Díszítés, festés, gyógyítás. Szépség és egészség...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Díszítés, festés, gyógyítás. Szépség és egészség hennával

Díszítés, festés, gyógyítás. Szépség és egészség hennával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-04-14

A hennafestés több ezer éves díszítő hagyomány, a test természetes ékesítője, és a bőrfelületen való gyógyászat remek módja. Vajon minden minta bátran használható, vagy olykor veszélyes is lehet? Mindent a mehndiről. 


Rendezvénynaptár
A hennának (Lawsonia inermis) apró, kerek levelei és bogyószerű magvai vannak. Számos különböző neve és változata ismert. Hívják ’henne’-nek, ’Al-khanna’-nak, ’Al-Henna’-nak, vagy lawsonianak. Finom, piros, rózsaszín, vagy fehér négyszirmú virágja van, - jellegzetes a közepéből hosszan kinyúló bibével. A virágok olaját évszázadok óta használják illatszerként.
A henna hűsítő hatására Rádzsasztán, Pandzsáb, Gudzsarát sivatagi népei jöttek rá elsőként. A megőrölt pépbe mártották kéz- és lábfejüket, ’s így könnyebben elviselték a pusztító hőséget. Azt is észrevették, hogy a pép eltávolítása után a hűsítő hatás mindaddig megmarad, amíg a szín kitart.

A hennát gyógyító célokra is használják
Indiában és Észak-Afrikában a hennát bőrbetegségek kezelésére alkalmazzák nagy előszeretettel. Fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása is van, ezért gyakran használják kisebb karcolások ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére. Ezenkívül pozitív hatást gyakorol húzódásokra, reumás fájdalmakra, és ízületi gyulladásokra. Lábfejre kenve hatásos lábgombásodás, tyúkszem, vízhólyag ellen, ecettel keverve pedig fejfájásra. Európában is ismert, hogy remek hajkondícionáló, jól használható korpásodás ellen, megállítja a hajhullást.


A henna eredetileg Egyiptomból származik, jól viseli a száraz, forró éghajlatot. Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti. Négy - négy és fél méteresre is megnőne, valójában két és fél- háromméteres korában kell learatni, évente háromszor.

A henna őrlése és feldolgozása
A növényt két kő között, vagy a helyi malomban őrlik porrá. Őrlés előtt növényi olajjal meglocsolják, hogy kíméljék a malmot, és csökkentsék a keletkező zöld por mennyiségét. A hennaport lehűlése után légmentesen zárva tárolják, csak így őrzi meg minőségét. A port, a végső fázis, a csomagolás előtt még egyszer átszitálják, minél többször teszik ezt meg, annál erősebb lesz a színhatás.

HarmoNet tipp: Hajfestés hennával >>

Fekete és barna (vörös)
Kétféle hennát különböztetnek meg a használók a piacon. Ma már tudjuk, hogy a fekete henna mérgező hatású, és a bőrt örökre elszínezi, allergizálja, ezért akármilyen szép is lenne pusztán a barnásvörös, természetes hennafajtát szabad használni!

A hennafestés eredeti neve mehndi, vagy mehendi. Eredetileg különleges alkalmakkor használták, elsősorban esküvőkön, nagy ünnepeken. A hennafestés ma összetartó szimbólum a hazájukat elhagyó keleti személyek között, és státusszimbólum minden orientalista körében.

A hennafestés bár házilag elkészítető, a legnagyobb művészek állítják, a henna nem játék. A testre felhelyezett tirádák, minták, és kunkorok különeges energetikai hatást, pulzálás indítanak el az adott akkupunktúrás pontokon és meridiánokon, ezért a minták, szimbólumok (pl. nem mindegy, hogy egy virágfüzér, a bolygók által uralt melyik kézujjra fut fel) hatását előre számításba kell venni, érdemes erről szakemberrel kommunikálni és csak kedvező felfestéseket alkalmazni.
Ha valóban hozzáértő készíti, akkor a henna nem csak, mint növény, hanem, mint minta, mint energetikai fókusz is gyógyerővel bír a bőr energiapontjait stimulálva.

Szerk.: Kiss-Kárpát

(Képek: piqs.de) 
 
[ 5245 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x