Intim fittség kismamáknak - Gátmetszéssel, vagy anélkül?...
Címlap / Szépség-Egészség / Intim fittség kismamáknak - Gátmetszéssel, vagy anélkül?

Intim fittség kismamáknak - Gátmetszéssel, vagy anélkül?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-09-24

Intim torna: nemcsak nagymamáknak, kismamáknak is! A gátmetszés nélküli szülés nem csak az esetleges fájdalom elkerülése miatt fontos, testi lelki okok sokasága szól amellett, hogy kísérelje meg minden édesanya, ha csak teheti, a gátmetszés elkerülését a szüléskor. Az erre való fölkészülés egyik legjobb módja az intim torna.  


Rendezvénynaptár

Készülj a szülésre ott, ahol megtörténik!
Gyakran kapok olyan kérdést, mikor jön el az ideje, hogy várandósság alatt elkezdjük az intim tornát. A válaszom mindig ugyanaz: tegnap! Napjainkban a kismamák számára számos lehetőség nyílt meg a szülésre való felkészülésben, általában rengeteg szakirodalmat olvasnak, légzéstechnikát tanulnak stb, melyek sokat segíthetnek majd a szülés során, de valahogy egy dolog mindig kimarad: ott nem készülünk csak a szülésre, ahol az megtörténik! Vagyis a hüvely területén! Pedig gyenge, rugalmatlan izomzattal sokan nehezebben megy ez a folyamat is, ami erőteljes, irányított, összehangolt izomtevékenységet igényel. Elvárjuk a hüvelyünktől, hogy csodálatosan kitáguljon, és könnyedén kiengedje a babánkat, holott azt sem tudjuk, hogyan is kell tudatosan lazítani vele. A lazítás ugyanis nem egyszerűen csak annyit jelent, hogy nem csinálok semmit, tudatos folyamat eredménye, ami gyakorlással elsajátítható, fejleszthető. Aztán a jól megérdemelt "hősnői" érzéssel (sikerült, megcsináltam!) rádöbbenhetünk, mennyi hozzánk hasonló hősnő szaladgál körülöttünk a szülőszobán, vagyis elég sokaknak sikerül ez a mutatvány, több-kevesebb sikerélménnyel. Szülés után pedig ülünk a jól megérdemelt trónuson és várjuk, hogy a második csoda is bekövetkezzék: hüvelyünk és gátizomzatunk visszanyerje eredeti feszességét, tartását. Lehet, hogy nem is gondolnánk, hogy talán ez a nehezebb mutatvány: kitágulni még csak-csak tud, de aztán… Elég hamar rádöbbenünk, hogy hát ez magától nem fog menni! A regeneráció, adott esetben a gátmetszés utáni seb gyógyulása is gyorsabb, ha edzettek vagyunk "odalent" (leányok vagyunk a gáton -). Az intim torna segítségével a kismamák már a szülés utáni napokban feltérképezhetik a terepet: mi is történt valójában. Fokozatosan terhelő szülés utáni regenerációs tréninggel elérhető, hogy a hatodik heti orvosi kontroll idejére olyan állapotba legyünk, "mintha, mi sem történt volna". Ehhez persze elhatározás, kitartás, a mozgásanyag ismerete és sok gyakorlás szükséges.

Akkor tehát mikor is kezdjük? Azt lehet mondani, minél előbb, annál jobb.
Miért? Nem érek rá a szülés előtti egy-két hétben foglalkozni ezzel? Erre mindig azt válaszolom, hogy képzeljük el, hogy olyan életmódot élünk, hogy a karizmainkat egyáltalán nem használjuk, mintegy 20-30-40 éven át, sőt, ahol lehet, csak nyújtjuk és gyengítjük. Vajon elvárnák-e egy ilyen esetben csenevész bicepszünktől (a felkar hajlító izmától), hogy két hét alatt úgy megedződjön, hogy súlyemelő versenyen indulhassunk? Hát persze, hogy nem. Nos, a gátizmaink is ugyanolyan izomzatból állnak, mint a bicepszünk, vagy a hasizmunk, csak testünk sokkal rejtettebb részén helyezkednek el, kevésbé ismerjük tudatosan a mozgásait is. Ne várjuk hát azt a csodát intim izmainktól, hogy eddig azt sem tudtuk, milyen izmok és hogyan működnek, most meg hirtelen ekkora terhelésre két hét alatt felkészüljenek.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 10194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x