A családállítás nem csak a családtagokról szól
Címlap / Psziché / A családállítás nem csak a családtagokról szól

Lukács Tünde

A családállítás nem csak a családtagokról szól

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Észrevettem, hogy sokszor, amikor a családállítás témájáról beszélgetek valakivel, nem igazán tudja az illető hová tenni a dolgot. Misztikusnak, néha érthetetlennek tűnik a módszer. Nem érthető, hogyan tudna egy idegen ember olyan dolgokról, történésekről, ami az én családomban zajlik, honnét tudná, mi történik a lelkemben, mikor még én sem tudom legtöbbször. Amire nemrégiben figyeltem fel az az, hogy a "családállítás" szó megzavarja az embereket. Pedig itt nem mindig a konkrét családtagokról, és nem is mindig magáról a családról van szó.  

Néhány szó a „mezőről”.
A családállítás során számunkra idegen emberek képviselik családunk tagjait, ők mesélik el, mi zajlik szeretteink lelkében. Ez sokak számára megfoghatatlan dolog. Pedig egyszerűen megmagyarázható.
Hogyan lehetséges, hogy idegen emberek elmondják azt, ami bennünk zajlik?
Rupert Sheldrake határozta meg a morfogenetikus mező lényegét, ami tulajdonképpen az alap módszerünkben.
„Az emberi és szociális csoportok, valamit törzsek és családok a morfogenetikus mezőik révén egyfajta kollektív emlékezetet örökölnek. Az ősök szokásai, hagyományai és szemléletmódja befolyásolják a jelenleg élők viselkedését, mégpedig mind tudatosan, mind tudattalanul. Valamennyien összeköttetésbe kerülünk a kollektív emlékekkel – ahogyan C.G. Jung is
rámutatott – a „kollektív tudattalannal
”. /Rupert Sheldrake: Az állatok hetedik érzéke/
 
 
A családállítás során tehát kapcsolatba kerülünk az általunk képviselt személy lelki, szellemi mezőjével. Ebből kifolyólag hasonlóan kezdünk el viselkedni, mozogni, beszélni, mint a szóban forgó családtag. Ez akkor is így történik, ha a képviselt személy már meghalt, vagy ha olyan korban élt, amikor a kliens még meg sem született. Tértől és időtől függetlenül kapcsolatban állunk egymással. Az agyak közti kommunikációról egyébként számos tudományos cikk is született már, amelyekre cikkem végén hivatkozások találhatók.
 
 
Gyakran felmerül a kérdés, hogy vajon a képviselő nem „egóból” beszél e, nem saját maga találja e ki azt, amit mond. A családállítás során két erő találkozik. A létrejött mező és a résztvevők egójának az ereje. A mező ereje azonban mindig nagyobb, magasabb rendű, mint
a résztvevők egója. Vannak képviselők, akik valóban nem tudnak ráhangolódni a mezőre, ezt azonban az állítás vezetője rögtön észreveszi, és helyettük másik képviselőt választ. Ha valamilyen okból kifolyólag ezt nem venné észre, a többi képviselő is jelzi, hogy valami nem stimmel a rendszerben. Éppen emiatt szeretem a családállítás módszerét, mert szinte lehetetlen tévedni benne, míg az egyszemélyes terápiáknál fennáll a tévedés veszélye.

A másik kérdés az szokott lenni, mit lehet megoldani, megnézni a családállítás módszerével.
Családállítással nem csak a családtagokat tudjuk „felállítani” és nem csak családi problémákat tudunk megoldani.
A családtagokon kívül felállítható még: érzések, amitől félsz – félelmek, betegség, hitrendszerek, élet, halál, sors, akikkel problémáink vannak – ismerősök, országok, tárgyak, életcél, gátak az életedben, szeretet, szerelem, bármilyen lépés, és szinte bármi, ami foglalkoztat, amivel problémád van. Akár háziállatok, tárgyak is felállíthatók.
Nincs olyan helyzet, olyan gond, amelyre ne tudnánk felülről ránézni.


 
 

Bár a módszer felettébb hatékony - a legutóbbi családállítások alkalmával többször fordult elő. hogy még aznap, az állítások alatt jelentkezett az a családtag, aki a kliens állításában szerepelt - mégsem old meg minden problémát. Családállítás után is szükség van a kliens saját erejéből megtett lépésekre, hiszen a megoldásokért mi vagyunk a felelősek, azt nem teszi meg senki helyettünk. A családállítás viszont sok esetben biztosítja a szabad utat céljaink felé.
A sorsot, sorsunkat családállítással sem, és más módszerrel sem tudjuk megváltoztatni. Vannak sorsunkban megváltoztatható és nem megváltoztatható pontok. Az utóbbira sajnos nem lehet ráhatásunk.

 
 
Izolált agyak közötti információáramlásról szóló tudományos cikkek:
Persinger MA, Saroka KS, Lavallee CF, Booth JN, Hunter MD, Mulligan BP, Koren SA, Wu HP, Gang N. Correlated cerebral events between physically and sensory isolated pairs of subjects exposed to yoked circumcerebral magnetic fields. Neurosci Lett. (2010) 486(3):231-4.

Standish LJ, Kozak L, Johnson LC, Richards T. Electroencephalographic evidence of correlated event-related signals between the brains of spatially and sensory isolated human subjects. J Altern Complement Med. (2004) 10(2):307-14.

Wackermann J, Seiter C, Keibel H, Walach H. ). Correlations between brain electrical activities of two spatially separated human subjects. Neurosci Lett. (2003) 336(1):60-4.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7607 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x