Top 10 hit és tévhit a szépségápolásról
Címlap / Szépség-Egészség / Top 10 hit és tévhit a szépségápolásról

Top 10 hit és tévhit a szépségápolásról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A szépség és szépségápolás körül rengeteg mítosz és tévhit kering. Lehet, hogy te magad is hiszel néhány tévhitben? Itt egy kis csokor a legnépszerűbb hiedelmekből. Ha elolvasod, megtudod, miért más gyakran a valóság ...  

Tévhit: NINCS SZÜKSÉG KÜLÖN NAPPALI ÉS ÉJSZAKAI KRÉMRE
Az igazság: Bár nem ártasz azzal a bőrödnek, ha ugyanazt a hidratálót használod nappal és éjszaka, ezzel néhány szépségtrükköt elszalasztasz…
A bőr másképp viselkedik az alvás során, mivel ilyenkor nincs kitéve UV sugárzásnak, tehát ilyenkor állnak helyre a nappal keletkezett károk, és regenerálódnak a sejtek. A legjobb éjszakai krémek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek elősegítik a sejtek regenerálódását, gyors feltöltődését, hogy mire eljön a reggel, a bőr megújuljon és kipihent legyen. Érdemes arra is gondolni, hogy a legtöbb mai arckrém fényvédőt is tartalmaz, mely véd a káros napsugaraktól. Mivel éjszaka a nap ellen védekezni teljesen felesleges, így mindössze annyit érnénk el, hogy olyan termékeket használnánk, melyekre nincs is a bőrnek szüksége. A legjobb megoldás, ha van egy 15-ös vagy ennél nagyobb faktorszámú nappali krémünk, és külön használunk egy éjszakai bőrápolót is.

Tévhit: CSAK A PULZÁLÓ PONTOKRA KELL PARFÜMÖT TENNI
A valóság: Napjainkban a parfüm ennél sokkal kifinomultabb.
Egyszer volt, hol nem volt a parfüm, mely akkoriban olyan alapösszetevőkből állt, melyek a meleg hatására illatoztak. A pulzáló pontokat, bőrfelületeket – úgy, mint a csukló, a fül mögötti rész vagy a térdhajlat –a legjobb alkalmazási helyeknek tartották, hiszen így a parfüm a test melegét használva vált illatfelhővé. A mai illatok már teljesen mások. A modern illatok olyan kifinomult összetevők keverékéből állnak, melyek különböző állapotokon mennek keresztül, így ha a bőrödre fújod, a reggeli szikrázó, üde illat az idő múlásával meleg, nemes aromává érik. Ezért az illat manapság nem igazán függ a test hőmérsékletétől, így nem szükséges a pulzáló bőrfelületeken alkalmazni. Napjainkban ráadásul inkább a szórófejes eau de toilette a népszerű, semmint a nehéz parfümök: egy könnyed fújás a felsőtestre vagy a sálra, akár a kabátbélésre sokkal finomabb és modernebb változata az illat viselésének.

Tévhit: AZ ALAPOZÓT AZ EGÉSZ ARCON KELL ALKALMAZNI
A valóság:
Ha alapozóról van szó, a kevesebb sokszor többet ér ...
Mindannyian láttunk már nőket maszkszerűen alapozva és csodálkoztunk, hogy mit csinálhattak rosszul. Kérdezz csak meg bátran egy nőt, hogyan kell az alapozót használni, és el fogja mondani, hogy az egész arcon kell alkalmazni, mintegy ‘vakolatként’, a haj vonalától kezdve egészen az áll aljáig. Profi sminkmesterek ugyanakkor teljesen mást mondanak.
Ez azért van, mert a legtöbb alapozó különböző összetevőket tartalmaz, azért hogy
a)  a lehető legáttetszőbb legyen, miközben tökéletes fedést ad,
b) észrevétlenül alkalmazkodjon a bőr tónusához, azaz ne látszódjon a "csatlakozási pont", ha csak helyenként alkalmazzuk. A szépség mai megközelítése az, hogy engedjük a bőrünk természetes szépségét ragyogni, és nem pedig a vastag, maszkszerű fedés, ami modernkori "smink bűntett".

Tipp: A legjobb alkalmazási mód? Tégy egy pöttyalapozót arcod középső részére (homlok közepe, orr és áll), kend el ott, ahol szükséges, majd dolgozd el kifelé, amíg kell – végül azt fogod látni, hogy az orcáidat teljesen kihagyhatod!

Tévhit: A BOROTVÁLÁSTÓL GYORSABBAN NŐ A SZŐR
A valóság: Nem igaz – ez csak az érzet.
Az igazság az, hogy a szőr ugyanolyan gyorsan nő, mint a hajunk – és ezt semmivel sem változtathatod meg. A valóság az, hogy minden szőreltávolítási módszer másképp működik, és ezáltal adja azt az érzetet, hogy gyors vagy lassú a növekedés. Például gyantázás esetén, ami tövestől tépi ki a szőrt, minden szőrtüszőnek újra kell nőnie a bőr alól, ami néhány hetet is igénybe vehet. Borotválással pedig csak a szőr felszín feletti részét távolítjuk el, így a már meglévő szőrszálnak csak újra a felszínre kell törnie – ami akár 24 órán belül megtörténhet. Egy másik fontos tényező a szőr visszanövésének minősége. A borotvált szőr szúrós, ami azt az érzetet kelti, hogy gyorsabban nő, míg a gyantázott szőr lágyabban nő vissza, ezért nem érzed olyan gyorsnak.

Tévhit: HA HEAD&SHOULDERS KORPÁSODÁS ELLENI SAMPONT HASZNÁLSZ, KIFAKUL A HAJSZÍNED
A valóság:
A haj állapotától és a környezettől fakul a hajszín
A Head&Shoulders nem fakítja a hajat. A valóság az, hogy a festett haj természetesen fakul, és akármilyen sampont használsz, idővel elveszti élénk színét. Vannak azonban megoldások, hogy hajad ragyogó színének élettartamát meghosszabbítsd.

Tipp: Mielőtt hajat festenél, győződj meg arról, hogy a hajad jól kondicionált – próbáld ki a mélykondicionáló pakolásokat két héttel festés előtt, és vágasd le a töredezett hajvégeket. Ez segít, hogy a hajad erősebb legyen és kevésbé porózus, mert az erősebb haj tovább tartja a színét. Mindig használj kondicionálót hajmosás után, hogy megvédd a szálakat a környezeti ártalmaktól, mint pl. a szennyezettség és az UV sugárzás.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6217 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x