Élni mindenáron: az örök élet és a szervátültetés
Címlap / Psziché / Élni mindenáron: az örök élet és a szervátültetés

Lukács Tünde

Élni mindenáron: az örök élet és a szervátültetés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Örökké szeretnénk élni. Legalább is a legtöbb ember. Sokan szinte mindenre hajlandóak azért, hogy meghosszabbítsák az életüket, és vannak olyanok is, akik rengeteget áldoznak arra, hogy megtalálják az örök élet titkát. De vajon mit szól mindehhez a lelkünk? A lélek vajon akarja e az örök életet? A családállítások során ezekre a kérdésekre érdekes válaszokat kapunk. Régen, amikor az orvostudomány még koránt sem volt ilyen fejlett, még nem álltak rendelkezésre életmentő beavatkozások, gyógyszerek, azt is mondhatjuk, hogy már a fogantatás pillanatában ott állt a halál az egymást szerető pár ágyánál. Hiszen az anya vagy a gyermek halála, vagy esetleg mindkettőé nagyon gyakori volt abban az időben. Amikor egy házaspár gyermeket tervezett, erre is gondolniuk kellett.  

A mai időkben a halál már más arculatot ölt. Rendelkezésünkre áll minden, hogy a halál szemébe nevessünk. Élet és halál urának érezzük magunkat, az orvosi bravúrok, a modern gyógyszerek, a szervátültetések, a megfiatalító műtétek alkalmazásával. Valójában azonban ha megnézzük, még azt sem tudjuk pontosan, hogyan működik a testünk. Szervezetünknek rengeteg olyan folyamata van, amelyeket ma még nem ismerünk teljesen. Hogyan tudnánk uralni a halált?

A transzhumanista mozgalomba tartoznak azok, akik szükségtelennek tartják az emberi lét „rossz” dolgait, mint a betegséget, az öregedést és a halált.
Dmitry Itskov orosz transzhumanista egy 32 éves dollár milliárdos, aki örökké akar élni. Szeretné elérni, hogy 2045-re bármelyik testrészt ki lehessen cserélni, és az emberi agyban lévő összes információt számítógéppel egy android testbe lehessen átültetni A képen Dmitry Itskov fémjelezte Avatar projekt céljai láthatók.
 
Ray Kurzweil is egy neves transzhumanista, feltaláló és tudósember. A hatvanas éveiben jár, jelenleg a Google fejlesztési igazgatója. Naponta 250 féle táplálék kiegészítőt szed, hetente több intravénás kezelést kap, kikerülve ezzel az emésztőrendszerét a jobb hatás végett. A hatásokat folyamatosan vizsgálja, és a kezelések hatására 56 évesen egy 40 éves ember biológiai állapotával rendelkezett.

A halállal szemben az ember régen alázatos volt. Ezt az alázatot sajnos elveszítettük. A halált ellenségként kezeljük. A családállítások során az egyes halálos betegségekben szenvedő emberek megnyugszanak, ha szembenéznek a halállal. Megértik, hogy a halál az élet része, és az életünk bármeddig tart is - ahhoz a mélységhez képest ahonnét az életünk kiemelkedett - az idő nagyon rövid. Ha megbékélünk saját halálunkkal, az addig kapott időt ajándéknak fogjuk tekinteni. A halált nem tudjuk kicselezni. Lehet, hogy ideig óráig igen, de lelkünkben súlyos következményei lesznek ezeknek a törekvéseknek. Ma a halált tabuként kezeljük, míg régen a temetők a szociális élet színterei voltak. Az üldözöttek ott találtak menedéket, sőt ott volt a lakosság gyülekezőhelye is.


 
Az élet meghosszabbításának egyik fontos momentuma a szervátültetés. Nem is kell családállításon részt venni, és szembesülni a következményekkel ahhoz, hogy megértsük, mi zajlik le a lélekben egy-egy ilyen esetben. Hiszen hiába szépítjük a dolgokat, ilyenkor egy másik ember halálára várunk. Ez pedig a léleknek túl nagy ár az életért. Nem véletlen, hogy a szervátültetéssel élő emberek nem élnek 10-20-30 évet a beavatkozás után. A léleknek ez túl sok, nem bírja el ezt a terhet. A létfontosságú szervek átültetése a lélek szempontjából jogtalan igény. Ráadásul, ha az epigenetika legújabb kutatási eredményeire gondolunk, hogy a tulajdonságok átörökíthetők, és arra, hogy minden sejtünk tartalmazza az egész életünk és őseink történetét is, akkor vajon mi történhet, hogyan hathat, ha egy idegen ember szerve kerül a saját testünkbe? Ezen a kérdésen érdemes elgondolkodni.

Néha kiderül, egy állítás alkalmával, hogy az a szervünk, ami átültetésre vár, már valamelyik ősünknél sem működött. Fordult már elő olyan eset, amikor a májátültetés előtt álló ember
mája a családállítás után gyógyulni kezdett.

 
 
Természetesen mindenkinek magának kell szembenéznie a szervátültetés lelki következményeivel. El kell döntenie, tudja e vállalni a felelősséget döntéseiért. És azt is figyelembe kell venni, hogy természetesen semmi nincs kőbe vésve. Ha kellő alázattal fogadjuk ez az idegen szervet, vállaljuk a felelősséget, és egy „köszönömöt” mondunk annak, aki elveszítette az életét, akár jó irányba is elindulhat az életünk.

Egy valamit ne felejtsünk el. Az élet és a halál összetartoznak. Nincs egyik a másik nélkül. És ez így van jól. Aki elfogadja, és tiszteli a halált, annak az élete is könnyebb lesz. Ha pedig olyan helyzetbe kerülünk, hogy szembe kell néznünk saját halálunk gondolatával, mondjuk ki szívből azt: „Elfogadom az életet ameddig lehet”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4292 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x