A lélek Rendjei
Címlap / Psziché / A lélek Rendjei

Lukács Tünde

A lélek Rendjei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A családállítás módszerének megalkotója, Bert Hellinger szerint a közös családi lélekben törvények uralkodnak, melyek, ha megsérülnek, generációkon keresztül hatnak a család tagjaira. A "szeretet rendjeinek" nevezte el ezeket a törvényeket. Érdekesen hangozhat, hogy a szeretetnek "rendjei" vannak. A lélekben mindig érvényesül egy bizonyos rend. Amikor egy állítás folyamán a családtagjainkat "felállítjuk", úgy helyezzük el őket a térben, ahogyan a kép él róluk jelen pillanatban a lelkünkben. Hellinger három féle rendet különböztet meg. 

Az odatartozás rendje:

Ez azt jelenti, hogy mindenkinek, aki a családhoz tartozik, joga van az odatartozásra, függetlenül attól, mit tett, mit nem tett, és mit szenvedett el. Ha hiányzik valaki, ha valaki elveszítette az odatartozását, akkor ez súlyos teherként nehezedik minden érintett lelkére a családban, egészen addig, míg az illető vissza nem kapta jogos helyét a rendszerben.
Az odatartozás jogát tagadjuk meg akkor is, ha valamelyik családtagunk sorsát elhallgatjuk, vagy nem az igazat állítjuk róla. Például ha valaki öngyilkosságot követett el, vagy valami bűncselekmény történt vele, és azt mondjuk róla, hogy betegségben halt meg. Ezzel az ember sorsát tagadjuk meg, holott az ember és a sorsa elválaszthatatlan egymástól. De ide tartozik az abortusz kérdése is, amikor az elvetetett babáról a család megfeledkezik. Ide tartozik azoknak a gyermekeknek a halála, akikre az emlékezés túl fájdalmas lenne, ezért soha nem beszélnek róluk. Idetartoznak azok az esetek, amikor a valamilyen általunk nem elfogadott norma szerint élőket kirekesztjük, elfelejtjük. Hosszan lehetne még folytatni a felsorolást.
Az ilyenfajta kirekesztés felel életünk sok problémájáért.


 
Az adok-kapok egyensúlya:

Az adásnak és elfogadásnak mindig ki kell egyenlítődnie. Az adás és elfogadás felnőttek között egyenrangúan működik. Ha valakitől kapok valami jót, akkor azt mindig viszonoznom kell, és mindig egy kicsivel több jót kell visszaadnom. Ez működik a párkapcsolatban is, ez tartja fenn a párkapcsolatot.
Hellinger szerint:„ A boldogság itt az adás és elfogadás folytonosan áramló mennyiségétől függ.” Vannak olyan esetek, amikor az egyik fél többet ad, mint amennyit a másik tud adni. Például, amikor valaki gyermeket visz az új házasságba. Ilyenkor a párja elfogadja a gyermeket, tehát többet ad. Aki ad azt tisztelni kell. Így szól Hellinger törvénye.
Ha valaki okoz nekem valamit, és én azt ugyanolyan mértékben adom vissza, akkor vége a kapcsolatnak. Ez a pozitív és a negatív dolgokra is érvényes. Ilyenkor az energia kiegyenlítődik, nincs meg a feszültség. A folyamatos áramlást a különbség tartja fenn.

Ha valakitől negatív dolgot kapok, azt is viszonoznom kell, de ebben az esetben egy kicsivel kevesebbet kell visszaadnom. Ha nincs elég bátorságom, erőm ezt a negatív dolgot valamivel viszonozni, akkor ezt egy harmadik fél fogja megtenni helyettem, de ez esetben a rossz, amit az engem megbántó visszakap, sokkal nagyobb lesz, mint ha ezt én tettem volna meg.

„Ahol az ártatlanok inkább szenvednek, mint cselekszenek, hamarosan sokkal több lesz a rossz és az áldozat, mint azelőtt.” (Hellinger)

 

A hely rendje:

Azt, aki előbb volt jelen a rendszerben, a családban, azt elsőbbség illeti meg és erősebb jogokkal rendelkezik, azzal szemben, aki később érkezett. A korábbi partnernek mindig elsőbbsége van, a később érkezettel szemben. A szülők magasabb rangúak, mint a gyerekek, és az idősebb testvérek is magasabb rangúak, mint a fiatalabbak. A gyermekek mindig a szülők alatt állnak, a szülő ad, a gyermek elfogad. Gyakori az a helyzet, amikor a gyermek kerül a „nagyobb” pozíciójába. Ilyen esetekben szoktunk beleszólni a szüleink dolgába. Ez nagy terhet ró a gyermek lelkére, bár ő erről nem tud. A szülők dolga soha nem tartozik a gyermekre. Ezt nagyon fontos tudni!
A családban legtöbbször a gyerek kerül az első helyre. Ezzel pedig felborul a rend, mert az elsőbbség a gyermek érkezése után is a párkapcsolatot, a társunkat illeti meg.

" A depresszió az üresség érzése, nem a gyászé. Ha valakinek ürességérzése van, ez azt jelenti, hogy az egyik szülő hiányzik. Ilyenkor a szív csak félig van tele. A depresszió akkor tűnik el, és az ember akkor jön tisztába saját magával, ha mindkét szülőjét tiszteli és szereti."
/Bert Hellinger/

Lukács Tünde
Család és szervezetállító
Kineziológus
www.csaladfelallitas6.5mp.eu

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8391 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x