A nemzeti önértékelés aknamezeje- Ez nem gyógyvarázs!
hirdetés
Címlap / Psziché / A nemzeti önértékelés aknamezeje- Ez nem gyógyvarázs!

A nemzeti önértékelés aknamezeje- Ez nem gyógyvarázs!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Nem gyógyít, nem is varázsol, csak aláaknáz. Mármint az a bankos reklám, amely futótűzként terjedve próbálja bizonygatni; - Lám, ilyenek a magyarok! Ettől a banktól eddig pozitív, ember és gyermekbarát kommunikációt láttunk, s most meglepődtünk! 

Becsületes, vagy tolvaj-e a magyar?
Pár napja olvastam egy kutatást, miszerint a nemzetközi mezőnyben egy kísérlet szerint az egyik legbecsületesebb város Budapest. Az egy nemzetközi kutatás volt. Kb. 50 dollárnyi készpénz (11 ezer forint), bankkártyák, kuponok, egy családi fotó és egy mobilszám – ezt tartalmazták azok a csalipénztárcák, amelyeket a Reader’s Digest magazin ejtett el a világ nagyvárosaiban, hogy így tesztelje, mekkora arányban juttatják vissza az elveszett holmit a megtalálók. Összesen 16 városban 12-12 tárcát hagytak el, és átlagosan 47 százalékuk jutott vissza a tulajdonosokhoz – olvasható a CNN beszámolójában. A legbecsületesebbek Helsinki lakói voltak, ott ugyanis 11 tárcát juttattak vissza, a második helyezett az indiai Mumbai volt (9 tárcával), Budapest és New York holtversenyben végzett a dobogó harmadik helyén 8-8 visszaadott tárcával.
 

Mindenki tapsolt, ám nem telt el néhány nap és máris csinált nekünk saját cáfolatot egy hazai bank. Azt állítják, hogy lopnak a magyarok. Mindenki huhog, mintha fizetnének érte: - Lám-lám, ilyenek vagyunk mi magyarok bezzeg (ország neve tetszőlegesen) – ott nem csinálnának ilyet!

Erről a videóról beszélünk: 
(Kiraktak a köztérre egy komplett nappalit - Besenyő Pista bácsit tudom csak idézni! "Nooooormááális??")


Szeretném, ha megráznánk a fejünket, felébrednénk és elkezdenénk gondolkodni! Miért is szeretünk magunkra, mint becstelen, ócska népre gondolni? Miért föltételezzük magunkról, hogy ilyen aljas népség lennénk, mikor a valóság mást mutat? Amikor a legtöbb ember – beleérve saját magunkat is! – valójában rendes, tisztességes, becsületes, erre törekszik erre neveli a gyermekeit is.

Nézzük meg egy kicsit más szemmel, mi történik ezen a videón, s ezzel értsük meg azt, hogy BÁRHOL a világon előbb-utóbb ugyanez történt volna a kirakott holmival. Érdekes kísérlet lehetne, hogy mely városokban előbb és hol az, ahol utóbb, de a tény, hogy a cuccot MINDENÜTT a világon, ahol egymást nem ismerő, nagyvárosi emberek élnek, elhordják, egyszerűen biztosra vehető.

A tények

Egy egészen oda nem illő helyen felállítanak egy egészen oda nem illő nappali szobát. (Ilyen nem történik csak úgy, ez eleve valami más, valami szokatlan!)


Egy egészen egyértelmű szöveg van körülötte: A helyszínt kamerákkal figyelik.  Amit látnak, azt felveszik. - Mit szoktak kamerázni? Valamit, ami film lesz, ami tehát JÁTÉK!!! Mire megy ki? Még nem tudni! Mégis érdemes belemenni a játékba? Miért is ne tennénk?? Az első ember mozgásán látszik is, hogy tanakodik, majd kisvártatva felkap egy széket. Mivel IKEA bútorok vannak kitéve, lehet, hogy rémlik neki az a pár évvel korábbi IKEA kampány, ahol éppen az volt a cél, hogy a város több pontjára kihelyezett bútorokat hazavihessék az emberek? Erről szólt a gerilla üzenet. Lehet, hogy eszébe sem jut az a régi játék, csak arra gondol, hogy ez valami szokatlan, valami új és lehet, hogy pont az lesz a cél, hogy elvegyél valamit? Nem szól rá senki, elviszi hát a széket. Aztán varázsütésre mások is fölbátorodnak, meglátják, hogy nincsen semmi retorzió, csak a kamerák rögzítik az eseményeket. Így aztán felszedik amit látnak, viszik, bár az arcokon látszik az értetlenség vigyora. Nem a szegények, a rászorulók viszik, hanem azok, akiknek reális az, hogy nekik legyen egy szép szőnyegük, vagy polcuk. Vagyis egyszerűen csak működik a csoportdinamika. Ami egyáltalán nem nemzeti, hanem emberi. Afrikában ugyanúgy emberi, mint itt minálunk. Ha a csapat egy tagja valamit megkaphat és nincs büntetés érte, akkor a csapat többi tagja is megpróbálja azt. Ha úgy tetszik, hát majom-ösztön.

 Ez a kis film nem bizonyíték semmire, legfeljebb azt mutatja meg, hogy hol mennyi idő kell ahhoz, hogy a felállított díszletet széthordják. Pláne nem arra, hogy a magyarok tolvajabbak volnának mint bárki más. Jó volna látni ugyanezt a kísérletet mondjuk Bécsben, Rómában és Frankfurtban is. Nem csak Budapesten! Bár úgy tudom, az új magyar törvények szerint aki a kitett cuccot elhordja, az új lomi-törvény szerint mégis bűnös? De ez már egy másik történet … 
 
[ 1098 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x