Milyen szerepet szánsz az időnek?
hirdetés
Címlap / Psziché / Milyen szerepet szánsz az időnek?

Milyen szerepet szánsz az időnek?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-21

Az idő szerepe különleges és meghatározó az életünkben. Viszonyítási pontot jelent a mindennapokban, miközben mérhetővé teszi az életünk folyását. Fordulópontok és konkrét életesemények köthetők hozzá. Érkezések és távozások, megállók és újrakezdések, előrepillantások és visszatekintések. Az idő ad keretet az életünknek. Gyógyírt jelenthet a fájdalomra, pillanatfelvételeit boldog emlékeknek, örökséget, terhet, fogódzót, melyek a múltunkban gyökerezve, a jelenünkön keresztülívelve mutatnak a jövőnk felé.  


Rendezvénynaptár
MENNYI EGY PERC?

Az idő kétségtelenül keresztülfonja az életünket. Folyásának intenzitását pedig mindig szubjektív módon éljük meg. Míg szerelmesünk karjaiban szinte repülnek a percek, addig a fogorvosi székben ülve kelletlenül vánszorog minden másodperc. Az időészlelés tehát viszonylagos.
Az objektív időmérés képessége ugyan megteremtette a lehetőségét annak, hogy pontosan meghatározott időegységeket fordítsunk bizonyos feladatainkra, legtöbbünk számára mégis gondot jelent a pontos időbeosztás megalkotása, ill. annak betartása.

MIT TENNÉL A 25. ÓRÁBAN?

A nap mindannyiunk számára csupán 24 órából áll. Vannak azonban időszakok az életünkben, mikor ez nem tűnik elégnek. Érdekes kérdés lehet belegondolni, vajon mire használnánk fel egy-egy ajándék órát. Valószínűleg hamar rájönnénk, hogy semmi olyasmit nem tennénk a nap 25. órájában, amit nem lehetne megvalósítani a rendelkezésre álló 24 óra alatt.
A hangsúly a szervezésen van. Mindenkinek arra van ugyanis ideje, amit igazán akar.
Soha nem a szükséges idő megteremtése a kihívás, hanem annak a rendszernek a kidolgozása és megvalósítása, mely lehetőséget ad a felhasználásra.

HOGYAN OSZD BE AZ IDŐDET?

Az időt tehát strukturálnunk kell. A napjainkat megszervezni, a feladatokat beosztani, az életünkben terveket készíteni, melyeken szükség esetén változtatunk.
Kellő rugalmasság és alkalmazkodó készség nélkül az időbeosztás betartása szinte lehetetlen. Időbeosztás nélkül azonban azt kockáztatjuk, hogy az idő kifolyik a kezünkből, mi pedig csak loholunk, hogy utolérjük magunkat a feladataink között.
Mit érdemes tenni ilyenkor?
- Érdemes leülni, és összeírni a teendőinket adott napra vagy periódusra vonatkozóan.
- A listánkat végigfutva megbecsülni, adott feladat elvégzéséhez reálisan mennyi időre lesz szükségünk.
- Átgondolni, bizonyos akadályok esetén hogyan módosulhat ez az idői besorolás.
- Az idői tényező alapján meghatározni a fontossági és/vagy végrehajtási sorrendet.
- Az adott nap vagy periódus során tartani magunkat az előzetes elképzelésünkhöz, kellő rugalmasságot hagyva magunk számára az esetleges módosításokra.
- A nap vagy a periódus végén levonni a szükséges következtetéseket, és felhasználni azokat a következő időbeosztás elkészítése során.


 

 
 
HOGYAN SEGÍT A MÚLT?

Az idő halad, folyása egy pillanatra sem torpan meg. Az a momentum, melyet aktuálisan megélünk, mire az idegrendszerünk által feldolgozásra kerül, tulajdonképpen már a múlt homályába vész. A múlt azonban hasznos. A megélt életesemények, és személyes tapasztalatok nélkül ugyanis nem lennénk azok, akik vagyunk.
Mindenből lehet tanulni. A negatív élmények pedig éppolyan hasznosnak bizonyulhatnak, mint a pozitív benyomások. A fontos az, hogy visszatekintve a múltba le tudjuk vonni a szükséges következtetéseket, és okulva a tévedéseinkből, vagy a kudarcainkból, bölcsebben cselekedhessünk a jelenben.
A jelent ugyanis meg kell élni. A jelent fel kell használni arra, hogy tudatosabban és nagyobb énhatékonyság mellett élhessük meg a jövőt.
A múlt pedig éppen ebben segíthet bennünket.
Tekintsünk tehát vissza, ismerjük fel a hibákat, hangsúlyozzuk az eredményeket, majd hívjuk segítségül mindezt egy teljesebb jövőkép megvalósítása céljából.

Hogyan szabod meg az idő folyását?
Mit szeretnél elérni a jövőben?
Mit ad ehhez a múltad?
Mivel ajándékoz meg a jelened?

 
 
[ 2169 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x