Kézfogások
Címlap / Psziché / Kézfogások

Kézfogások

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-23

Édesapám mindig azt tanította nekem, hogy egy kézfogásban benne van a másik ember teljes személyisége és jelleme is egyben. Ha lagymatagon fognak veled kezet,  

Apám mondta…
Édesapám mindig azt tanította nekem, hogy egy kézfogásban benne van a másik ember teljes személyisége és jelleme is egyben. Ha lagymatagon fognak veled kezet, az egy lagymatag ember, ha erősen, az egy erős ember és így tovább. Rém egyszerű és nagyszerű. Persze ebben még az is benne van, hogy az illető a kézfogás közben a szemedbe néz-e vagy sem, elfordítja-e tőled a tekintetét vagy bátran, egyenesen és nyíltan vállalja önmagát és téged. Erről a témáról bizonyára vannak, akik nálamnál sokkal többet és jóval tudományosabban tudnak írni, beszélni. Igen, ez egyfajta kézfogás, de lehet másfajta is.

De anyám azt nem mondta…
Nekem például rengeteget jelentett mindig, ha édesanyám megsimogatta a kezemet, s mivel többnyire úgy aludtam el, hogy ő az alkaromat simogatta, ezért ez az érzés mélyen belém vésődött és még most is vágyom rá, hogy így térjek nyugovóra esténként.


Aztán jöttek a fiúk és a férfiak…
Aztán később micsoda nagy szó volt, amikor egy fiú megfogta a kezemet, sőt amikor már kézenfogva sétált velem. Uranisten, hogy ez mennyi mindent jelentett egykoron!

Később már eszünkbe sem jutott, hogy a kézfogásnak ekkora nagy jelentőséget tulajdonítsunk, ripsz-ropsz a csókok és simogatások özönében ágyakban és pázsitos tisztásokon feküdtünk egymáson. A kezünk meg valahol egészen máshol volt.

…No meg egyenes következményként a gyerekeim és mások gyerekei
Viszont még később a megszületett gyermekeim kezét fogva, szinte istennek érezhettem magam. Pici kezeikkel többnyire csak az én kisujjamat fogták, és úgy tipegtek-topogtak az élet kezdetén, éppen csak hogy jártányi erejükkel.

…és amikor eljött Ő, a NAGY Ő…

Ehhez én most hadd idézzem Kundera könyvét (A Lét elviselhetetlen gyönyörűsége)

„A többi szeretőjével sohasem aludt együtt. Amikor ő látogatta meg valamelyiket, a dolog egyszerű volt; akkor távozott, amikor akart. Kínosabb volt a helyzet, amikor a női jöttek fel őhozzá, s neki magyarázkodnia kellett, hogy éjfél után hazaviszi őket, mert álmatlanságban szenved, és képtelen elaludni egy másik ember szoros közelségében.

Állításával nem járt messze az igazságtól, de a fő ok nnél is kínosabb volt; azt nem merte elárulni szeretőinek, hogy amint véget ért a szeretkezés, ellenállhatatlan vágy fogta el, hogy egyedül legyen. Azt, hogy az éjszaka közepén egy idegen lény oldalán ébredjen, kellemetlennek találta. A Közös reggeli ébredés taszította; nem vágyott rá, hogy bárki is hallja, ahogy fogat mos a fürdőszobában, és a kettesben elköltött reggeli meghittsége sem vonzotta.

Ezért lepődött meg annyira, amikor ébredéskor Tereza szorosan fogta a kezét. Nézte a lányt, és képtelen volt felfogni, mi történt. Felidézte magában az imént eltelt órákat, és úgy érezte, valamiféle ismeretlen boldogság illata árad belőlük. Attól kezdve mind a ketten várták, hogy egymás oldalán aludjanak el. Már-már azt mondanám, hogy szeretkezéseik célja nem a gyönyör volt, hanem a gyönyört követő alvás. Különösen Tereza nem tudott elaludni Tomás nélkül…
Miközben aludtak, Tereza úgy kapaszkodott Tomásba, mint az első éjszakán:szorosan fogta a csuklóját, az ujját, a bokáját…
Tomás megállapította: szeretkezni egy nővel és aludni egy nővel – kétféle szenvedély, mely nemcsak különbözik egymástól, hanem már-már ellentétes. A szerelem nem a szeretkezés iránti vágyban nyilvánul meg (ez a vágy számtalan nőre vonatkozik), hanem az együttalvást kívánó vágyban (ez a vágy csupán egyetlenegy nőre vonatkozik).”

És mi is…és én is, és Te is…

Hát így. Én is kézenfogva aludtam el a kedvesemmel éjszakánként.
Fejtől-lábig feküdtünk és úgy fogtuk meg egymás kezét, mintha valóban egy éjszakai utazásra indultunk volna együtt, s ez a kézfogás volt a biztosítéka annak, hogy akkor is együtt leszünk, amikor már nem látjuk egymást, amikor már nem vagyunk a mindennapi tudatunknál.

Érdekes, hogy mielőtt a lányom felnőtt volna és mielőtt a kedvesem bejött volna a képbe, éjszakánként gyakran aludtunk mi is a kisebbik lányommal hasonló kézfogásban és pozitúrában, mint később a kis barátommal. De ma már ő is a barátjával alszik így.
Nekem pedig továbbra is valakinek a keze hiányzik, amióta megint egyedül alszom. Adj Uram egy baráti kezet nekem! De adhatsz kettőt is akár! Megköszönném.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4928 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x