Ne halj bele a mérgező tetoválásba! - 10 tetkósparancsolat...
Címlap / Szépség-Egészség / Ne halj bele a mérgező tetoválásba! - 10 tetkósparancsolat csajoknak!

Ne halj bele a mérgező tetoválásba! - 10 tetkósparancsolat csajoknak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-02-23

Német kutatók szoros összefüggést vélnek felfedezni a tetoválás és néhány halálos betegség között. A tetoválás változatlanul őrült nagy divat, de nem mindegy, ki, mikor, hová és mivel tetováltat. 

 

A Die Welt című lap online változata írt arról, hogy a regensburgi egyetem online közvélemény - kutatással igyekszik feltérképezni, hogy a tetoválás milyen gondot okozhat viselőjének. A bőrklinika kérdése arra is vonatkozik, vajon mi történik a tetoválás lézerrel való eltávolítása után?

Ines Klügl, a klinika munkatársa úgy véli, hogy nagyon sokszor szakképzetlen személyek végzik ezt a munkát. "Éppen ezért vagyunk kíváncsiak, hány embernek van valóban problémája" - hangoztatta Klügl. 2003-ban statisztikai adatok szerint a németek kilenc százaléka viselt valamilyen tetoválást, vagyis több mint 7 millió emberről van szó. A fiatalok között, a 16 és 29 év közötti korcsoportban ez a szám elérte a 23 százalékot.

A tetoválást az utóbbi években a divat szerint olyan pigmentekkel készítették, amelyek a hétköznapi tárgyak, vagy autók színezésére, festésére valók. A tetováló stúdiókban azért szeretik ezeket az anyagokat, mert hosszú életűek, és gyakorlatilag majdnem lemoshatatlanok.
 

A szátrok többsége is visel tetoválást, mégpedig intim és feltűnő helyeken is. Az utcán járva pedig szinte minden 25 év alatti emberen fel-felbukkan itt-ott valamilyen nonfiguratív, divatos ábra. Kérdés azonban, hogy hol és ki készíti ezeket.

Tetkós 10 parancsolat:
1. A jó és egyéni tetkó soha nem olcsó
2. A tetkót csak sebmentes, egészséges bőrfelületre szabad felvinni.
3. A tetováló anyagra allergia-próbát érdemes végezni egy nem látványos helyen.
4. Alkoholos befolyás alatt álló személyre nem szabad tetoválást felvinni
5. A tetováló eszközök teljesen sterilek kell hogy legyenek
6. A tetováló csak gumikesztyűben dolgozhat.
7. Az anyajegyeket és egyéb bőrhibákat ki kell kerülni a tetoválással, de ügyes mester belekomponálhatja a művébe ezeket is.
8. A tetováló anyag minőségéről és lejárati idejéről saját szemünkkel győződjünk meg
9. A döntés egy életre szól. A tetoválás eltávolítása nem egyszerű folyamat, ezt gondoljuk meg.
10. A kozmetikai tetoválás felszívódó anyaggal történik. Ha ilyenre vágyódunk, kozmetikust keressünk, ne tetováló mestert.

A törvény nem szabályozza ezeknek a festékanyagoknak a használatát, mert nem minősülnek sem kozmetikumnak, sem pedig gyógyszernek. A nagykereskedők a festéket az összetevők megadása nélkül szállítják. A bőrgyógyászok a tetoválásokban mind gyakrabban akadnak rákos kelésekre, miután azonban hiányoznak a laborvizsgálatok a festékek mérgező hatásáról, ezért egyelőre nem tudják bizonyítani a közvetlen összefüggést a rákbetegség és a festékanyagok között, de a kutatás lezárulásával az összefüggést feltárhatják.


 
 
[ 23218 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x