Becsületbeli ügyek - bízhatunk a magyarokban!
Címlap / Psziché / Becsületbeli ügyek - bízhatunk a magyarokban!

Becsületbeli ügyek - bízhatunk a magyarokban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

A napokban sok helyen olvashattunk Josihiro Simada, a japán világutazó elveszett, majd meglett biciklijéről, melynek Budapesten veszett nyoma és ott is találták meg. Az első pillanatban szinte mindenkinek az jutott eszébe, hogy “megint jól bemutatkoztunk a világnak!", ám ha jobban belegondolunk, a happy enddel végződő történettel becsületességünkről is tanubizonyságot tettünk. 

 

Nem ez az első alkalom, ami rávilágít arra, hogy nem kell végleg lemondanunk a Budapesten elveszített értéktárgyakról: egy közelmúltban végzett kutatás eredménye szerint Budapest a világ harmadik legbecsületesebb városa. A teszt során a világ több városában hagytak el szándékosan 12 tömött pénztárcát, kíváncsian várva, hogy ebből mennyi talál vissza eredeti tulajdonosához. Mi, magyarok nagyon jól szerepeltünk, hiszen 8 pénztárcát hiánytalanul visszajuttatunk a gazdájához.

Egy másik próbatétel sem fogott ki a budapestieken, sőt még a fentinél is kedvezőbb eredménnyel zárult, hiszen az 5 elvesztett pénztárcából 4 becsületes megtalálókhoz került, így a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt visszakerült a tulajdonoshoz. Az Elveszett-Meglett néven ismertté vált új hazai szolgáltatást nyújtó csapat is kíváncsi volt arra, hogy milyen sorsra jutnak a fővárosban elveszített okostelefonok és tabletek: a megtalálók az esetek több mint felében felkutatták az eredeti tulajdonosokat, és visszaadták nekik az elhagyott tárgyakat.


“A magyarok becsületességét támasztja alá az is, hogy a közlekedési társaságok – mint amilyen például a MÁV – által működtetett talált tárgyak osztályára rengeteg értékes tárgyat visznek be az utasok. Az Elveszett-Meglett szolgáltatás kidolgozásának egyik alappillére az, hogy az emberek becsületesek, ám sok esetben nem tudják, hogy milyen módon juttathatják vissza az eredeti tulajdonosukhoz a talált tárgyakat. Nehezíti a helyzetet, hogy a mobiltelefonok és a különféle elektromos eszközök csak egy bizonyos ideig sugározzák azokat a jeleket, amelyek alapján beazonosítható lenne a tartózkodási helyük, ráadásul sok tulajdonos jelszót rendel a billentyűzár feloldásához, így a becsületes megtalálók még akkor sem tudnak segíteni, ha szeretnének” – tudtuk meg Miklovicz Bertoldtól, a www.elveszett-meglett.hu oldalt üzemeltető Collatinus Kft. ügyvezetőjétől.

A szolgáltatás a kevésbé becsületes megtalálók számára is előnyös lehet: mivel az elhagyott eszközöket az esetek többségében – a jelszavas védelem miatt – be sem tudják kapcsolni, nem rendelkeznek hozzá tartozó töltővel és a tárgyak tisztességes eredetét sem tudják igazolni, a fekete piacon csak fillérekért, maximum alkatrészként értékesíthetnék, ahogy a japán világutazó 400 ezeres forintos kerékpárján is hatezer forintért próbáltak túladni a bolhapiacon. Az elveszített értéktárgyakra kerülő okosmatriaca egyértelműen jelzi, hogy a megtaláló jutalomban részesül, így mindkét fél számára kedvezően végződhet a történet. Miklovicz Bertold elmondása szerint karácsonykor sokan ajándékoztak biztonságot szeretteiknek is: a meglepetésnek szánt értékes használati tárgyakat felmatricázták és regisztrálták a szolgáltatáshoz tartozó weboldalon, így ha azok elkallódnak, nagy valószínűséggel visszajutnak a tulajdonosukhoz.

foto: blogto.com
 
 
[ 1435 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x