3x5 aromaterápiás ajánlat a téli depresszió ellen
Címlap / Szépség-Egészség / 3x5 aromaterápiás ajánlat a téli depresszió ellen

3x5 aromaterápiás ajánlat a téli depresszió ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Mindig kimerültnek érzed magad? Mégis nehezen tudsz elaludni, és álmatlanul forgolódsz? Sötétebben látod a világot,mint amilyen az valójában? Lehet, hogy neked téli depressziód van? Néhány valóban hatékony természetes módszerrel segítünk neked, hogy megszabadulhass tőle!  

Aromaterápia – több mint szimatolás
Sokan azt gondolják, hogy az aromaterápia abból áll, hogy különféle illatokat szaglászunk. Mivel ez eléggé hiteltelenül hangzik, ezért nem is hisznek az aromák gyógyhatásában. A terápia komplex módon történő alkalmazásában szerepel az illat belélegzése, az illat aromájával történő nyugtató fürdő, illetve aromás masszázs, vagy az egyes aromák használatának speciális keveréke.

A jó illóolaj
A karácsony környékén kapható illatosított olajak többsége gyógyászati célokat nem, csupán a lakás illatosításának célját szolgálja. Kellemes illatukat ugyanis kőolajipari melléktermékekből és adalékokból nyerik. Finom illatuknak nincs semmi köze az eredeti illatanyaghoz. Ahhoz, hogy terápiás célra használható olajat vegyünk, mindenképpen meg kell győződnünk arról, hogy az alapanyag gyógyszerkönyvi tisztaságú. Nagyon fontos, hogy illóolajat belsőleg használni otthoni terápiás folyamatban szigorúan tilos! Ha külsőleg bőrre használjuk az olajat, akkor mindig használjunk vivőolajat, és végezzünk bőrpróbát a csukló érzékeny bőrén, egy mogyorónyi helyen.

5 aroma, ami segít csökkenteni a téli depressziót
1. Rozmaring: hagyományosan az emlékezetet javító gyógynövény, serkenti az agyat, könnyebb tanulni, ha ez az illat van a lakásban, és akár a homlokunkra is kenhetünk belőle, ha egy nehezebb vizsga vagy dolgozat előtt állunk, mert segíti az összpontosítást, a koncentrációt.
2. Bergamott olaj: a jó kedély megteremtéséhez használhatjuk, de csak akkor, ha kedveljük sajátos illatát. Nagyon fontos, hogy minden olaj csak akkor hatásos, ha illatát kellemesnek érezzük, nem idegenkedünk tőle.
3. Kamilla illóolaj: Feszültségoldó, emésztést javító hatású illóolaj. Különösen ajánlott illóolaj keverékekbe, ha valaki táplálkozási zavarban is szenved (anorexia-bulimia), ami gyakran jár együtt a téli levertséggel. Például ilyenkor folyton csemegékkel próbálja vigasztalni magát valaki, vagy annyira elmegy az életkedve, hogy még enni sem tud.
4. Neroli, vagy más néven narancsvirág olaj: elég drága olaj, de mindenképpen érdemes tartanunk belőle odahaza. Ellazítja a fáradt idegrendszert, jókedvre derít. Az aromás fürdők elengedhetetlen alkotóeleme.
5. Geránium olaj: a feszült, ideges ember sokkal könnyebben lesz depressziós. Ez az olaj különösen a hölgyek számára ajánlott, hiszen a klimaxban, vagy a nehéz napok előtti feszültséggel teli időszakban különösen hatásos, ugyanúgy a karácsonyi időszak előtti stresszt is segít elviselni. A legjobb feszültségoldó, ezért a feszült izmokat kioldó masszázsolaj elengedhetetlen eleme lehet.

Aroma alapszabályok: Egy nehéz illathoz egy-két könnyű illat társul. Egy vivőolajjal vagy más vivőanyaggal keverhetjük. Figyeljünk, hogy az olajak szavatossága ne járjon le! A legalapvetőbb olaj a levendula, amiből maximum 6 cseppet mindegyik keverék tartalmazhat.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 9326 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x