Stresszes és fáradt? Agyfrissítő technikák, hatékony szerek...
Címlap / Szépség-Egészség / Stresszes és fáradt? Agyfrissítő technikák, hatékony szerek

Stresszes és fáradt? Agyfrissítő technikák, hatékony szerek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-23

Miért érdemes magunkat méregteleníteni? Mit fogyasszunk szellemi frissességünk megtartásáért? Tihanyi András dietetikussal beszélget Kevevári M. Katalin agytréner. 

 

Rendezvénynaptár

Agytáplálás: Edd magad okosra és kiegyensúlyozottra! >>

- Létezik agyépítő táplálkozás?
- Igen. Az ételekkel, gyógyszerekkel agyunk működése serkenthető, képességeinket és lelkiállapotunkat is befolyásolhatják.
A magzat, a csecsemő, a gyermek idegrendszerének fejlődésére meghatározó hatású az anya életmódja, étrendje, később a gyermeknek adott ételek minősége.

Akárcsak a sportban, az étrend és életmód ebben az esetben is inkább korlátozó tényező: megfelelő voltuk szükséges az emberpalántában rejlő genetikai lehetőségek maximális kibontakoztatásában, de a túlzások nem jelentenek előnyt. Ne gondoljuk azt, hogy ez kevés!

A dohányzó vagy alkoholt fogyasztó kismamák alacsonyabb tömegű, fejletlen, sokszor beteg csecsemőt hoznak a világra. A szigorúan vegetáriánus, vagy a terhesség alatt fogyókúrázó nőnek is számolnia kell hasonló rizikóval. Ezért is vitatható a médiából ismert „terhes vagyok, mégsem hízom” fittmama-minta, bár a mérsékelt testmozgás természetesen előnyös. 

Az anyatejhez hasonló összetételű étel készíthető, de az azzal azonos értékű tápszer előállítása még nem megoldott. Az anyatej összetétele a legideálisabb információt jelenti a babának. A valódi anyatej az idegrendszer megfelelő működéséhez, fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Ebben a többszörösen telítetlen zsírsavaknak is nagy jelentőséget tulajdonítanak. A későbbi táplálás vastartalma is döntő abban, mennyire lesz értelmes a gyermek. Előfordul, hogy a csecsemőjét makrobiotikus pépekkel etető, vagy a gyermekét indokolatlanul kövérnek gondoló és diétáztató szülő olyan döntést hoz, ami az utód későbbi életére, iskolai tanulmányaira is kihathat. Ennél a tápszeres táplálás is jobb, hiszen a tápszerekben szakemberek igyekeznek – szigorú minőségi követelményeket betartva – a helyes összetételt elérni.

Ha egy szigorú növényi étrenden felnevelt gyermek jó képességű, még nem jelenti azt, hogy – ez gyakori „érv” – a magvaktól magvas gondolatai lettek, sem azt, hogy egészséges étrenden felnőve nem lettek volna még jobbak a képességei. Úgy gondolom, hogy az orvos, a dietetikus, a védőnő tanácsait kövessük, ha gyermekünknek jót akarunk, s éljünk egészségesen, káros szokásoktól mentesen. Az agy táplálásáért ennyit tehetünk gyermekkorban.(A cikk Nem ért véget. Lapozzon tovább!)

 


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 8969 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x