Sárkányos lány 7.
Címlap / Psziché / Sárkányos lány 7.

Sárkányos lány 7.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egyszer megpróbáltam leszokni. Nagyon büszke voltam magamra, hogy már mióta nem nyúltam semmihez, mire összeszámoltam, és mindössze két napja voltam tiszta. Aznap volt karácsony, és átmentem anyuékhoz, ahogy szoktunk.  

Egyszer megpróbáltam leszokni. Nagyon büszke voltam magamra, hogy már mióta nem nyúltam semmihez, mire összeszámoltam, és mindössze két napja voltam tiszta. Aznap volt karácsony, és átmentem anyuékhoz, ahogy szoktunk. Valahogy azonban annyira elkeserített az egész esemény, hogy amikor hazamentem, áthívtam egy-két hasonlóan destruktív barátomat, és iszonyatosan betéptünk. Innentől egész héten minden nap még több gramm speedet, meg sok exet, alkalmanként négy-öt-hatot toltam el, ami normális esetben a halálos adag sokszorosa.

Körülbelül egy éve drogoztam már. Szilveszter napján már iszonyúan kivoltam, fájt a gyomrom, remegett kezem-lábam, az orrom meg amúgy is gyakran vérzett.

A speed szájzárat okoz, és begörcsölt állkapcsokkal gyakran rágtam szét valamit mániákusan – időnként a saját nyelvemet. Egy nagy házban volt a szilveszteri buli és három napig tartott. Nyolc gramm speedet és tizenegy exet ettem meg egyedül. Mire hazaértem, teljesen rosszul voltam. Le akartam feküdni az ágyamba, de valahol a közelében összeestem. Megmértem a pulzusomat, száznyolcvan volt. Megint megmértem, erre már százkilencven volt. Valahogy nagyon nehezen felkapaszkodtam az ágyamra. Pánikba estem. Tudtam – azt hittem –, hogy meghalhatok. Próbáltam lejjebb vinni a pulzusomat, azzal hogy nyugtatom magam, hogy az óra ketyegésére figyelek például, vagy elképzeltem, hogy egy nyugodt réten sétálok. A sétából azonban mindig rohanás lett, és én ismét bepánikoltam. Tudtam, ha még följebb megy a pulzusom, az nagyon rossz lenne. Imádkoztam, hogy ne csörögjön a telefon, senki ne csöngessen, vagy hasonló módon ne ijesszenek meg. Többször is elsötétült előttem a világ, és világosan éreztem, hogy ha ezt hagyom eluralkodni, az egyenlő azzal, hogy elfogadom a halált. Egyik ilyen elsötétedéskor mozdulatlanságomból kibillenve, odakaptam az ágy szélére készített lencsekonzervhez, ami azért volt ott, hogy újévkor azt egyem először, hogy szép és gazdag legyek. Magamra borítottam az egészet, de valahogy hálás voltam neki, amiért kimozdított a sötétségből. Próbáltam a legkisebb erőfeszítést sem tenni, a szememet sem mozgattam. Ahogy megmozdítottam ugyanis, éreztem, hogy a szívem elkezd még gyorsabban kalapálni – nem akartam feleslegesen túráztatni. Szó szerint éreztem, ahogy tágulnak az ereim, féltem, hogy elpattannak (mire felkeltem, visszerem volt). Órákig feküdtem így. Azután nagyon lassan, percenként egy apró mozdulatot téve lecsúsztam az ágyról, és újabb egy óra alatt, kikúsztam a másik szobában lévő telefonhoz. Felhívtam Janit, aki ilyen esetekben mindig kihúzott a szarból.

Mikor megérkezett, már föl voltam ülve. Elkezdett ordibálni viccesen, hogy már megint mit csináltam magammal, majd jól hátba vágott. Azt hittem, ott helyben szívinfarktust kapok, de persze nem kaptam.

