Ők ismerik a hosszú élet receptjét, kérje el tőlük!
Címlap / Szépség-Egészség / Ők ismerik a hosszú élet receptjét, kérje el tőlük!

Ők ismerik a hosszú élet receptjét, kérje el tőlük!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Japán egyik szigetén, Okinaván a legmagasabb a száz év felettiek aránya. Hihetetlen, de ezer emberből minden 32. betöltötte századik életévét. A japán Egészségügyi és Népjólét Minisztérium által pedig most nyilvánosságra hozott adatok alapján a japán nők várható élettartama a legmagasabb a világon. Vajon miben rejlik a nagy titok? 

 

A nyolcvanon felüliek országa
2006-ban egy átlag japán asszony 85.8 évre számíthat, ezzel pedig toronymagasan állnak a világlista élén. A világ legidősebb asszonya, aki egyébként az egész világ legöregebb embere is egyben, szintén japán. A 114 éves Yone Minagawa 1893. január 4.-én született.

A japán férfiaknál „csupán” 79 év volt a várható élettartam tavaly, amivel viszont még így is rögtön a második helyet érték el az összesített listán. 2005-ben ezzel szemben csak negyedikek voltak.

A Guinness Rekordok Könyve szerint a 111 éves japán Tomoji Tanabe a világ legöregebb férfija, aki korábban földmérőként dolgozott. Ezt a címet azután nyerte el, hogy januárban elhunyt az addigi rekorder, a 115 éves Puerto Rico-i Mercado del Toro. Ő például soha nem dohányzott, és az alkoholt is kerülte.

És ez még fokozható?
A minisztérium adatai szerint Japánban a rák, a szívroham és az agyvérzés végez a legtöbb emberrel évente. Ha ezeket a betegségeket el tudnák kerülni, akkor akár még további 7-8 évre növekedhetne a lakosság élettartama. Emellett az életszínvonal növekedése miatt további emelkedés várható a japánok élettartamát illetően.

A titok
A genetikai adottságok mellett, a japán emberek kiemelik a stresszmentes és rendszeres sportolásra épülő élet fontosságát, a táplálkozási szokások jelentőségét, az alvás minőségét és a kapcsolatok fontosságát.

Táplálkozásukban az algáknak, a tenger gyümölcseinek, a halaknak van kiemelt szerepe, és étkezésükben a rizs egyenrangú az édesburgonyával. A zöldségeket (répa, retek, spenót) és gyümölcsöket változatos formában fogyasztják, míg csínján bánnak a sóval és kenyérrel.

Nagy mennyiségben fogyasztanak teát, különösen a zöldtea igen csak kedvelt, mely a stroke és a szívbetegség ellen kiváló.

Emellett azt se feledjük, hogy japánok szívesen űznek különféle sportokat, kedvelik a harcművészeteket, és művészeti tevékenységeket, és a baráti-rokoni kapcsolatoknak igen erős szerepe van mindennapi életükben.

Forrás:  www.medipress.hu


 
 
[ 1051 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x