A nők többségének örömet jelent a vásárlás
Címlap / Psziché / A nők többségének örömet jelent a vásárlás

A nők többségének örömet jelent a vásárlás

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

A magyar nők többségének örömet jelent a vásárlás.A férfiak főleg a jelenre, a hölgyek pedig a jövőre összpontosítanak. Magyarországon általában jellemző a nyugalomra és a biztonságra való törekvés, különösen a nők körében.  


Rendezvénynaptár
A GfK Hungária Piackutató Intézet Életstílus kutatásából kiderül, hogy Magyarországon általában jellemző a nyugalomra és a biztonságra való törekvés, különösen a nők körében. A felmérésből továbbá kiderül, hogy a nők a fogyasztás terén hedonistábbak a férfiaknál, és bár minden második nő számára örömet szerez a vásárlás, többségük mégis a fogyasztás csökkentésének szükségessége mellett áll ki.

A GfK Életstílus kutatás eredményeinek tanúsága szerint Magyarországon általában erős a biztonságra, a nyugalomra való törekvés a felnőtt lakosság körében, ám ezek az értékek még erősebben jelennek meg a nők esetében.

A férfiak ugyanakkor Magyarországon a karrierre és az anyagi jólétre fogékonyabbak. A megkérdezett nők mintegy 85 százaléka számára fontosabb családja, mint önmaga. Emellett a nők ugyanilyen arányban vallják azt, hogy elsősorban „önmagukhoz szeretnének hűek maradni”, nem pedig úgy élni, mint mások. Míg a férfiak saját bevallásuk szerint inkább a jelenre összpontosítanak, addig a nők figyelme nagyobb arányban irányul a jövőre. A megkérdezettek több mint háromnegyede – nők és férfiak egyaránt – elfogadja a dolgokat úgy, ahogy alakulnak, és nem keresik mindig az újat. (Azaz életükben a folyamatosság játszik nagyobb szerepet szemben a változással.) A férfiakhoz képest a gyengébbik nem nagyobb arányban (48 százalék) hisz egy fölötte álló hatalomban, Istenben, mint magában az emberiségben. Ugyanígy jellemzőbb a nőkre (48 százalékos arányban), hogy szeretnek elszakadni, elmenekülni a realitástól, például szeretik, ha a TV kiragadja őket a hétköznapokból.

A fogyasztáshoz kapcsolódó értékek tekintetében nincs éles különbség a két nem között. A megkérdezettek mintegy 80 százaléka szavaz inkább a beolvadásra – ők azok, akik nem igazán szeretnek „kilógni a sorból”, fogyasztásukban követik a többséget, és nem számít nekik, hogy „másnak esetleg már van ugyanolyan”. Kissé meglepően a nők között kisebb arányban (80 százalék) vannak jelen azok, akik inkább azzal értenek egyet, miszerint „azt kell megvenni, amire szükség van”. A férfiak mintegy 85 százaléka van ezen a véleményen, míg a maradék 15 százalék szerint „azt kell megvenni, ami tetszik”. Mindkét nem képviselőinek közel 55 százaléka vallja, hogy mindig figyel környezete véleményére, és kisebbséget jelentenek azok, akik „nem figyelnek a locsogásra”.

Míg a megkérdezett hölgyek mintegy fele állítja azt, hogy számára a vásárlás örömöt jelent, addig megközelítően 65 százalékuk ért egyet a fogyasztás csökkentésének szükségességével.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x