Figyelj, hogy milyen csokit teszel be a kosaradba!
Címlap / Szépség-Egészség / Figyelj, hogy milyen csokit teszel be a kosaradba!

Figyelj, hogy milyen csokit teszel be a kosaradba!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-28

Ötezer tonnányi Mikulás-figura és hatezerötszáz tonna szaloncukor. Ezt a hatalmas mennyiséget a decemberi hetekben termeljük és vermeljük be spájzunkba. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségben. 

 

Szaloncukor dömping
A hungarikumnak számító szaloncukorból családonként mintegy 2 kilogramm, összesen pedig kb. 5-6.000 tonna kerül ki a boltokból. S hogy melyek a legkeresettebbek?
Elsősorban a zselés, vajkaramellás, marcipános vagy kókuszos ízesítésű édességeket preferálják a magyar  fogyasztók.
 
Az olcsóbb jobban fogy
Úgy tűnik azonban, hiába a minőség fontosságának hangsúlyozása, a legtöbb vásárló a választásánál még mindig inkább az árat helyezi előnybe a minőség hátrányára.
A fogyasztók 65-70 százaléka az alacsonyabb beltartalmi értékkel bíró bevonómasszából készült Mikulás figurákat és az ezzel bevont szaloncukrokat választja.

Az ok egyszerű: ezeket egy minőségi csokoládéból készült figurához képest akár fele áron vásárolhatjuk meg. Fontos tudni azonban, hogy igaz, hogy ezek a termékek is megfelelnek minden élelmiszeripari követelménynek, azonban élvezeti értékük alacsonyabb, mint a csokoládéból készülteknek. De mi a különbség e kétféle termék között?

Csokoládéológia
A valódi csokoládé olyan termék, amely kakaótermékekből (kakaómassza, kakaóvaj, esetleg kakaópor) és cukrokból készül, legalább 35% összes kakaó szárazanyagot tartalmaz, ebből legalább 18% a kakaóvaj és legalább 14% a zsírmentes kakaó szárazanyag.

Kakaós bevonó, kakaós tejbevonó? Mi a szösz?
Kakaóporból, cukorból, növényi zsírból, szükség szerint tejkészítményekből finom aprítással készített, bevonásra (áthúzás, mártás), formázásra alkalmas massza. Jellemzője, hogy szobahőmérsékleten szilárd, a készítéshez felhasznált zsiradék olvadáspontja feletti hőmérsékleten pedig folyékony.

Mire figyeljünk vásárláskor és fogyasztáskor?
Érdemes tájékozódni a címke és a felíratok elolvasásával arról, hogy milyen alapanyagokból készült a termék, hiszen az élelmiszerek, ezen belül is az édességek élvezeti értékét alapvetően befolyásolja az összetevők aránya és minősége valamint a csomagolás.

Majszolj csokit!
Bárhol vásároljuk is meg a Mikulásra vagy karácsonyra szánt édességeket, kiemelten fontos az, hogy ne az étkezések helyett, hanem azt követően desszertként fogyasszuk el. Csak így érvényesülnek ugyanis pozitív élettani hatásai. 

Régóta közismertek a csokoládé pozitív élettani hatásai, és ma már bizonyított tény az is, hogy 100 gramm étcsokoládé olyan mértékben csökkenti a vérnyomást, hogy ennek eredményeképpen a szívinfarktus vagy a szélütés kockázata kb. 21 %-kal lesz alacsonyabb.

 A csokoládék dúsítására gyakran használt olajos magvak gazdagok B1-, B2-, B6 vitaminokban, amelyek erősítik az immunrendszert. E-vitamin és ásványi anyag (magnézium, kálium, kalcium és réz) tartalmuk hatékony antioxidáns (szerepet játszik a szervezetben lévő szabad gyökök káros hatásai ellen való védelemben), a réz, mint nyomelem, elengedhetetlen a vérképzéshez és a központi idegrendszer működéséhez. A csokoládé, frissítő hatású theobromin tartalmának köszönhetően pedig hangulatjavító hatású.

Tovább információ: www.edestenyek.hu


 
 
[ 1199 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x