Mitől lesz jó az életünk?
Címlap / Psziché / Mitől lesz jó az életünk?

Mitől lesz jó az életünk?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-20

Sokan szeretnénk tudni, mire van szükség ahhoz, hogy jó életünk legyen. Mit kell tenni a jelenben ahhoz, hogy a jövő majd megadja azt, amire vágyunk. Vajon aktuális vágyaink biztosítják-e azoknak a forrásoknak az aktiválását, melyekre idősebb korunkban támaszkodhatunk? Vajon az, amire a jelenben fókuszálunk, lehetővé teszi-e, hogy a jövőben boldogok legyünk?  


Rendezvénynaptár
Melyek azok a tényezők, amik hosszú távon képesek megőrizni a fizikai és szellemi egészségünket, miközben jó közérzetet biztosítanak, és megajándékoznak az elégedettség érzésével?

A leghosszabb boldogságkutatásból, egy 75 éve folyó, felnőttek fejlődését vizsgáló harvardi tanulmányból most kiderül.


Ha fiatal felnőtteket kérdezünk arról, mit gondolnak, mitől lesz jó az életük, az esetek döntő többségében a pénzt, a sikert, és a hírnevet fogják megnevezni.

Ezek a vágyaik, mely vágyak mentén hozzák majd a sorsukat formáló döntéseket. Csakhogy amíg ezekre a területekre összpontosítanak, az idejükből és az energiájukból ezekre áldoznak, addig kutatásokból tudjuk, hogy boldoggá nem ezek tesznek minket.


A több mint 700 személy, utánkövetéses vizsgálatára épülő tanulmány eredményeiből kiderül, hogy az időskori egészségi állapotra, és általános közérzetre a legnagyobb hatással az emberi kapcsolatok minősége van.

Az évtizedeken keresztül tartó vizsgálatból kiderült, hogy a boldogság és az egészség kulcsa a jó emberi kapcsolatokban rejlik. A stabil, biztonságos kapcsolatok aktív védelmet jelentenek a fizikai és szellemi egészségünk számára, a meleg, szeretetteli kapcsolatok ugyanis egyfajta védőhálót vonnak körénk.

Azok a vizsgálati személyek, akik azt érezték, hogy tartoznak valakihez, hogy van kire számítaniuk, hogy gondoskodnak róluk, boldogabbak, egészségesebbek voltak, és tovább is éltek, mint azok, akiknek a közösségi kapcsolataik nem voltak kielégítőek. Azt találták, hogy míg a pozitív, és szoros emberi kapcsolatok szinte gátolták az öregedést, addig a magány érzése – akár párkapcsolatban élve - szinte mérgezte azt.


Az, hogy valaki mennyire érezte elégedettnek magát az emberi kapcsolataival középkorúan, jobban előre jelezte az időskori egészségi állapotának minőségét, mint az, hogy milyen magas volt pl. a koleszterin szintje. A jó, bensőséges kapcsolatok tehát jó hatással vannak az egészségünkre, és a közérzetünkre.

A vizsgálat eredményeiből tudjuk, hogy bár az emberi kapcsolatok ápolása idő és energiaigényes, hiszen kezelésükre többnyire nincsenek kész válaszaink, így fenntartásuk olykor bonyolultnak, és fárasztónak tűnhet, a kisebb zökkenők és viták nem rontják jelentősen a minőségüket, míg az érzelmi biztonság érzése akár a fizikai fájdalom érzését is képes csökkenteni.

Kiemelten fontos, hogy törődjünk a családi, a baráti, és egyéb közösségi kapcsolatainkkal. Mivel a közeli kapcsolatok minősége meghatározó, így nem szabad megfeledkezni ezeknek a folyamatos ápolásáról, a hozzánk közelállók támogatásáról, a róluk való gondoskodásról.

 

A jövőnket befolyásoló döntéseket mindig a jelenben hozzuk meg. A döntések mögött álló vágyak azonban nem csupán a jövőbeni általános közérzetünkre, hanem a majdani egészségi állapotunkra is aktívan hatást gyakorolnak. Felelősen kell tehát megfogalmaznunk őket.

Az életvezetésünk során arra érdemes fókuszálni, ami valóban képes jobbá tenni az életünket. Amikor tehát a jövőnkre irányuló, jelenben megfogalmazott vágyainkról van szó, az emberi kapcsolatainkra érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hosszú távon ugyanis ettől lesz jó az életünk.


Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4054 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x