Használd alul-felül és kívülről is! Érdekességek a kávéról...
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Használd alul-felül és kívülről is! Érdekességek a kávéról

Használd alul-felül és kívülről is! Érdekességek a kávéról

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-24

Feküdjünk kávébabok közé, ha szebb bőrt akarunk? A kávé tényleg javít az asztmások állapotán? A kávéivás elterjedésével jótékony hatásairól illetve veszélyeiről is sorra születtek a különösebbnél különösebb elméletek. 

Ha már a kávé sem segít…
Törökországban a 16. századtól terjedt el a kávéivás szokása, innentől fogva azonban népszerűsége nőttön nőtt. Állítólag, ha egy török ember beteg lett, akkor böjtölni kezdett és csak kávét ivott. Ha ez sem használt, akkor már írta is végrendeletét.

Sir Henry Blunt, egy francia utazó szerint a törökök kiváló szernek tartották a kávét, és nyakra-főre itták otthon és kávéházakban is a különféle bajokra. A kávé jótékony hatásának tulajdonították a tüdővész visszaszorulását, de a kávé szerintük enyhíti a letargiát, a gyerekek körében pedig az angolkórt.

De mi az a kávébetegség?
A 17 századtól már az orvosok, vegyészek is lelkesen beszélnek a kávé jótékony hatásairól, Hahnemann, a homeopátia atyja például teljes mértékben gyógyhatású szernek tartotta, ám hangsúlyozta, hogy túlzott fogyasztása kávébetegséghez vezet, ami kellemetlen közérzettel, alacsonyabb életkedvvel jár, de okozhat aranyeret, fejfájást és csökkent libidót is.

A kávé megszállotjai
A francia Larousse enciklopédia egyenesen azt állította, hogy a kávéfogyasztás kifejezetten ajánlott katonáknak, matrózoknak és irodalmároknak, illetve azoknak, akik forró-meleg környezetben dolgoznak.

A kávéivás elkötelezett híve volt többek között Voltaire, Zola, Baudelaire. Balzac, aki szintén kannaszám itta a feketét,  a modern ajzószerek közt tartotta számon a kávét, amely elősegíti a gondolatok megszületését, és az emlékek felidézését. Hasonlóan lelkesedett a kávéivásért is.

Kávé és kofffeinológia
Egy átlagos csésze kávé kb. 60-90 mg koffeint tartalmaz. A koffein jótékony hatási között tartják számon, hogy serkenti az agyműködést, fokozza a szellemi teljesítményt, enyhíti a fejfájást, és stimulálja idegrendszerünket. Érdekesség, hogy a koffein egészen a 2004-es Olimpiáig a tiltott szerek listáján szerepelt.

Ha fogyókúrába kezdünk, szintén előnyös a kávéfogyasztás: a koffein elősegíti a zsírsavak felszabadulását a zsírszövetekben. A túlzott kávéfogyasztás viszont remegést, idegességet, sőt álmatlanságot is okozhat. (A cikk nem ért véget. Lapozz tovább!)
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6401 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x