Bibi van: Nem alszanak az állatkerti mackók
Címlap / Showbiznisz / Bibi van: Nem alszanak az állatkerti mackók

Bibi van: Nem alszanak az állatkerti mackók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Gond van az odesszai állatkert medvéivel. A macik fittyet hányva a télre, nem hajlandóak téli álmot aludni. Mindennapjaikat ugyanúgy élik, mint egyébként, a gondozókat komoly probléma elé állítva. A Földről, és az emberiség jövőjéről már nem is beszélve. 

Feltehetőleg a viszonylag enyhe éghajlat és a bőséges ennivaló az oka, hogy az odesszai állatkertben nem hajlandóak téli álmot aludni a mackók. A különös jelenség nem új keletű, ebben az állatkertben már évek óta gondot okoz a medvék altatása. Az állatok gondozó számos trükkel próbálkoztak már, de sehogyan sem tudták rávenni akaratuk ellenére a bundásokat arra, hogy végre lefeküdjenek aludni. Hiába adtak jóval kevesebb élelmet, az ennivaló megvonása sem késztette a mackókat arra, hogy elvackolják magukat télire. Sok más állatkertben is visszatérő gond, hogy a fogságban tartott macik nehezen alszanak el télire, főleg, ha az állatkert viszonylag enyhe klímájú területen található. A mackók igen érzékenyek erre, és úgy látszik, ha nem muszáj, nem pihennek télen, hanem élik átlagos hétköznapjaikat. A gondozók végül belefáradtak a hiába való küzdelembe, és hagyják, hogy a mackók akkor és annyit pihenjenek, amikor és amennyit jólesik nekik.


A szakemberek kicsit aggódnak, hogy a téli alvás hiánya és a megszokott bioritmus felborulása nem lesz-e rossz hatással a macik lelki – és fizikai egészségére, ám gondozóik szerint van olyan példány, aki már évek óta nem szunyókál telente, és köszöni szépen, remekül érzi magát! Kevesebb fejtörést okozna a jelenség, ha minden faj hasonlóan viselkedne, de például a borzok a melegebb tél ellenére is szépen elvonultak üregeikbe szundítani, úgy, ahogy annak rendje van. A macik viszont vidáman játszanak, esznek és sütkéreznek ha éppen a nap is kisüt. Lehet, hogy ők a legérzékenyebbek a környezeti változásokra?

HarmoNet tipp: Maciknak is létezik >>

A Tátrában hasonló a helyzet, ahol a még szabadon élő példányok, a kedves kis mackócsaládok bizony könnyedén közlekednak megzavarva a lakosokat a téli álom időszakában is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2282 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x