Opera egy foci csapatról
hirdetés
Címlap / Showbiznisz / Opera egy foci csapatról

Opera egy foci csapatról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-16

Precedens nélküli operát ír Giorgio Battistelli olasz zeneszerző, aki kedvenc labdarúgócsapatának, a Fiorentinának a történetét viszi színpadra operaként. 


Rendezvénynaptár
Az eddig sohasem párosított labdarúgást és operát vegyíti egymással a jó foci és a jó zene szerelmese - mutatta be tervét a Fiorentina szurkolójaként természetesen firenzei Giorgio Battistelli.

"A Fiorentina dicsőséges története, a legendás gólok és a felejthetetlen vereségek, a nagy foci szépségét viszem színpadra a zene erejével!" - illusztrálta a negyvenöt fős zenekarra írt művét az Orchestra della Toscana zenekar 1996-2002 közötti és jelenlegi karmestere a Corriere della Sera napilap kulturális oldalán. Hozzátette, a darab trójai faló lesz, hogy a stadionból az operába csalogassák a szurkolókat.

Az 58 éves olasz zeneszerző, a római Santa Cecilia Zeneakadémia tagja eddig is meglepő zenei ötleteivel hívta fel magára a figyelmet. Legismertebb műve az egész világon bemutatott Experimentum Mundi. Az őszi-téli idényben mutatják be a milánói Scalában az Una scomoda verita (Egy kényelmetlen igazság) című új operáját.

A Fiorentináról szóló darab címe még nem ismert, azt viszont tudni, hogy a bemutatását az olasz labdarúgó bajnokság kezdete utánra tervezik. Október 6. és 8. között rendezik meg Firenzében - szintén Battistelli ötletéből - a Play It! elnevezésű kortárs zenei fesztivált, melyen naponta nyolc olasz fiatal zeneszerző munkáit mutatják be. Alkalom lesz ez a mai olasz zene megismerésére - mondta Battistelli. 
 
[ 1132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x