Sokan haltak meg egyébként körülöttünk. Jellemző eset volt, hogy nálam voltunk, amikor valaki hozta az egyik ismerősünk halálhírét. Bénult csönd követte a bejelentést, de azután hamarosan valaki megszólalt, hogy na, ki húzza a következő csíkot, és már toltunk is tovább. Hülye gyerekek voltunk, de igazából nem tehettünk semmit. Elfogadtuk, hogy a játék, amit játszunk, veszélyes.

Janiék voltak nálam egy alkalommal, és csodálkoztunk, hogy Bence még nem jelentkezett, aki külföldre ment egy nagyobb mennyiségű speedért, amit azután én adtam volna el. Másnap hallottuk, hogy elaludt a volánnál és frontálisan ütközött, majd egy kamion is átment rajta. Kómában volt akkor is, amikor az ottani kórházból egy hazaiba szállították.

Az Agykontroll-tanfolyamon tanultuk, hogyan lehet belebújni egy másik emberbe, hogyan lehet megismerni az érzéseit, a benne zajló folyamatokat. Lementem hát alfába, és belebújtam a bőrébe. Félelmetes sötétségben találtam magam, és olyan magányt éreztem, amit azelőtt még soha életemben. Bence egyre fogyott, soha többet nem tért magához, két hét után meghalt. Pedig olyan szeretetre méltó volt, mindig jókedvű, imádta az életet, képes volt lángoló motorral motorozni Szentendrén, miközben a rendőrség kereste. Janinak ő volt a legjobb barátja, még gyerekkora óta. Gyönyörű temetést rendezett neki, de teljesen magába roskadt. Évekig nem heverte ki.

Az az igazság, hogy ez volt életem legsötétebb időszaka, pont olyan, mint az a kis lakás, amiben laktunk. Anyuék a kilakoltatási tervükkel nemhogy javulást, de épp az ellenkezőjét érték el. Az előző lakásombeli drogozás ehhez képest egyszerű hétvégi bulizgatásnak tűnt. Ebbe a lakásba valahogy már beszivárogtak a kemény heroinfüggők, már kora reggel ott szúrták magukat. Néha engem kértek meg, mert nem találták a saját vénájukat, de nem volt hozzá gyomrom.

Volt egy lány, aki az egyik dealer barátnője volt. Hiányzott már egy-két foga. Jóban lettünk, de teljesen megdöbbentett, ahogy közelről láttam, hogy megváltozik, amikor belövi magát. Alattomos, sunyi lett, gondolom a félelem miatt. Terhes lett, el akarta vetetni, ezért kapott egy injekciót, aminek meg kellett volna ölnie a babát. Öt hónaposan azután felfedezte, hogy a baba él. Az orvosok azt tanácsolták, még véletlenül se hagyja abba a heroint, mert a bébi már függő. Persze az anyuka végig cigizett is, nem beszélve a rengeteg lelki bajról, amit átélt. A gyerek végül is megszületett, gyönyörű és egészséges.

Egyszer ahogy hazamentem a kis lyukba, ott ült a fotelben egy nagydarab szörnyszülött, aki szanaszét volt heroinozva. Ijedtségemre fölállt, felém jött, én meg hátráltam kifelé. Közölte, hogy engem várt, kokain kell neki. Aznap engedték ki a sittről, meg kellett, hogy ünnepelje. Fegyveres rablásért ült. Szereztem neki, és azután is sokat járt hozzánk, végül egészen jóban lettünk. Egyszer elkísértem betörni is. Állandóan az arcát vakarta, mint a heroinosok, tiszta seb volt. Többször is megpróbált leszokni. Úgy akarta abbahagyni, hogy a kokainra szokik át, a kisebbik rosszra, de még ez sem ment neki. Már a talpát szurkálta, mert sehol nem volt egy szabad véna vagy akármilyen ér a testén.

Később utánam kérdeztetett valamelyik kapcsolatával, hogy mit tudhat a rendőrség rólam. A kérdés úgy hangzott, hogy milyen dealert ismernek ebben és ebben a kerületben, a válasz pedig az volt, hogy Borit, és a címemet is ismerték.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1257 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x