Street fashion múzeum nyílik
Címlap / Showbiznisz / Street fashion múzeum nyílik

Street fashion múzeum nyílik

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-10

Utcai divat egykor és ma - kiállítás nyílik a Kiscelli Múzeumban. 

 

Péntektől, június 22-étől látogatható a Kiscelli Múzeum „STREET FASHION MÚZEUM - Utcai divat egykor és ma” című interaktív kiállítása a FashionDays.hu támogatásával.

A Street Fashion, azaz az utcai divat az, amit a hétköznapi emberek teremtenek a magazinokban látott trendektől függetlenül vagy éppen azok inspirációjára, saját társadalmi hovatartozásuk, személyiségük kifejezésére. Az ezt megörökítő streetfashion oldalak és blogok gyors terjedésére és népszerűségére reagálva hívta életre Simonovics Ildikó két évvel ezelőtt a Kiscelli Múzeumban a MADOK program támogatásával a streetfashionbudapest.hu online archívumot, amely az oldal fotósai és felhasználói által feltöltött stílusképek révén komoly trend- és stílusfigyelő forrássá nőtte ki magát a divatimádók körében, a kortárs divatgyűjtemény gyarapításban pedig nemzetközi szinten is egyedülálló szerepet tölt be.


A Street Fashion Múzeum a fortepan.hu online fotógyűjtemény és a streetfashionbudapest.hu anyagaira építve idézi fel 100 év utcai viseletét: a hétköznapi emberek mindennapi öltözködését az 1900-as évek S vonalú sziluettjétől a harangkalapon, a hordószoknyán és a miniőrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.

A tárlat archív és kortárs képek párba rendezésével teremt dialógust letűnt korok viseletei és mai öltözékek között, sőt a látogatók is gyarapíthatják a múzeumi tárgyak sorát. A kihelyezett polcokra feltehetik akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéiket, és fel is kartotékozhatják azt, vagy saját divatfotóikkal, emlékeikkel, észrevételeikkel hagyhatnak nyomot a hazai streetfashion történelemben.

A kiállítás a divatszakma képviselői mellett minden divat és kultúrtörténet iránt érdeklődő látogató figyelmére méltán számíthat, a létrejövő archívum pedig a jövő számára generációkon átívelő, pótolhatatlan információkat hordoz.

A FashionDays.hu online vásárlói klub főtámogatásával jött látre, amely a legnépszerűbb divatmárkák és feltörekvő designerek kollekcióit kínálja, ezáltal napi beszerzési forrást jelent azoknak, akik öltözködésükben is meg szeretnék mutatni egyedi stílusukat.

Helyszín és nyitva tartás: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Megtekinthető 2012. június 22. – augusztus 21. között hétfő kivételével minden nap, 10.00 – 18.00 óráig
 
 
[ 1214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x