Sárkányos lány 11.
Címlap / Psziché / Sárkányos lány 11.

Sárkányos lány 11.

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Hátravolt még a felvételi a főiskolára, az első évtől kezdődik ugyanis igazából a suli. Az írásbeli elég bugyuta volt, a szóbeli szintén, de annyira nem hittem az egészben, hogy majdnem be se mentem, két és fél órát késtem.  

Hátravolt még a felvételi a főiskolára, az első évtől kezdődik ugyanis igazából a suli. Az írásbeli elég bugyuta volt, a szóbeli szintén, de annyira nem hittem az egészben, hogy majdnem be se mentem, két és fél órát késtem. Biztos voltam benne, hogy kivágnak, ugyanis nem igazán tudtam készülni. A politikában és gazdaságban való jártasságomat firtatták, én pedig egy éve nem néztem tévét, azt sem tudtam mi zajlik körülöttem, megjegyzem soha nem is érdekelt, mert csak lehangolódom a hírektől. Hatalmas megdöbbenésemre maximumot kaptam mindenhol, és így nemhogy felvettek, de ösztöndíjjal vettek fel, ami azt jelenti, hogy megspórolhattuk a megemelt, nyolcszázezer forintos tandíjat. Így hát van egy amerikai érettségim, meg egy magyar érettségim, egy amerikai nyelvvizsgám, meg egy magyar nyelvvizsgám (azt is meg kellett csinálnom év közben).

Egyébként van egy amerikai meg egy magyar fotós végzettségem is, azt a sulit is kétszer végeztem, talán csak megszokásból.

Szeptemberben elkezdődött a suli. Furán éreztem magam az átlag 18 évesek között, és még furábban, amikor egyszer odasúgta az egyik, hogy tegnap kipróbálta a füvet. Öregnek éreztem magam. A suli sem tetszett, és valahogy egyszerűen nem tudtam megérteni, átérezni a fontosságát a közgazdaságtannak. Absztrakt hülyeségnek tűnt az egész, amihez semmi közöm. Így azután otthagytam három hónap után – érdemes volt egy évig úgy küzdeni érte. De persze igazán nem bántam meg azt az évet, hiszen ki tudja, mikor lesz szükségem bármelyik érettségimre, továbbá igazán nagy sikerélmény volt, tulajdonképpen hosszú-hosszú évek óta az első.

Az otthagyást háromnapos gondolkozás előzte meg, amelynek keretében Volvócskámmal (meg pár kanna vízzel, mert állandóan elfolyt a víz) felmentem a Mátrába, Parádfürdőre, oda, ahol régen Gáborékkal is voltunk néhányszor és nagyon megszerettem. Kivettem egy motelszobát és élveztem az egyedüllétet. Sokat sétáltam a közeli szanatórium szép parkjában.

A legjobb napom az volt, amikor elmentem Recskre, és megnéztem a volt koncentrációs tábor maradványait. Baromi hideg volt, és mindent hó borított, úgyhogy a hely még félelmetesebbnek tűnt. Rengeteg fotót csináltam. Ezek lettek volna életem legjobb képei, de a gépem beszart és ezért nem sikerültek.

Hazaérvén szállásomhoz, szokás szerint befordultam az árokba, ahonnan ez esetben egy Barkas húzott ki. Végül meghoztam a már amúgy is meghozott döntést, mégpedig, hogy nem folytatom a sulit.

Nem tudtam, mihez kezdjek, ezért fogtam magam, és ismét elutaztam San Franciscóba. Katit megkértem, hogy lakjon a lakásomban, amíg kint nyaralok, gondoltam egy-két hónapról van csak szó. Botonddal közben összejöttek, úgyhogy végül is örültek, hogy így összeköltözhetnek.

Először apuéknál laktam, akik azóta vettek egy szép házat, gyönyörű helyen. Kint volt Dóri anyukája is, akit nagyon megszerettem. Sokat sétáltam a közeli kikötőnél, és itt írtam a Vár című verset, ami a könyv elején szerepel. Valamiért eszembe jutott, hogy most írni szeretnék valamit, pedig ez amúgy nem volt szokásom. Kisétáltam a kikötő legtávolabbi pontjához, ahol már sok víz volt körülöttem. Leültem, szemlélődtem, és egyszer csak megakadt a szemem a messzi túloldalon egy házon, és elkezdtem írni. Utána láttam életem első hullócsillagát, amit üstökösnek néztem, és amit jelnek tekintettem. Azon nem gondolkoztam, hogy milyen jel is valójában. Jó volt, hogy nem nyomaszt a felnőtt élet semmilyen, elsősorban pénzügyi gondja.

Előzőleg eladtam vidéki házamat, aminek az árát leginkább ruhákba fektettem. Az autóm, meg a számítógépem ugyanerre a sorsra jutott, szép lassan föléltem mindent. Volt még olyan ezer dollárom, és Diegóval – akivel ismét fölvettem a kapcsolatot, de már csak mint jóbaráttal – elmentünk egy kereskedőhöz. Ott előadtam, hogy se creditem, se jövedelmem, csak egy kevés pénzem, de nekem most azonnal autóra van szükségem. Mondták, hogy jöjjek vissza másnap, de közöltem, hogy senki nem lenne, aki elhozna. Így saját autóval jöttem el végül is, bár mint kiderült, azért jól megszívattak a kamatokkal.

Napokig az Interneten bóklásztam. Utánajártam, hogyan lehetne belőlem űrhajós vagy űrhajózásfejlesztő, de mikor nyilvánvalóvá vált, hogy alapfeltétel a kémia és fizika, más szakterület után néztem. Elhelyezkedtem egy étteremnél, mint hostess, itt fél évet dolgoztam. Apuval mindig is szerettük egymást, de nem tudunk együtt élni. Szóval most sem jöttünk ki túl jól, így beköltöztem egy nemrég megismert lányhoz, aki három fiúval bérelt egy házat, de az egyik éppen kiköltözött. Szerintem ebben az egyik fiú, Győző keze volt, aki egyszer már látott engem, és ki is nyilvánította tetszését, azzal, hogy azt mondta a haverjának, hogy gecijó ez a nő. A stílusa ellenére összejöttünk, de szerintem az egész csak arra volt jó, hogy rossz kapcsolatunk miatt egyre inkább egy barátra leljek, Laciban, aki a másik lakótársunk volt. Győzővel körülbelül két hét után szakítottunk, Lacival viszont egyre jobb lett a kapcsolatunk. Annyira érett, normális, természetes és jólelkű. Pár hónap múlva szinte úgy kellett letepernem, mert nem akart kezdeményezni, hogy nehogy megromoljon a viszonyunk.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1101 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x