Alapszínek tavaszra - a fehér
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / Alapszínek tavaszra - a fehér

Alapszínek tavaszra - a fehér

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-16

Fittség, frissesség, és formalitás. A kórházak rémisztő színe, vagy a fiatalság és megújulás jelképe? Neked jól áll? Most megtudhatod! 

A legellentmondásosabb szín a fehér. Bonyolult, hiszen nem is szín, hanem valójában árnyalat. A fehér, amely a természetben vakítóan tiszta formájában csak a déli napsugárban fordul elő - állatokon és virágokon többnyire keverten pillanthatjuk meg -, s amely minden színt tartalmaz. Egy kristállyal a Nap fényét a szivárvány minden további színére szétoszthatjuk.

A fehér azért is ellentmondásos, mert míg egyes kultúrkörökben teljes testen viselve az esküvő, öröm, boldogság színe, addig másutt a gyász jelképe. A gyász fehére mutatja a teljességbe, a legteljesebb színbe távozott szerettünk. Érthetőbbé válik ez annak a ténynek ismeretében, ami szerint a házasság egyfajta halál. A bekötött fejű lemond a világról és beköti magát a családi rabigába, elveszik a mindenség számára, mert birtoklásra talál egy édes ölben. A fehér ugyanakkor a tisztaság és fiatalság színe. A legjobban tisztítható, kezelhető, a kórházakban és újszülött-osztályokon átláthatósága miatt alkalmazzák.
A fehér a világi lemondás színe is, mint visszavonulás vallásos élet, örömöktől való mentesség, még asz életben!

A fehér ugyanakkor a hivatalos stílus egyik gyöngyszeme. Az aktív, férfias erő jelképe, jang-jellegű, mégis gyakrabban hordják nők. A fehér sokszor unalmas, ellenben formális, hivatalos, tiszta, és szép, ápol, s eltakar.
Mi a fehér legnagyobb előnye? Bár sok ellentmondásos tulajdonságát sikerült felsorolni a fehér mégis a legvidámabb és legtisztítóbb szín, gyakran fiatalítja és üdíti az arcszínt. Még a fehérbőrűeknek is jól állhat, de ha kékes a szemed alatti karikás terület, igyál sok vizet, és a fehér mellé vegyél fel valami színes kendőt is! A fehér csodás árnyalatai a törtfehér, a vajszínű-fehér átmenete, a pezsgősbe hajló, a tojásos-fehér, mégis az igazi fehér az, amit hófehérként ismerünk, a hóvirág, az első tavaszi növényünk páratlan megjelenésén pillanthatunk meg. A hóvirág, mintha félne a tél visszatértétől, szerényen, alázatosan, a fagy színeiben jelenik meg, de a tavasz erejét hordozza.

Szőke szerelmek
A szőkéknek szinte kivétel nélkül jól áll a fehér. Általában tisztán és önmagában. E mellé barnát, szalmaszínt, vagy feketét vehetnek kiegészítőnek. Nem fontos, hogy mintás legyen, vagy maximum apró mintákat jelentsen ez. A szőkéknek a fehérből kevéssé áll jól a sportos viselet inkább elegánsabb darabokat, blúzokat, kosztümnadrágokat válasszanak.
Ha rövid fehér szoknyát választasz, jó ha kicsit eláll vagy fodros az alja.

Gesztenyeszín gyöngyszemek
A sötétbarna hajú nőket gyakran sápasztja a fehér, a világosabb, szőkés-barnákat azonban nem. A sötétbarna hajszínűek ezért sárga, narancs, esetleg kék vagy zöld mintákat hordhatnak a fehér ruházaton. A barna hajszínhez a fehér alapon nagy fekete minta szinte biztos, hogy túl merészen áll, és öregít, ha aprószemű elfogadható, ha viszont inverz, vagyis fekete alapon a fehér színt csak az adja, hogy fehérrel kirajzolt a minta, egészen üdítően hathat. A világosbarna hajúak drapp, natúr kiegészítőket vehetnek fel a fehér mellé, míg a sötétebb hajszínűek megpróbálkozhatnak a sötétbarna és fekete cipővel és táskával is. Érdekes lehet még esetükben a kekivel való párosítás, ami viszont minden esetben tavaszi sportos hatást kelt, így alkalmi öltözetben ezt a kombinációt ne használjuk!

Vörös hódítók
A vörös hajúaknak észbontóan áll a hófehér szín. Ha hajad egészen piros, az extrém rózsaszín. vagy sárga kiegészítőktől sem kell félned a fehér ruci mellé, ha barnás-vörös akkor egészítsd ki fekete körömlakkal, táskával vagy kendővel. Ha tipikus, erős mélyvörös, akkor viszont nem is kell kiegészítőt viselned. Ehhez a hajszínhez mesésen áll egy rövid hófehér ruha, de hosszú szoknya is, ha sportosabb fazonú nadrágot választanál fehérből, mellé választhatsz elegánsabb hófehér blúzt, még így is passzolni fog rajtad a színek csodás játékának köszönhetően.

Fekete démonok
A fekete hajszínhez a fehér ruházat kiválóan passzol. Elsősorban minta nélküli vagy apró, szórt mintás darabokat javasoljuk, elegáns kivitelben. Ha sportos darabokat kedvelsz meg, egyszínűnél a legjobb maradnod. Bátran válassz arany, ezüst, vagy sárga kiegészítőket, különösen öveket. Feldobhatod a kollekciót egy vörös sállal vagy bézs táskával is. A fekete fehér párosításhoz kiválóan illenek még a barack színű elemek. Fontos arra figyelned, hogy a fekete hajszínnel a fehér démoni, olykor síri hatást kelthet, ezért sminked, arcszíned, alapozód vagy arcpirosítód használatával egyensúlyozd ki ezt a kis egyenetlenséget.

Formális, tiszta, örök.
A fehér energetikai hatásai: roboráló, frissítő, revitalizáló, és hangulatjavító!

HarmoNet tipp: Alapszínek tavaszra - a natúr >>

Fodor Kata

(Képforrás: hattyú, virág)
 
 
 
[ 3051 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x