Tüdőrák kell? Ha szívod, megszívod!
Címlap / Szépség-Egészség / Tüdőrák kell? Ha szívod, megszívod!

Tüdőrák kell? Ha szívod, megszívod!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A dohányzás káros az egészségre. Minden cigis doboz hirdeti. Fenyegető mondatokat ültet el a dohányos agyában, mely könnyen aktivizálja azt a folyamatot, ami lehet, hogy magától is bekövetkezne: a tüdőnek elege lesz a plusz munkából, és fellázad. Elrákosodik! A kamaszokra pedig veszélyesebb, mint bárki másra.  

A dohánytermékekért felelős lobbi egyáltalán nem hülye! Elgondolkodhatunk, vajon miért írták elő önként és dalolva azt a kötelezettségüket, hogy 18 éves kor alatti személynek dohányterméket eladni tilos? Vajon miért mentek bele abba, hogy a dohánytermékeken feltűnő feliratok szerepeljenek azok negatív hatásairól? Vajon tényleg egészségünk megőrzése, és a figyelem felkeltése a valódi cél? Vagy valamilyen mélyebb motívum bújik meg e mögött? A vélemények megoszlanak.

A szesztilalom fellendíti a kereskedelmet!
Az USA-ban az 1920-as években, a szesztilalom idején az alkoholt tartalmazó termékek ára az egekbe szökött. A piac hatalmas keresletet mutatott az ilyen termékek iránt, az alkoholbetegek száma jelentősen megnőtt - és nem csökkent, ahogy azt a törvénykezők várták. Az egyébként a törvényeket tisztelő polgárok is mindent megtettek azért, hogy egy pár üveg jobb fajta csempészett piához jussanak, és trükkösebbnél trükkösebb módokat találtak ki arra, hogyan is juthatnak hozzá, és dughatják el a megszerzett alkoholt. Az alkoholos italokat egy soha nem tapasztalt nimbusz vette körül.

Kialakultak a csempész útvonalak kapcsán a "márkák" ősei. (Egyes csempészek jobb minőségű árut szállítottak, mint a többiek, a csempészről, vagy az útvonalról, amerről hozta az árut, elnevezték az italt.) 1934-ben a rendeletet visszavonták, bár még ma is van az USA-ban olyan állam (meglepő módon például a Jack Daniels hazája), ahol tilos a szeszesitalok árusítása. Egyúttal a maffia legalizálta önmagát.

HarmoNet tipp: Nikotin-manipuláció?

A kamasz, meg az amerikai
Ha ez már akkoriban így működött, vajon ma másként működne? Valószínűleg nem. Az Amerikát birtokba vevő emberek "világot felfedező", forradalmi gondolkodása megegyezik a világot felfedező, és annak tárgyait birtokba venni vágyó kamasz gondolkodásával. Pontosan elegendő megtiltanunk neki valamit ahhoz, hogy csillapíthatatlan, nem múló vágyat érezzen az iránt, amit nem kaphat meg. A cigaretta iránti vágy éppen ilyen. 

A dohányzást - mivel azt csak a "nagyok" csinálhatják azonnal a felnőttséggel azonosítják. Mire vágyna jobban a kamasz annál, mint hogy felnőttként tekintsen rá a világ. Milyen  klassz érzés is kijátszani a törvényt, és csak azért is felnőttként viselkedni. Vajon melyik kamasz nem akar éppen ettől a tiltástól rászokni a dohányzásra?

Ha tudják ezt az alapvető kamasz motivációt a szakemberek, vajon miért tiltották meg a dohánytermékek forgalmazását a 18 éves életkor alattiak számára?


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 5017 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x