Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!
Címlap / Szépség-Egészség / Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!

Masszíroztass talpat, gyógyulj reflexológiával!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Mindenki tud valamennyit a talpmasszázsról, de nagyon kevesen értenek hozzá. A reflexológia jóval több, mint a talp nyomkodása. Állapotfelérő, keringésjavító, energetizáló, gyógyító módszer, melyet nagyszerűen beépíthetünk az akadémikus kezelés mellé is.  

 

A páciens által panaszolt szervek mellett, a reflexológus rövidebb-hosszabb ideig kezeli a test összes zónáját. Elmondjuk, miért. Gyakran felmerülő kérdés, hogy miért szükséges például egy derékfájás esetén a teljes test zónáit kezelni, miért nem elegendő az úgynevezett célzónák talpmasszírozása. A válasz összefügg az emberi szervezet összetett működésével és a reflexológia látásmódjával.

Állapot felmérés
Az első kezelés alkalmával a terapeuta finoman végignyomkodja és gondosan szemügyre veszi a lábfejet és a talpat. Kezével és szemével rengeteg információt tud meg a páciens szerveinek állapotáról, ezek alapján gondolatban már kezelési tervet fogalmaz meg. Ilyenkor szükséges a teljes test zónáinak vizsgálata, hiszen a talpon sokszor hamarabb jelentkezik „lerakódás” mint a fájdalom az adott szervben. A terapeuta intuíciós képességeit is használja a minél szélesebb érzékelésre, ezért a vizsgálat általában csendben zajlik, bár van amikor beszélgetés hatására nyílik meg a páciens és a gyógyulásához vezető kapu.

Holisztikus szemlélet
A reflexológia az embert nem különálló részek halmazaként, hanem egységes egészként kezeli. Ez vonatkozik a szervek egymásra hatására, a test – szellem – érzelem hármasra és az energiatestek összefonódására is. A reflexológus gyógyító az adott célzónák mellett a szervezet rendszereit kezeli. Például a vizeletkiválasztó rendszer stimulálásával támogatja a méreganyagok kiürülését, a keringési- és az immunrendszer erősítése szolgálja a gyorsabb regenerálódást. A masszírozás emellett megszünteti az energetikai blokkokat, szabad áramlást biztosítva a meridián-rendszerben, miáltal az energiahiány vagy –többlet automatikusan kiegyenlítődik.

Belső szervek hatásai
Mind a nyugati, mind a keleti gyógyászat tisztában van azzal, hogy például a hátfájdalmat okozhatják a  belső szervek betegségei is. Előbbi az autonóm idegrendszerrel, utóbbi a meridián rendszerrel magyarázza a kölcsönhatást.
Ennek hatása van a kezelésre is. Ha maradunk a példaként felhozott derékfájdalomnál, szükséges megvizsgálni többek a vese és a húgyhólyag  zónáit is. Ugyanígy egy fülgyulladás vagy egy érszűkület könnyen okozhat nyaki tüneteket. Fontos, hogy mindig az okot szüntessük meg már fizikai szinten is. Pácienstől függően valakinek ez elég, ám van aki tovább akar lépni…

Lelki oldal
A könyveket hagyjuk akkorra, ha a betegnek már nincs saját ötlete. Általában ugyanis van. Ha szembe mer nézni életével, megtalálja azt a pontot, ahol a betegségéhez „szükséges” lelki háttér megjelent. Az a teher, az a feszültség, amire a szervezet a betegséggel mint lelki gyógymóddal reagál. Ez az a pont, ahol a gyógyítónak a legnagyobb türelemmel kell várnia, amíg a páciens saját maga ráébred a probléma forrására és megszületik benne a vágy a változásra, a gyógyulásra. A teljes test zónáinak masszírozása közben, az ellazult állapotban a beteg teljesebben ráláthat életére és ráérezhet összefüggésekre, amiket a mindennapok kuszasága végre nem takar el.


 
 
[ 15679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x