Továbbra is kevesen kötnek utasbiztosítást
Címlap / Psziché / Továbbra is kevesen kötnek utasbiztosítást

Továbbra is kevesen kötnek utasbiztosítást

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-07

Biztosítókkal szembeni legfontosabb követelmény a jó hírnév, megbízhatóság és a kedvező ajánlati feltételek 

 

Biztosítókkal szembeni legfontosabb követelmény a jó hírnév, megbízhatóság és a kedvező ajánlati feltételek. A GfK Hungária Biztosításpiaci Adatszolgáltatás legfrissebb, 2005. évet feltérképező tanulmánya szerint a hazai lakosság mintegy harmada személyét, háromnegyede vagyonát biztosítja, negyede pedig életbiztosítással rendelkezik. A vagyonbiztosítási formák közül továbbra is a lakás- és házbiztosítás a legelterjedtebb.

A GfK Hungária Piackutató Intézet 1998 óta negyedévente készít Biztosításpiaci Adatszolgáltatás címmel felmérést a 15 éves és idősebb magánszemélyek, és háztartások biztosítótársaságok iránti attitűdjéről, a különböző biztosítási formák kedveltségéről és a különböző biztosításformák közötti választás mögött meghúzódó motivációkról, valamint a lakosság ezzel kapcsolatos szándékainak alakulásáról. A legfrissebb, 68. számú Jelentés 2005. év egészét térképezi fel.

A legfrissebb adatokból az derült ki, hogy 2005-ben a hazai lakosság mintegy harmada rendelkezett személyes biztosítással, háromnegyede vagyonbiztosítással, egynegyede pedig életbiztosítással. A személyes biztosítással rendelkezők körében legnépszerűbb az elérésre szóló életbiztosítás (29 százalék), a kockázati és a tisztán elérési életbiztosítás szolgáltatásait ötvöző vegyes életbiztosítás (27 százalék), és a nyugdíjbiztosítás (27 százalék) volt. A vagyonát biztosító minden öt háztartásból négynek van lakás- vagy házbiztosítása (84 százalék), ötből háromnak kötelező gépjármű felelősségbiztosítása (59 százalék), ám csupán 13 százalékuknak van CASCO biztosítása. A felmérés eredményei szerint az előző év során a válaszadóknak csupán 8 százaléka kötött utazáshoz utasbiztosítást.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 854 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x