Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmus
Címlap / Showbiznisz / Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmus

Cigánynak még a pénze sem kell! - Nyílt rasszizmus

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-09

Nyíltan rasszista és személyiségi jogokat sértő plakátot helyezett el kirakatában egy vegyesbolt Budapest egy frekventált kerületében.  

 

Nem szívesen látott vásárlók!
Ezzel a felirattal látták el a plakátot, melyen 6 roma származású ember fényképe látható.

Újbudán folyamatosan sérti a személyiségi jogokat egy vegyesbolt! Nyíltan rasszista plakátot helyezett el kirakatában, melyben roma származású egyének láthatók, kezükben kosárral, vagy vásárlás közben.

A képeket láthatóan a bolt biztonsági videofelvételén rögzítették, melyeket kinagyítottak, és a bolt bejáratára ragasztottak. Erre a boltban és a bejáraton kifüggesztett feliratok is figyelmeztetnek.

Kíváncsiak voltunk, mit féltenek ennyire
A bolt árukészlete és felszereltsége annyira szegényes, hogy egy alsókategóriás sárosutcai putriban több minden van, mint amit itt kapni lehet. Árukészletre szemmel láthatóan nem telik, mivel a polcokon pár darab nagy méretű és lelakott kínai gyermekjátékon, és a legolcsóbb áruosztályba tartozó vegyi árun kívül még 4- féle mirelit árut valamint 2 darab kenyeret találtunk. A boltban azonban videóberendezés működik -árukészlet helyett nyilván erre költöttek.

A jogász
Megkérdeztük jogászunkat, Dr. Baffia Gergelyt, vajon a bolt vezetője jogosult-e a bolt videokamerájával rögzített képeket ilyen formában közzétenni a kirakatban:

„Álláspontom szerint a vegyesbolt üzemeltetőjének ezen gyakorlata több jogszabályi rendelkezésbe is ütközik. A képek kihelyezése elsődlegesen az Alkotmányt sérti, amely kimondja, hogy mindenkit megillet a jóhírnévhez való jog, illetőleg megtilt bármely megkülönböztetést, különösen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet alapján. A Polgári Törvénykönyv is minden állampolgárral szemben rögzíti azon általános kötelezettséget, miszerint a személyhez fűződő jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani. A személyhez fűződő jogok sérelmét jelenti különösen a becsület és az emberi méltóság megsértése. A személyhez fűződő jogok védelme kiterjed a jóhírnév védelmére is. A személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés, a képmás (vagy hangfelvétel) nyilvánosságra hozatalához - a nyilvános közszereplés kivételével - az érintett személy hozzájárulása szükséges. Amennyiben – és ez feltételezhető – a képen szereplő személyek nem adták hozzájárulásukat a képek kihelyezéséhez, úgy a Polgári Törvénykönyvben meghatározott igényeket támaszthatják”.

A bolt jogsértő magatartását remélhetőleg a rendőrség is felfedezi, és hivatalból megindítják az eljárást.

Cikktipp: Miért bújnak el a diplomás romák? >>>

 


 
 
[ 1465 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x