Trendi szinglik – akiknek nem kell fogyókúra! Vagy mégis?...
Címlap / Szépség-Egészség / Trendi szinglik – akiknek nem kell fogyókúra! Vagy mégis?

Trendi szinglik – akiknek nem kell fogyókúra! Vagy mégis?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A leginkább a szingli csajok figyelnek az étkezésükre, mégis ők azok akik a "fogyókúra iparág" legaktívabb fogyasztói közé tartoznak. A nőtlen aranyifjak nem az egészséges, inkább az ínyenc, drága kajákra buknak, míg a gyerekek imádják az egészségtelen nasikat, egészen kamasz korukig, amikor hirtelen lázadni kezdenek és vagy zabálnak, vagy extra trendi étrendekkel fogyózni kezdenek. A magyar valóság egy kutatás szerint!  

A gyermekek sokáig – egyesek életük végéig – a mi szokásainkat viszik tovább. Vannak kivételek: jó étvágyú családban is előfordul, hogy a gyerek csont-sovány, a reggeli kakaón és egy szelet sajton kívül nem hajlandó mást fogyasztani (csak a nagymama palacsintáját), vagy tizennégy éves korában úgy dönt, hogy ő annyira szereti az állatokat, hogy többé nem eszik húst (esküvői vacsorából a rizst eszi meg, ha nem rendelnek neki külön vegát). De hát ez kivétel. Anyánktól, nagyanyánktól tanulunk rántást keverni, piacon válogatni.

Anya, te sem eszel reggelit!
Elkezdődik már reggel a nagy vita: anya, te se eszel reggelit, én se akarok, majd veszek valamit az iskolában. Határozott anya nem megy bele ilyen vitába: a gyerek nem dönthet, hogy túrórudit eszik reggelire, vagy vajas kenyeret. Este azonban a napközi ellátásra panaszkodik a gyerek. A levest nem ette meg, a hús rágós volt, inkább készítsen anyja uzsonnát. Aztán amíg a többiek esznek, ő rágót, nyalókát szopogat, s intővel megy haza. Ezt már a tanárok se nézték el neki.

Reggelizni fontos!
Tea, tej, joghurt, kefír helyett sok gyermek édesített üveges italt iszik már reggel. Sajt, kolbász, szalámi elég gyakori a fehér kenyér mellett. A felnőttek legszívesebben kávét fogyasztanak reggeli előtt, után, helyett.... Zöldséget nyersen csak kevesen esznek, holott nagyon olcsó a sárgarépa, és szépen fel lehet karikázni, ízlésesen lehet teríteni vele, le lehet reszelni akár géppel is, és almával, sajttal zamatos és laktató reggeli lehet belőle. Baráti kirándulásokon láttam, hogy a vegetáriánus családok feldarabolt zöldségeket hoztak magukkal étkezős dobozokban, úgy kínálgatták, mint mások a süteményt. Ezt mindenkinek ajánlani tudnám még iskolai tízórainak is tanulságos a többi gyerek számára is.

Ebéd- menza vagy házikoszt?
Mind az iskolában, mind otthonainkban leggyakrabban az ebéd első fogása a leves. A szülő elégedett, hogy gyermeke evett zöldséget, holott az túlfőzött zöldség már igen kevés ásványi anyagot, vitamint tartalmaz. Valamennyi azonban benne marad a levesben. Az iskolai levesekből azonban a gyerekek – sajnos – nagyon keveset esznek. A konyhások tapasztalatom szerint annyi levest adnak, amennyit kér a gyermek. Még egyetemista koromban is számtalanszor ettem ingyen levest a menzán, csak a főfogásnál kérték a menzajegyet, kenyérrel és levessel jól lehetett lakni mindenkinek. Nem is fizettem be soha, a súlyom is mindig egyenletes volt.
Az iskolai menüből a tanárok rendszerint jól laknak, aki nem szokott 2-3 fogáshoz otthon (ötven kilósak), még meg is hízhatnak. Azt láttam, hogy a kisebbeknek ketté vágják a húst. Jóban voltunk a konyhásokkal, rákérdeztem, miért adnak fél adagot a kicsiknek.
– Figyeld meg, ezt se fogják megenni. Aki kér még, mindig kap.
Megfigyeltem valóban, s azt láttam, hogy a nagyobbak megkapják a másfélszeres, kétszeres adagot is, ha éhesek. A tizennégy évesek mindig éhesek voltak, a kisebbek maradékait is megették, ha érintetlen volt.

Kétfogásos ebéd után már nagyon kevés uzsonnát, vacsorát kíván a tudatosan táplálkozó ember. 10-20 dg gyümölcs vagy zöldség, esetleg egy szelet hús vagy vékony rozsos kenyér elegendő lenne.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 4209 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x