Repedtsarkúak
Címlap / Szépség-Egészség / Repedtsarkúak

Repedtsarkúak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

A népnyelvben a repedt sarok a rossz nőt jellemzi, aki olyan sokat jár a férfiak után, a rossz úton, hogy abba még a sarka is felreped. A repedt sarkaknak szimbolikus értelmén túl egészségünkre is erőteljes hatása van. Nyáron a szandálos nőkön vettem észre, hogy a legtöbb gyönyörű nőnek mindene rendben van, de a sarkuk szó szerint repedt. Nem hinném, hogy ennyi ledér leány járna az utcákon. 

 

A népnyelvben a repedt sarok a rossz nőt jellemzi, aki olyan sokat jár a férfiak után, a rossz úton, hogy abba még a sarka is felreped. A repedt sarkaknak szimbolikus értelmén túl egészségünkre is erőteljes hatása van. Nyáron a szandálos nőkön vettem észre, hogy a legtöbb gyönyörű nőnek mindene rendben van, de a sarkuk szó szerint repedt. Nem hinném, hogy ennyi ledér leány járna az utcákon. Az emberek minden testrészükkel sokat foglalkoznak, ám azzal, amit legtöbbet használnak, hajlamosak igen mostohán bánni. A talpunk kozmetikája nem csupán esztétikai szempontból fontos.

Kérges talpúak
A kérgesedést a túl szűk cipő okozza. Szerencsére, az idei cipőtrendek inkább széles orrúak, - erről még beszélünk - így könnyű most rendben tartani a lábainkat. Bár a túlzottan bő, lötyögős cipő is kérgessé teszi talpunkat, ha dörzsöli a lábat és a vérellátás akadozni kezd a talp hámsejtjeiben. Mivel a testünket összes bőrfelületünkhöz képest apró talpunkon szállítjuk, gyakran még az amúgy is kicsi felületet tűsarkú cipővel tovább csökkentve, nagyon gyakoriak a talpon, sarkon kialakuló bőrkeményedések.

Őszi cipőtrendek
A széles orrú, közepesen emelt teli sarkú cipők időszaka következik, divat a bokát is fogú magasabb szárú cipő is, ami nagyon jót tesz nem csupán eleganciánknak, hanem egészségünknek is. Ha tehát eddig halogattuk az új cipő megvásárlását, mert nem tetszettek a "trendi" modellek, most van itt az ideje, hogy egy igényes lábbelire áldozzunk! Végre fellélegezhetnek a lábaink, mert nem kell kemény talpakon, több centire a föld felett egyensúlyozva pipiskedve billegnünk. A mostani ősz a kényelmes járás korszaka lesz!

A bőrkeményedés és a tyúkszem
A bőrkeményedés többnyire a saroknál és az ujjpárnák alatt szokott gondot okozni. A bőrréteg megvastagodásait el kell távolítanunk. Ezek azonban hajlamosak újra és újra megjelenni, ha az okot nem szűntetjük meg, vagyis nem veszünk megfelelő cipőt. A megkeményedett felületet horzsakővel távolíthatjuk el, míg a tyúkszemet tyúkszemtapasszal, vagy pedikűrös segítségével távolíttathatjuk el. Ha a bőrkeményedés makacs, azzal is célszerű felkeresni a pedikűröst.

A talpak ápolása
A sarkunkat minden este keféljük át természetes anyagból készült kefécskével, és hidratáló krémmel dúsított tusfürdővel. A sarkakon keletkezett elszarusodott bőrréteget horzsakővel dörzsöljük le, de igen alkalmas hozzá a tengeri homok és a mandulakorpa keveréke is. A talpat végezetül érdemes olajjal átkenni, olyan bőrápoló olajt válasszunk, aminek nagy a paraffin tartalma. A lábáztatáshoz pedig szénavirág és tölgyfakéreg keverékéből készült szűretlen főzetet használhatunk, ha tiszta lábunkat esténként, ülőfoglalatosság közben áztatjuk, akkor többször is felhasználható egy főzet!

A talpunk és az egyensúly
A nőknek a jobb, a férfiaknak pedig a bal lába a stabilabb szerkezetű. Ez a női-férfi jelleg, a jin és a jang különbsége miatt van így. A talpmasszírozásnál tehát arra kell jobban odafigyelni, amelyik lábunkon a nagyobb súly áll.

A betegségek holisztikus gyógyításában ma már speciális talpbetéteket is ajánlanak, amiket a láb pontos súlyeloszlása és hőtérképe alapján készítenek számítógéppel. A szakember megállapítja, mely területeket kell a gyógyulás elősegítése érdekében folyamatosan stimulálni, ugyanakkor a tartás és a bokasüllyedés hibáit is szépen korrigálni tudja a betét. A különleges számítógépes programot magyar kutatók fejlesztették ki és tesztelték.

Váraljai
 
 
[ 3065 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x