthető segédanyagokat, meditációkat - a testi-lelki jól-lét jegyében!
Most ráadásul egy ajándék e-bookot is letölthetsz Az egészség 3 pillére címmel!
Érdekel? IDE KATTINTS >>


Ha pedig szeretnénk a Lelkünk szavát követni, és valóban azt az életet élni, ami a saját legmagasabb szintű lehetőségeinket tartalmazza, akkor az irányítás eszköze mellett nagy szükségünk van az elfogadás aktusára is. A saját Lelkünkkel való összehangolódás egyben a megengedést is jelenti: beengedem az életembe mindazt a tapasztalást, amelyre szükségem van a továbblépéshez, a fejlődéshez, amelyeket a Lelkem meg akar élni. Azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy ez nem mindig esik egybe az emberi egónk által kívánatosnak tartott élményekkel, ezért tartunk jónéhány helyzetet annyira nehéznek, hogy inkább elmenekülnénk.

A bizalom kialakítása szintén kulcselem a tudatos irányítás és a tapasztalatok elfogadásának körforgásában.  A saját magunkba és az isteni gondviselésbe vetett bizalom – hogy az Univerzum, a saját életem, a Lelkem minden szinten a legjobbat akarja nekem – teszi lehetővé, hogy belemenjünk a korábban megsemmisítőnek tartott nehéz helyzetekbe is és legyőzve félelmeinket megoldást hozzunk.

 
„Az embereknek feltárták a titkot,
melyek megőriznek minden veszedelemtől.

Az ki az útra lép
szabad kell legyen az éjszaka sötétjétől.
Meg kell hódítani az alaktalant.
Meg kell hódítania a félelem szellemét.
A titkokhoz a megismerésen át kell jutnia,
haladva az úton mely a sötétségen át vezet,
és amelyen célja mindig a Fény.”

(Atlantiszi Thoth, Smaragdtáblák)


Örömteli tapasztalatokat és megértést kívánok Neked az utadon!


Kolontár Elvira
életmód és spirituális tanácsadó
www.hazateres.net 
 
[ 3331 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x